Ny fargeserie for offsettrykk

PUBLISERT: 18 januar 2018
OPPDATERT: 18 januar
Ifølge Sun Chemical skal de nye uv-fargene forbedre trykkets holdbarhet. (Bildet er kun en illustrasjon og har ingen forbindelse med den nye fargeserien).

Sun Chemical leverer nye uv-trykkfarger som ifølge produsenten skal gjøre det lettere for varemerkeeiere.

Trykkfargeprodusenten Sun Chemical lanserer en uv-trykkfargeserie for offset. Serien heter SunCure Aspire UV og har ifølge produsenten en fargtransparens som kan gi livfulle grafiske effekter på metall-, linseformede og tredimensjonale kartonglag. Trykkfargene kan benyttes for premiumemballasjer, til for eksempel parfymer, kosmetikk og legemidler.

Ifølge produsenten er trykkfargenes styrke blant annet overføringen til substratet, et bredt vannvindu og en høy pigmentstyrke. De nye fargene skal også innebære en forenkling for varemerkeeieren i tilsetningen av korrekt fotoinitiator – det stoffet som velges ut og tilsettes i den kjemiske reaksjonen som skjer når trykket herdes, som i sin tur kan forbedre trykkets kvalitet.

Produsenten tilbyr trykkfargene i en komplett serie av farger som skal fylle samtlige behov for spotfarger, samt ISO-fargekravene for GRACoL G7-applikasjoner.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324