Raskere Pagewide XL-serie lanseres

HP oppdaterer med en ny serie Pagewide XL-skrivere som produserer opp til 50 prosent mer enn forgjengeren.

HP slapp den første Pagewide XL i 2015. Storformatskriveren som håndterer to utskrifter i ett, både monokromt og farger, og skriver ut i hastigheter opp til 20 A1-ark per minutt. De nye skriverne heter Pagewide XL 5100 og er tilpasset produksjon i mellomklassen, eksempelvis for grafiske hus, ingeniører og arkitekter som trenger å skrive ut tegninger, kart og tekniske dokumenter. Skriverne i serien bruker pigmentert blekk og er ifølge HP kostnadseffektive. Fordeler som lave driftskostnader, at produksjonskostnadene er enkle å beregne, og at maskinene er mangesidige er også noe som påpekes om de oppdaterte printerne.

“Verstingen” i printerserien er 8 000-modellen som skriver ut 30 stykk A1-ark per minutt. Den innehar seks ruller samt to 775 milliliters blekkpatroner som automatisk avløser hverandre

Til serien kommer det også en rekke oppdaterte programvareløsninger. HP Smartstream inneholder to nye moduler; Document organizer, maskinlesing med OCR-teknikk, hvilket ifølge produsenten sparer inn tid når man skal organisere jobbene. Pixel analysis er et annet verktøy som gir en prisoppgave ut ifra dekning av antall pixler (bildepunkter). Et annet verktøy er HP Smart tracker som benyttes for å ta kontroll over sine utskriftskostnader.

Pagewide XL 5100-serien er beregnet å skulle komme på markedet i Europa i begynnelsen av neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *