Finsk flexotrykkeri Pantone-sertifisert

PUBLISERT: 18 januar 2018
OPPDATERT: 21 mars
Fra venstre: X-Rites Maxim Siniak og Mark Gundlach sammen med Sun Chemicals eksperter sjekker det første testprintet på transparent film for fysiske defekter.

Pyroll Packages blir det første flexografitrykkeriet som blir PANTONE sertifisert. Etter prøvetestingen vil programmet utvides til andre Pyroll fasiliteter i Finland.

X-Rite Incorporated og datterselskapet Pantone LLC, rapporterte i dag at det finske selskapet Pyroll Packages blir verdens første flexobaserte trykkeri som får PANTONE Sertifisert Trykkeristatus. Sertifiseringstestene ble utført i selskapets avdeling i Joensuu, ett av ti steder selskapet er etablert på i Finland. Pyroll planlegger å fortsette dette programmet utover i 2018. Sertifiseringen ble utført av X-Rite løsningsarkitekt Mark Gundlach og Internasjonal Teknisk Support og Applikasjonsekspert Maxim Siniak sammen med Sertifisert Pantone Partner og reprohus for emballasje Flexolahti Oy samt X-Rite forhandler KTA Oy.

Programmet for PANTONE sertifiseringer for trykkerier bedømmer og analyserer ethvert aspekt av et trykkeris fargeoperasjoner – fra preflight, til filforberedelse og proofing, til blekkformulering og blanding, og til prosesskontrollen. Pyrolls sertifisering bekrefter selskapets evne til å konsistent oppnå de strengeste fargekravene fra kundene, effektivt og kostnadseffektivt. PANTONEs sertifiseringsprogram krever en årlig evaluering av sertifiseringen for å sikre at ytelsen kontinuerlig holder seg på toppnivå.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324