Skanem reduserer i utlandet

Skanem legger ned i Tyskland og et trykkeri i England. Foto: Skanem AS

Ole Rugland legger ned Skanems trykkeri i Tyskland og et av de tre trykkeriene i Storbritannia. Etter noen vanskelige år varsler han underskudd for konsernet i 2017.

– Det er absolutt ingen krise for konsernet, for virksomheten går godt i mange land, inkludert i Norge. Men vi må ta noen grep for å sikre framtiden, sier Ole Rugland, eier og daglig leder i Skanem AS til Stavanger Aftenblad.

Etikett-konsernet Skanem AS er et av de ledende i Europa, og selskapet har 13 trykkerier i ni forskjellige land, også så langt borte som India, Thailand og Kenya. I Europa har konsernet seks trykkerier og tre distribusjonssentraler. Det er på kontinentet utfordringene har vært størst de siste årene.

– Jeg er ikke tilfreds med resultatene i Tyskland, sier Rugland. – Derfor vil trykkeriet der legges ned innen sommeren. Vi ønsker å flytte denne aktiviteten til Polen hvor vi ekspanderer og investerer kraftig.

Rugland bekrefter at årsaken er at det er billigere å produsere i Polen. 60 vil miste jobben når trykkeriet i Willich, vest i Tyskland, legges ned.

– I Storbritannia utløp leiekontrakten for vårt minste trykkeri. Dermed var det naturlig å samle den britiske virksomheten i de to andre trykkeriene våre der, sier Rugland.

Skanem startet opp sin virksomhet i 1905, da under navnet Stavanger Blikktrykkeri og Maskinverksted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny programvare fra Agfa Graphics sparer kostnader

Agfa Graphics lanserer programvarene InkTune og PressTune for å redusere produksjonskostnadene. Verktøyene kan brukes på trykkpresser fra forskjellige fabrikanter og på tvers av trykkteknologier. Disse intelligente verktøyene er en del av Agfa Graphics ECO³-tilbud, og gir trykkerier full kontroll over alle utskriftselementer, fra blekkforbruk til samsvar med ISO, G7 og klientspesifikke standarder, samtidig som produksjonskostnadene reduseres.

Publisert av: 

Pantone introduserer nå sin nye standard på Polyester

Pantone LLC presenterer polyesterstandarder som er ideelle for sportsklær, fottøy, badetøy, turutstyr, hjem og tilbehør til motebransjen, som et tillegg til Fashion, Home + Interiorsystem. Farget på 100% varpstrikket polyester, kan disse produktene effektivt brukes til fargestyring i polyester, poly-blandinger og andre syntetiske materialer.

Publisert av: