Skole søker utstyr

Foto: Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker

På Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker jobber de med å lage seg et trykkeriverksted til sine elever og andre som ønsker å prøve seg på trykkhåndverket. Nylig fikk de muligheten til å kjøpe deler av et nedlagt trykkeri, noe de ikke klarte å si nei til. Så nå har de fått på plass en Heidelberg Vinge og masse typer, både i bly og tre. Både grafisk-lærer Marit Brandsnes og assisterende rektor Ingvild Tollehaug Jevne er i ekstase!

– Til nå har vi fått maskinen i hus og nesten fått på plass et eget setteri. Det er så mye å få oversikt over og alt må vaskes og ordnes, men dette kommer til å bli så bra. Her er det alt fra 6 pkt. Gill til store flotte tretyper. Det klør i fingrene for å sette dette i stand, slik at elevene kan ta det i bruk, sier Brandsnes.

Etter en etterlysning på Facebook etter en bordpresse, en pedaldrevet presse, prøvetrykkspresse, deler til en Heidelberg Vinge, vinkelhaker, tretyper, papirarkiv, arbeidsbord og kunnskap, fikk de svar fra Oslo Grafisk Fagforening, som kom dem til unnsetning. Du kan forøvrig følge skolen og hvordan det går med trykkingen på deres Facebookside. De tar sikkert også imot mer av både utstyr og kunnskap.

En kommentar til “Skole søker utstyr”
  1. Hei, fotopolymerklisjeer for boktrykk, har vi fremdeles
    litt salg av. Hilsen Luth & Co AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *