Colormaster er fornøyd med sitt valg

PUBLISERT: 14 februar 2018
OPPDATERT: 14 februar
Colormaster stilte seg langt fremme i køen av bedrifter som ville investere i Canon Colorado. – Nå konkluderer Colormaster-sjef David Hesland at dette var fjorårets beste investering.

Investerte stort
Med UV-Gel teknologi og flere andre nyskapninger fikk Canons nye storformatløsning Colorado mange lovord og mye oppmerksomhet i 2017. En av de norske produksjonsbedriftene som stilte seg først i innkjøpskøen var Colormaster. I samme investeringsrunde erstattet de også sin førstegenerasjons Canon Océ Arizona plotter med nyeste generasjon, og installerte et helautomatisk skjærebord fra Canon. Colormaster-sjefen smiler bredt når han forteller at alle Canon-investeringene har levd opp til forventningene. Samtidig legger han ikke skjul på at det er Colorado som har imponert både ham selv, produksjonsteamet og kundene aller mest.

– Teknologien med blekk og UV Gel fascinerte oss umiddelbart, fordi vi oppnår høy trykkvalitet og samtidig overflater med høy ripefasthet, slik at behovet for laminering blir eliminert. Høyere automatiseringsgrad, oppetid og svinnreduksjon er nøkkelord for å øke lønnsomheten, og vi ser tydelig at Canon tar alle disse faktorene på alvor. Rull-til-rull-prinsippet gjør at Colorado kan produsere store serier uten tilsyn, og på halvannen måned har den produsert 1800 kvadratmeter. Det gir et solid bidrag til lønnsomheten vår, forteller David Hesland, leder av bedriften som omsatte for 16 millioner kroner i grafiske produkter og tjenester i 2017.

Tar nye markeder
Produksjonsparken er stor og tempoet høyt i Thorvald Meyers gate 64, der de daglig utfører grafiske oppdrag for filmproduksjonsselskaper, eventbyråer, interiørarkitekter og andre kravstore kundegrupper. Hos Colormaster ser de at fjorårets investeringer også har gitt tilleggsgevinster i form av tilgang til nye markeder.

– Ved flere anledninger har vi kjørt serier på 300 A1-plakater i samme operasjon på Colorado, nærmest uten tilsyn underveis. Når alt ligger klart på rull til ferdiggjøring rett fra plotteren, blir det effektiv produksjon. I praksis betyr det at vi nå kan si ja til storformatoppdrag som tidligere ikke ville vært lønnsomme med vår produksjon. Derfor er jeg ikke redd for å si at Colorado var fjorårets beste og mest lønnsomme investering her i huset, sier David Hesland.

Langt liv i bransjen
Colormaster produserer alle typer messe- og utstillingsmateriell, skilt og folie, dekor og «fine art» kunst og foto , på de fleste aktuelle materialer. I tillegg produserer de et bredt spekter av ”sisteleddsmateriell” for norske og internasjonale butikkjeder, der pakking og distribusjon inngår i leveransen. Mer enn tretti år i bransjen har lært David Hesland at det ikke finnes snarveier til å opparbeide tillit i markedet.

– Det er så enkelt som at man alltid må levere det kunden forventer, og noen ganger litt mer, oppsummerer Colormaster-sjefen. – Det som fungerte godt i går, er ikke nødvendigvis godt nok i morgen, verken kvalitetsmessig eller lønnsomhetsmessig. Vår filosofi har alltid vært å lete etter ny produksjonsteknologi, nye forretningsmuligheter og nye lønnsomhetsmuligheter. Dessuten ser vi på leverandørene våre som partnere, og det lange samarbeid med Canon har båret frukter hele veien, sier David Hesland fornøyd mens han kan konstatere at Colormaster har produsert en ny rull med lønnsomme trykk under samtalen.

Colormaster AS

Produksjonsselskap på Grunerløkka i Oslo, etablert i 1992.
Ni medarbeidere, omsetning ca 16 millioner kroner i 2017.
Stor og moderne produksjonspark, med blant annet:
– Canon Colorado fargeplotter rull-rull
– Océ Arizona flatbed fargeprinter fra Canon
– Zundt automatisk skjærebord fra Canon
– Canon Imagepress C10000

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik