Raskere Pagewide XL-serie lanseres

PUBLISERT: 22 november 2017
OPPDATERT: 22 november
HP oppdaterer med en ny serie Pagewide XL-skrivere som produserer opp til 50 prosent mer enn forgjengeren.

HP slapp den første Pagewide XL i 2015. Storformatskriveren som håndterer to utskrifter i ett, både monokromt og farger, og skriver ut i hastigheter opp til 20 A1-ark per minutt. De nye skriverne heter Pagewide XL 5100 og er tilpasset produksjon i mellomklassen, eksempelvis for grafiske hus, ingeniører og arkitekter som trenger å skrive ut tegninger, kart og tekniske dokumenter. Skriverne i serien bruker pigmentert blekk og er ifølge HP kostnadseffektive. Fordeler som lave driftskostnader, at produksjonskostnadene er enkle å beregne, og at maskinene er mangesidige er også noe som påpekes om de oppdaterte printerne.

«Verstingen» i printerserien er 8 000-modellen som skriver ut 30 stykk A1-ark per minutt. Den innehar seks ruller samt to 775 milliliters blekkpatroner som automatisk avløser hverandre

Til serien kommer det også en rekke oppdaterte programvareløsninger. HP Smartstream inneholder to nye moduler; Document organizer, maskinlesing med OCR-teknikk, hvilket ifølge produsenten sparer inn tid når man skal organisere jobbene. Pixel analysis er et annet verktøy som gir en prisoppgave ut ifra dekning av antall pixler (bildepunkter). Et annet verktøy er HP Smart tracker som benyttes for å ta kontroll over sine utskriftskostnader.

Pagewide XL 5100-serien er beregnet å skulle komme på markedet i Europa i begynnelsen av neste år.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324