Marabus fargeserie tåler tøff motstand

PUBLISERT: 1 mars 2018
OPPDATERT: 1 mars
Den nya fargeserien Mara Panel MPA tåler ytre påvirkning som damp og varme.

Marabu Scandinavia lanserer en ny serie screentrykkfarger tilpasset for trykk på hvitevarer og elektronikk. Men fokus i tilvirkningsprosessen har også ligget på trykkeren.

Trykkfargeprodusenten Marabu Scandinavia slipper en ny fargeserie med navnet Mara Panel MPA. Serien består av screentrykkfarger i svart og hvitt som skal sikre trykket på frontpaneler av akrylglass og polykarbonat. Fargen kan benyttes til tekst og markeringer på produkter som vaskemaskiner, ovner eller tørketromler og kommer i en- og tokomponentsfarger og også uv-herdende.

– Vi har først og fremst sett på dekningsgraden og den resistensen som kreves for fargens bruk. Den ska takle alle vanlige rengjøringsmidler som finnes i et hjem. Den skal også klare å stå seg mot damp og vann om det er trykk på en vaskemaskin eller tørketrommel, sier Marabu Scandinavias salgssjef Stefan Nilsson.

Fargene har ifølge produsenten en meget høy motstandskraft mot kjemikalier, varme og damp, hvilket i sin tur gjør at produktene får en lengre livslengde. Men under produksjonsprosessen har de også lagt fokus på trykkerens opplevelse.

– For trykkeren har vi satset på å skape et så mildt innhold som mulig, både for miljøet og helsen. Men hovedsakelig fordi det skal være behagelig for trykkeren å arbeide med selve fargen, sier Stefan Nilsson.

I fremtiden ser Stefan et skifte i hvilket materiale som kommer til å dominere husholdningsproduktenes kontrollpaneler.

– Langsiktig kommer touchscreens til å synes mer og mer på produkter, hvilket innebærer trykk på glass. Men i dagens situasjon er plast fortsatt veldig vanlig, sier Stefan Nilsson.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz