Horizons roterende stans

PUBLISERT: 11 januar 2018
OPPDATERT: 11 januar

Horizon slipper en oppfølger med høyere ytelse. En roterende stansemaskin utstyrt med to magnetiske sylindere for produksjon av personlig emballasje og etiketter.

Stansemaskinen RD-4055DM gir flere muligheter og utvider utvalget innen ferdiggjøring, sier produsenten Horizon. Maskinen med roterende stanseteknikk er en etterfølger til RD-4055 og er utstyrt med to magnetsylindere – en variant som tidligere kun var tilgjengelig som spesialutstyr. Ifølge fabrikanten gir det meget korte omstillingstider, høy kvalitet og muliggjør etterbehandling og foredling av forskjellige materialer til en rekke produkter. Det kan for eksempel lage etiketter, personaliserte emballasjer, visittkort eller reklameblad i ulike former og formater. Med denne ferdiggjøringsløsningenkan man stanse, toppstanse, false, perforere og prege – alt i en og samme maskin.

Horizons nye stans har doble magnetsylindere.

Horizon oppgir hastigheten til inntil 6 000 ark per time. Maskinløsningen er lagd for materialformater for minst 200 x 275 millimeter og opp til maksimumsmålene 400 x 550 millimeter, ved et minimalt stansformat på 50 x 80 mm samt mulige materialtykkelser mellom 0,1 og 0,5 millimeter. Arket transporteres i begge retningene, fremover og bakover, og plasseres eksakt. Produksjon av flere kopier på ett ark er mulig takket være en elektronisk arkkontroll som er kjernen i den roterende stansningen. Videre meddeler produsenten at stansplatene kan monteres enkelt og presist på magnetsylinderne slik at innstillingstidene forkortes ytterligere ved ordreskifte og – avhengig av produkt – kun tar fem til ti minutter.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324