Skole søker utstyr

PUBLISERT: 1 mars 2018
OPPDATERT: 1 mars
Foto: Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker

På Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker jobber de med å lage seg et trykkeriverksted til sine elever og andre som ønsker å prøve seg på trykkhåndverket. Nylig fikk de muligheten til å kjøpe deler av et nedlagt trykkeri, noe de ikke klarte å si nei til. Så nå har de fått på plass en Heidelberg Vinge og masse typer, både i bly og tre. Både grafisk-lærer Marit Brandsnes og assisterende rektor Ingvild Tollehaug Jevne er i ekstase!

– Til nå har vi fått maskinen i hus og nesten fått på plass et eget setteri. Det er så mye å få oversikt over og alt må vaskes og ordnes, men dette kommer til å bli så bra. Her er det alt fra 6 pkt. Gill til store flotte tretyper. Det klør i fingrene for å sette dette i stand, slik at elevene kan ta det i bruk, sier Brandsnes.

Etter en etterlysning på Facebook etter en bordpresse, en pedaldrevet presse, prøvetrykkspresse, deler til en Heidelberg Vinge, vinkelhaker, tretyper, papirarkiv, arbeidsbord og kunnskap, fikk de svar fra Oslo Grafisk Fagforening, som kom dem til unnsetning. Du kan forøvrig følge skolen og hvordan det går med trykkingen på deres Facebookside. De tar sikkert også imot mer av både utstyr og kunnskap.

Les videre

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Kreativiteten flyter i Lommedalen

Med helt unike løsninger som blander trykte produkter med digital signage, har Adpoint blitt et selskap hvor tallene stadig peker oppover. Og den reisen har bare så vidt begynt spør du grunnleggeren Pawel Karalus.
Adpoint lucka

LOS Digital satser videre på bokproduksjon

LOS Digital i Larvik har de siste årene satset mye på bokproduksjon i mindre serier og å kunne tilby hele kjeden fra trykt til ferdig innbundet bok. En ny stiftlinje fra Horizon er det siste tilskuddet.
LOS Eirik

Ambisjoner utover bygda

Dersom du har bladd i et av de mange menighetsbladene fra distriktet eller blitt forbikjørt av en reklamefoliert bil på Dokka, er det stor sannsynlighet for at både blad og bildekor er produsert på Land Trykkeri as på Dokka.
Land Trykkeri (3)

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1