Bølgepapp i fokus på messe

PUBLISERT: 31 januar 2018
OPPDATERT: 31 januar
Den nye messedelen skal inspirere og gi kunnskap om digitaltrykk på blant annet bølgepapp.

Fespa satser på en ny messedel som skal vise mulighetene med å trykke digitalt på bølgepapp og liner. Et marked som spås å omsette for over 20 milliarder kroner allerede om et par år.

Overgangen til trykk med blekk har åpnet opp helt nye muligheter for produsenter av digitalpresser. I Spania er en EFI-kunde i helkontinuerlig døgnet-rundt produksjon og HP har installasjoner i både Europa og USA. Også andre produsenter har vist eksempler på produksjon i høy hastighet. Ikke rart kanskje, med tanke på at dette er et marked som spås å omsette over 20 milliarder kroner allerede om et par år.

Under Fespa i Berlin, 15-18. mai, kommer organisasjonen til å stelle i stand en spesiell utstilling for å vise mulighetene med å trykke direkte på bølgepapp eller på liner. Messens nye del kommer til å fokusere på fordelene med å integrere digital teknikk i produksjonen. Formålet er å gi inspirasjon og ny kunnskap om digitaltrykte profilerte applikasjoner som for eksempel reklameemballasje, pappesker tilpasset transport av farlig gods sat salgsdisplayer.

Foruten løsninger for å forbedre arbeidsflyten med digital trykketeknikk kommer følgende elementer i trykkeprosessen til å diskuteres: det spesifikke materiale som skal trykkes på, håndtering av materialer, primere, blekk, bestrykninger, lakk, kutting og falsing.

Under utstillingen kommer besøkerne til å kunne diskutere digitale muligheter med et flertalls ulike trykkpresse-leverandører som eksempelvis HP, Lamina, Sun Automation, Inca Digital og BCS-Autobox. Foredragsholderne kommer til å bestå av uavhengige bransjespesialister, eksperter og representanter for varemerker.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1