Skanem reduserer i utlandet

PUBLISERT: 8 februar 2018
OPPDATERT: 8 februar
Skanem legger ned i Tyskland og et trykkeri i England. Foto: Skanem AS

Ole Rugland legger ned Skanems trykkeri i Tyskland og et av de tre trykkeriene i Storbritannia. Etter noen vanskelige år varsler han underskudd for konsernet i 2017.

– Det er absolutt ingen krise for konsernet, for virksomheten går godt i mange land, inkludert i Norge. Men vi må ta noen grep for å sikre framtiden, sier Ole Rugland, eier og daglig leder i Skanem AS til Stavanger Aftenblad.

Etikett-konsernet Skanem AS er et av de ledende i Europa, og selskapet har 13 trykkerier i ni forskjellige land, også så langt borte som India, Thailand og Kenya. I Europa har konsernet seks trykkerier og tre distribusjonssentraler. Det er på kontinentet utfordringene har vært størst de siste årene.

– Jeg er ikke tilfreds med resultatene i Tyskland, sier Rugland. – Derfor vil trykkeriet der legges ned innen sommeren. Vi ønsker å flytte denne aktiviteten til Polen hvor vi ekspanderer og investerer kraftig.

Rugland bekrefter at årsaken er at det er billigere å produsere i Polen. 60 vil miste jobben når trykkeriet i Willich, vest i Tyskland, legges ned.

– I Storbritannia utløp leiekontrakten for vårt minste trykkeri. Dermed var det naturlig å samle den britiske virksomheten i de to andre trykkeriene våre der, sier Rugland.

Skanem startet opp sin virksomhet i 1905, da under navnet Stavanger Blikktrykkeri og Maskinverksted.

Les videre

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik