Skole søker utstyr

Foto: Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker

På Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker jobber de med å lage seg et trykkeriverksted til sine elever og andre som ønsker å prøve seg på trykkhåndverket. Nylig fikk de muligheten til å kjøpe deler av et nedlagt trykkeri, noe de ikke klarte å si nei til. Så nå har de fått på plass en Heidelberg Vinge og masse typer, både i bly og tre. Både grafisk-lærer Marit Brandsnes og assisterende rektor Ingvild Tollehaug Jevne er i ekstase!

– Til nå har vi fått maskinen i hus og nesten fått på plass et eget setteri. Det er så mye å få oversikt over og alt må vaskes og ordnes, men dette kommer til å bli så bra. Her er det alt fra 6 pkt. Gill til store flotte tretyper. Det klør i fingrene for å sette dette i stand, slik at elevene kan ta det i bruk, sier Brandsnes.

Etter en etterlysning på Facebook etter en bordpresse, en pedaldrevet presse, prøvetrykkspresse, deler til en Heidelberg Vinge, vinkelhaker, tretyper, papirarkiv, arbeidsbord og kunnskap, fikk de svar fra Oslo Grafisk Fagforening, som kom dem til unnsetning. Du kan forøvrig følge skolen og hvordan det går med trykkingen på deres Facebookside. De tar sikkert også imot mer av både utstyr og kunnskap.

En kommentar til “Skole søker utstyr”
  1. Hei, fotopolymerklisjeer for boktrykk, har vi fremdeles
    litt salg av. Hilsen Luth & Co AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Rekordresultat for Signcom

Foran 2019-utgaven av Sign & Print Scandinavia var forventningene høye. De besøkende ble møtt av et sterkt Signcom med ny glød og energi, stemningen var på topp og ble ytterligere forsterket av muligheten til å vinne en helt ny Mimaki UV LED Print & Cut UCJV300-75! Allerede dag to ante man at de var på vei mot et rekordsalg og dag tre var det et faktum.

Publisert av: 

Flere detaljer om Canons nye Océ Arizona 1300-serie

På Sign&Print Scandinavia lanserte Canon en ny Océ Arizona 1300-serie med planskrivere til produksjon av mellomstore volumer med skilt og displaygrafikk. Med den nye serien kan kundene øke produksjonseffektiviteten og imøtekomme markedsetterspørselen etter større applikasjonsvariasjon, hevdes det fra Canon i et presseskriv.

Publisert av: 

Selger for 300 millioner i året – men har ingen egne direktekunder

I fjor endret det svenske firmaet Kuvertteamet navn til Addbrand, et navn som passer i alle nordiske land. Rett før jul kjøpte Addbrand også danske A-mail. I løpet av 2019 skal Lyche Konvolutt etter planen endre navn til Addbrand Norge og utvide varesortimentet. Vi tok en rundtur hos Addbrands hovedkvarter i Bankeryd for å se på hva de kan tilby. 

Publisert av: