Agfa med kjemikaliefrie trykkplater

I vår lanserer Agfa Graphics sin vann- og kjemikaliefrie trykkplate – Adamas. Trykkplaten er ifølge produsenten mer effektiv i trykkprosessen, har bedre ytelse og kan brukes lengre.

Agfa Graphics har lyttet til trykkeriene i utviklingen av trykkplaten Adamas.

Trykkplaten Adamas bygger på Agfas egen teknikk Thermolink, tilpasset arkmatede trykkpresser, samt coldset-og heatset-produksjoner. Den er dessuten kompatibel med uv-blekk som kan herdes i lave temperaturer. Bruksområdene kan gjelde alt fra avistrykk til å trykke ulike applikasjoner innen trykksaker. Ifølge Agfa er det en robust trykkplate som ikke har noe problem med å håndtere volumer på rundt 350 000 eksemplarer. Fremkallingsprosessen er helt fri fra kjemikalier. Ifølge selskapet forbedrer trykkplaten effektiviteten i trykkeprosessen, både når det gjelder trykkytelse og livslengde. Avfallet blir 75 prosent lavere ved å bruke denne platen sammenliknet med andre lignende produkter. Adamasplaten er konstruert for å benyttes sammen med Adamas rengjøringsenheter. Vann benyttes ikke i rengjøringsprosessen, i stedet bruker man en ph-nøytral væske.

– Da vi designet Adamas passet vi på å ha de mest avanserte trykkerienes behov i tankene. Resultatet viser innovasjon på alle fronter – økt holdbarhet, forbedret ytelse og svar på de største markedstrendene, som herding av uv-blekk i lave temperaturer, sier Iris Bogunovic, produktsjef for foretakets termiske trykkplater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny programvare fra Agfa Graphics sparer kostnader

Agfa Graphics lanserer programvarene InkTune og PressTune for å redusere produksjonskostnadene. Verktøyene kan brukes på trykkpresser fra forskjellige fabrikanter og på tvers av trykkteknologier. Disse intelligente verktøyene er en del av Agfa Graphics ECO³-tilbud, og gir trykkerier full kontroll over alle utskriftselementer, fra blekkforbruk til samsvar med ISO, G7 og klientspesifikke standarder, samtidig som produksjonskostnadene reduseres.

Publisert av: 

Pantone introduserer nå sin nye standard på Polyester

Pantone LLC presenterer polyesterstandarder som er ideelle for sportsklær, fottøy, badetøy, turutstyr, hjem og tilbehør til motebransjen, som et tillegg til Fashion, Home + Interiorsystem. Farget på 100% varpstrikket polyester, kan disse produktene effektivt brukes til fargestyring i polyester, poly-blandinger og andre syntetiske materialer.

Publisert av: