Marabus fargeserie tåler tøff motstand

Den nya fargeserien Mara Panel MPA tåler ytre påvirkning som damp og varme.

Marabu Scandinavia lanserer en ny serie screentrykkfarger tilpasset for trykk på hvitevarer og elektronikk. Men fokus i tilvirkningsprosessen har også ligget på trykkeren.

Trykkfargeprodusenten Marabu Scandinavia slipper en ny fargeserie med navnet Mara Panel MPA. Serien består av screentrykkfarger i svart og hvitt som skal sikre trykket på frontpaneler av akrylglass og polykarbonat. Fargen kan benyttes til tekst og markeringer på produkter som vaskemaskiner, ovner eller tørketromler og kommer i en- og tokomponentsfarger og også uv-herdende.

– Vi har først og fremst sett på dekningsgraden og den resistensen som kreves for fargens bruk. Den ska takle alle vanlige rengjøringsmidler som finnes i et hjem. Den skal også klare å stå seg mot damp og vann om det er trykk på en vaskemaskin eller tørketrommel, sier Marabu Scandinavias salgssjef Stefan Nilsson.

Fargene har ifølge produsenten en meget høy motstandskraft mot kjemikalier, varme og damp, hvilket i sin tur gjør at produktene får en lengre livslengde. Men under produksjonsprosessen har de også lagt fokus på trykkerens opplevelse.

– For trykkeren har vi satset på å skape et så mildt innhold som mulig, både for miljøet og helsen. Men hovedsakelig fordi det skal være behagelig for trykkeren å arbeide med selve fargen, sier Stefan Nilsson.

I fremtiden ser Stefan et skifte i hvilket materiale som kommer til å dominere husholdningsproduktenes kontrollpaneler.

– Langsiktig kommer touchscreens til å synes mer og mer på produkter, hvilket innebærer trykk på glass. Men i dagens situasjon er plast fortsatt veldig vanlig, sier Stefan Nilsson.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Horizon møter utfordringene innen den digitale transformasjonen

Omstrukturering i ledelsen hos Horizon skal gjøre ferdiggjøringsfirmaet i stand til å møte utfordringene ved den digitale forandringen innen trykkeribransjen. Økende krav til ytelsen av produkter, service og levering av individuelle kundeløsninger står i fokus for videreutviklingen av selskapet.

Publisert av: