Mimaki med ny utvikling i The Internet of Things

PUBLISERT: 26 april 2018
OPPDATERT: 26 april

Tingenes internett – The internet of things kan medføre ubemannede produksjonslinjer innen trykkerivirksomheter. Mimaki knytter sammen sine printere med periferutstyr som roboter og transportbånd via softwareoppgraderinger.

Mimaki, en ledende produsent av wide-format blekkstråleprintere og skjæresystemer har denne måneden annonsert en ny utvikling i tingenes internett, The Internet of Things (IoT) med sin nye Digital Printing Connection. Denne er utviklet for å hjelpe brukerne å innlemme Mimakis printere i produksjonslinjer for ubemannet produksjon og massepersonalisering via kommunikasjon med roboter, transportbånd, inspeksjonsutstyr, sensorer og annet periferutstyr.

De to første løsningene som presenteres innen denne nyutviklingen er  MDL kommandoer og Mimaki Job Controller.

MDL kommandoer benyttes for å kontrollere Mimaki printere fra kundeproduksjonssystemer og gjennom periferutstyr. De tar seg av printeroperasjonen, inkludert oppstart av printproduksjon, justering av posisjonering og høyde på substratbordet. De gir også informasjon om gjenværende blekknivå og feil fra printerens side.

Mimaki Job Controller er en programvare som kommuniserer med printeren for overføring av optimale printdata og instrukser. Den starter også automatisk opp produksjonen, kopler inn en printer og en robot i produksjonslinjen for å mate inn printjobber via transportbånd og samle opp de ferdigtrykte arkene.

Bert Benckhuysen, produktsjef hos Mimaki Europe, forklarer: – Digital Printing Connection muliggjør ubemannet operasjon. Den hjelper til med å forenkle og strømlinjeforme prosessene ved å tillate printere som ellers for det meste opererer som enkeltmaskiner, til å koples sammen med periferutstyr. Denne tilnærmingen støtter on-demand produksjon og massepersonalisering.

For kunder som bruker MDL kommandoer kan man bygge opp et optimalt system ved å benytte Mimakis Software Development Kit, som er tilgjengelig for nedlasting fra nettstedet Mimaki Global.

For flere detaljer om produkter og tjenester fra Mimaki, henviser vi til mimakieurope.com.

Les videre

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Et verktøy til alle prosesser i skiltfirmaet

Det belgiske programvareselskapet Dataline Solutions har utviklet den modulære programvaren Multiline for å administrere alle funksjonene til et skiltfirma, eller et hvilket som helst annet grafisk firma.
Jef_Stoffels

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1