Taktisk oppkjøp av fargefabrikant

PUBLISERT: 4 januar 2018
OPPDATERT: 21 mars
Flints Groups Kim Melander og Nicola Mellon er fornøyde med fusjonen.

Farge- og trykkpressekonsernet Flint Group med sete i Luxemburg kjøper den italienske fargefabrikanten Eston Chimica – et ledd i selskapets serie med taktiske oppkjøp.

Eston Chimica fremstiller vannbaserte flexo- og dyptrykksfarger som benyttes til trykk på blant annet papir, bølgepapp og kartong for applikasjoner som bærekasser, esker og papirposer. Deres kunder finner vi først og fremst i Italia og sør-Europa. Selskapet har 32 ansatte og fabrikken ligger i nord-Italia, nær Padova utenfor Venezia.

Kim Melander, sjef for Flint Groups EMEA-divisjon og ansvarlig for global strategi innen papir og kartong, sier i en pressemelding at Eston Chimica har hatt stor suksess de siste årene, og at han er glad for at de har funnet den rette partneren:

– Eston Chimicas helautomatiserte og topp moderne anlegg i Italia innebærer en viktig geografisk utvidelse for oss og dessuten heldekkende produksjonsmuligheter i sør-Europa. Et utmerket komplement til vårt etablerte anlegg i nord-Europa, sier han og legger til at fusionen kommer til å generere en økt volumproduksjon for forretningsområdet Paper & Board samt ytterligere leveranse av produkter, løsninger og ekspertise til kundene i Italia og Sydeuropa – mange av disse viktige internasjonale trykkaktører.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag