Agfas Anapurna-serie får begynnermodell

PUBLISERT: 8 februar 2018
OPPDATERT: 8 februar
Den nya storformatprinteren i Anapurna-serien heter H1650i LED og er en mindre versjon av Anapurna H2050i LED.

Agfa utvider sin Anapurna-serie med ytterligere en storformatprinter. En noe mindre versjon enn forgjengeren Anapurna H2050i LED, men med liknende funksjoner.

Det som skiller den nye storformatprinteren fra Anapurna H2050i LED er fremfor alt at den er mindre. Ellers kan den som sin forgjenger skrive ut på ulike typer av medier – rigide og fleksible materialer med hjelp av LED-herding. Den nye storformatprinteren fra Agfa Graphics er spesielt tilpasset for å printe sign- og displayprodukter. Maskinen har et utskriftsformat på 1,65 meter som med en innebygd funksjon kan skrive ut i flere lag. Ifølge Agfas produktsjef Philip Van der Auwera så ble den nye storformatprinteren lagd for å være en mangesidig innstegsmodell og et kvalitativt alternativ for trykkerier:

– Selv om den er mindre er den utstyrt med funksjoner som normalt er reservert for mer avanserte printere; automatisk innstilling av skrivehodets høyde, funksjoner som forhindrer at printeren kræsjer samt en antistatisk bjelke.

Printeren ble første gang vist for publikum på messen C! Print i Lyon, Frankrike, 6.-8. februar.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324