mandag 12. april – uke 15
Canon Norge er først ute i verden med å levere det nye UV flatbed flaggskipet, Arizona 6170 HFV, til industrikunde i Norge. Maskinen er en videreutvikling av toppmodellen Océ Arizona 6170 som ble lansert for tre år tilbake. Med denne maskinen tar Canon steget fullt inn i industrisegmentet. I kombinasjon med nyutviklede robotløsninger kan Canon nå levere komplette løsninger i tråd med hva industrikunder etterspør.
I tillegg til alle nyvinningene som kom med Océ 6170 har den nye maskinen fått et helt nytt vakuumsystem som ved hjelp av tre super kraftige vakuumpumper holder selv krevende materialer, som finner og rimelige bølgepappkvaliteter, fast og stabilt på vakuumbordet. Dette er viktig for rask på og avlessing av emner samt sikkerhet for at materialer ikke beveger seg under print. Printflaten er også utvidet til 2,5m x 3,2m for å møte karv spesielt innenfor emballasje bransjen.
Maskinen kan kjøre opptil 155 kvadratmeter pr. time og leverer samme høye kvalitet som Océ Arizona har vært kjent for siden lanseringen i 2007. Godt over 6000 maskiner av typen Océ Arizona er levert til kunder over hele verden og med den nye maskinen åpnes det opp for ytterligere nye anvendelsesområder.
Ved å kombinere denne maskinløsningen med kuttebord fra Zünd og nyutviklede robotløsninger kan hele produksjonsprosessen automatiseres og åpne opp for 24/7 produksjon med minimalt med manuelt ettersyn. Første pilot på en komplett robotisert løsning er allerede installert hos kunde i Holland. Det er stor interesse for denne løsningen i Norge sier Produktsjef Henning Hagelund i Canon. «Vi har flere kunder som venter på lansering av våre robotisert produksjonsanlegg og vi vil allerede inneværende år installere de første anleggene i Norge»
Det drar seg mot virtuelt Drupa og Konica Minolta inviterer oss inn til å registrere oss for websesjonene sine og få ny innsikt i deres teknologier innen produksjonstrykk, konvertering av etiketter, blekkskrivertrykk, utsmykning og etterbehandling.
Publisert av:Det har foregått en handelslekkasje fra norske bedrifter til land med lave lønninger. Etter hvert som automatisering og robotisering fortrenger arbeidsplassene kan oppdragene finne veien hjem igjen. Dette gir ringvirkninger både i lavtlønns- og høytlønns-landene.
Publisert av: