Høy effekt i B2-format

PUBLISERT: 5 april 2018
OPPDATERT: 5 april
Horizon AFV-56

Automatisering og presisjon i ferdiggjøringen er den røde tråden i siste generasjons falsmaskiner fra Horizon – fra ileggere til avleggere.

Med maskinens integrerte Score Navigator kan man stille inn rillverktøy med et knappetrykk – også for komplekse falsinger.

Modellvariantene i Horizons serie AFV-56 er justert for korte innstillingstider og rask omstilling mellom jobbene. For to år siden lanserte maskinprodusenten en integrert Score Navigator og nå er denne med i alle maskiner i serien for bearbeidelse av bipakksedler til legemidler. Den gjør at man med et knappetrykk kan stille inn rillverktøy, også ved mer komplekse falsinger. Foruten anslag, registerlinjaler og falsvalser har man med Score-Navigator også de rillverktøyene som kreves for at kryssfalsene automatisk settes i riktig retning. Nødvendige verktøy kan plasseres eksakt på en tidels millimeter, sier produsenten. Kreves det en korrigering av falslengdene mens maskinen er i drift, ja så regner Score-Navigator ut de nye posisjonene automatisk.

Papirinnmatingen har også fått et løft – register ivaretas nå med hjelp av et nyutviklet vakuumbånd. Vakuumet stilles inn etter papirets gramvekt ved papirmålingen. De ulike innstillingene kan tilpasses individuelt, lagres for tilbakevendende jobber og ved behov raskt hentes – totalt er det plass til inntil 1 000 lagrede innstillinger. Deflektorene og de fullformats-anslagene som inngår gir ifølge Horizon merkefrie falsresultater selv ved hastigheter på 270 i minuttet. Retningen på arkene er forbedret gjennom vinklede ruller på den andre falsstasjonens snubord.

Maskinenes automatiseringsgrad varierer fra halvautomatisk (AFV-56XA) over helautomatisk, inkludert automatisk innstilling av valsavstand (AFV-56XF), til modellen AFV-56XDF for inline-tilpasning. Den sistnevnte er utstyrt med selskapets Dynamic Fold-teknikk som har til hensikt å minimere tomme sider ved kontinuerlig produksjon – åtte og tolvsidige og tolv- og 16-sidige signaturer bearbeides like flytende.

Modellena i serien er modulære konstruksjoner og kan dermed tilpasses foretakets behov, både ved første installasjon og ved senere endringer.

Les videre

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik