Investeringspakke for finpapir

PUBLISERT: 21 desember 2017
OPPDATERT: 21 mars

Samtidig som Norske Skog erklærer seg konkurs med en samlet gjeld på drøye 9,2 milliarder kroner, meldes det at Arctic Paper pumper inn 10 millioner euro for å øke kapasiteten på sitt eget største papirbruk.

– Vi har en sterk tro på fremtiden og ser forretningsmuligheter i lønnsomme segmenter på finpapirmarkedet. Med investeringen i Arctic Paper Kostrzyn styrker vi kapasiteten og effektiviteten ytterligere på vårt største papirbruk for enda bedre å kunne betjene våre kunder, sier administrerende direktør Per Skoglund.

Papirfabrikanten Arctic Paper tar sikte på å øke kapasiteten på finpapir på sitt største papirbruk, som ligger i polske Kostrzyn. Omlag 10 millioner euro investeres, hvilket forventes å øke produksjonen fra dagens 285 000 tonn finpapir til rundt 315 000 tonn. En økning på cirka 10 prosent. Arctic Paper Kostrzyn fremstiller ubestrøket, trefritt papir under merket Amber.

Målet er at alle deler av investeringsprosjektet skal være på plass i løpet av midten av 2019. Foruten å øke ressurs- og driftseffektiviten på det polske bruket ser Arctic Paper dessuten at satsningen kommer til å styrke konsernets produkter og økonomiske resultat i fremtiden.

Investeringen på rundt 10 miljoner euro er tenkt å skulle finansieres med midler fra investeringslån fra European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324