Papirguide som app

PUBLISERT: 19 februar 2018
OPPDATERT: 19 februar
I appen Compare fra Inkish er det mer enn 27 000 søkbare papirtyper.

Etter å ha samlet inn data i fire år, lanserer Inkish nå en app som skal gjøre det lettere å finne frem i jungelen av ulike papirtyper.

I appen som heter Inkish Compare kan man søke etter spesifikke papirtyper samt vise mulige alternativer om akkurat denne papirtypen ikke er tilgjengelig. Enten man er trykksakkjøper eller trykkeri kan man f.eks. søke etter et matt bestrøket papir og en gramvekt. Slik presenterer appen en liste over kjente papirtyper. Velger du et papir fra eksempellisten, så får du mer informasjon om tykkelse, hvithet og opasitet. I bunnen av appens vindu finner du en del andre papirtyper med de samme egenskapene. man kan dessuten øke toleransen for en eller flere av de tekniske parametrene, og da favner man også over flere alternative papirtyper.

I øyeblikket er det mer enn 27 000 papirtyper som er registrert i appens database, og mer enn 85% av disse har direkte lenker til tekniske datablad hos leverandørene.

Compare er den andre appen Inkish markedsfører basert på en papirdatabase. Den første var Inkish Calc – en kalkulator for trykksaksberegning, der du kan beregne tykkelse og ryggbredde på for eksempel et hefte, basert på papirtykkelsen. Begge appene kan lastes ned gratis og er tilgjengelige både for Apple ios og Android.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324