Strekkode kan avspille lyd uten internett

Soundpaper er en nyutviklet 2D strekkode fra firmaet Labels That Talk (LTT) som kan inneholde inntil 30 sekunders lyd i selve strekkoden, og som derfor er uavhengig av internett- eller telefonforbindelse. Det som kreves er en iphone eller andoid app som kan lastes ned gratis, eller eventuelt en Soundpaper reader.

LTT ser en rekke forskjellige muligheter for bruk av Soundpaper, som kan printes med helt alminnelige printere. Et markedsområde er fotobøker, hvor man kan spille inn en liten lydsnutt sammen med sine bilder. Når fotoboken lages kan lyden printes som en strekkode sammen med bildet, slik at man kan høre fødselsdagssangen, havets brus eller hva det nå måtte være, når man titter på fotominnene.

Et annet interessant område er apotekets veiledninger i medisinering som typisk printes på emballasjen. Her kan strekkoden tilføyes med inntil 30 sekunders tale, som f.eks. kan forklare når og hvor mye man skal ta den gjeldende medisinen. Det kan være interessant for mange eldre, som kanskje har vansker med å lese etiketten og vondt for å huske hvilken medisin de skal ta når. Da flere i dette segmentet nok ikke er smartphonebrukere, har LTT utviklet en Soundpaper Reader, som er en liten beholder man kan stikke pilleglasset i, som så leser opp strekkodens innhold.

Etikett- og emballasjemarkedet er naturligvis også interessant ettersom strekkoden, utover vanlig strekkodefunksjonalitet, også kan brukes til en rekke forskjellige former for reklame.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Horizon møter utfordringene innen den digitale transformasjonen

Omstrukturering i ledelsen hos Horizon skal gjøre ferdiggjøringsfirmaet i stand til å møte utfordringene ved den digitale forandringen innen trykkeribransjen. Økende krav til ytelsen av produkter, service og levering av individuelle kundeløsninger står i fokus for videreutviklingen av selskapet.

Publisert av: