Agfas hybridserie blir komplett

PUBLISERT: 3 mai 2018
OPPDATERT: 3 mai
Anapurna H1650i LED er Agfa Graphics inngangsmodell i Anapurna-familien.

 

Agfa Graphics siste maskinslipp, Anapurna H1650i LED, håndterer såvel ark- som rullmatede medier som standard. Den er noe mindre enn den tidligere storformatlanseringen Anapurna H2050i LED. Den betraktes som en inngangsmodell i hybridserien. – En betydningsfull lansering som gjør familien komplett, ifølge Nils-Arne Sletten, nordisk salgssjef for Agfa Graphics.

Hybridprinteren Anapurna H1650i LED er kronen på verket for Agfa Graphics når det gjelder storformat.

Nils-Arne Sletten, nordisk salgssjef for Agfa Graphics er glad for at Anapurna-familien nå er komplett. Han sier at den nye printeren har blitt meget godt mottatt.

– Det viktigste med lanseringen av Anapurna H1650i LED er at vi nå har fått en komplett portefølje i vår Anapurna hybridserie. Det innebærer at vi nå kan tilby våre kunder hybridprinter som dekker fire forskjellige utskriftsbredder, nemlig 165, 205, 250 og 320 centimeter.

Selv om inngangsmodellen er mindre er den utstyrt med funksjoner som normalt er reservert for mer avanserte printere. Utskriftsbredden oppgis til 1,65 meter og har en innebygd funksjon som kan printe ut i flere lag. Nils-Arne Sletten sier at Anapurna H1650i LED, til tross for at den er mindre, har samme egenskaper og kvalitet som de større medlemmene i familien; Anapurna H2050i LED, H2500i LED og H3200i LED.

– Printernes egenskaper er fortrinnsvis deres fleksibilitet, ettersom det i prinsippet bare er materialets bredde som er begrensningen.

Maskinen skriver ut med uv-blekk og Piezoteknikk og kan leveres i to ulike konfigurasjoner. Enten er valget fire farger (CMYK plus hvitt) eller seks farger (CMYK, Light Cyan og Light Magenta). Kombinasjonen av selve Anapurna H1650i LED-printeren, Agfas egenutviklede blekk samt arbeidsflytprogrammet Asanti gjør at Anapurna havner høyt på listen når det gjelder kvalitet og hastighet, mener Sletten. Han fremholder også fordelene med led-herding.

Led-lamper er også standard på vårt nye familiemedlem, noe som gir tydelige fordeler som lengre livslengde, ingen oppvarmingstid, ingen problemer med varmebestandig utskriftsmedie, lavere energikostnader og så videre.

Ulike medietyper kan printes i H1650i LED-maskinen. Såvel rigide som fleksible materialer – spesielt tilpasset for å printe sign- og displayprodukter. Tykkelsen på materialene som kan skrives ut på oppgis til 45 millimeter. Den maksimale utskriftshastigheten er 63 kvadratmeter i timen.

For hvilke behov og kunder passer printeren?

– Vårt inntrykk er at de fleste kunder som er på jakt etter en uv-led-printer har ulike oppgaver, og de vet ofte ikke hva slags jobbtype som kommer inn neste dag. Derfor er nettopp Anapurnas fleksibilitet en viktig årsak til at så mange har valgt disse hybridprinterne. Dette betyr at de passer for kunder som har en blanding av rull- og arkproduksjon, og dette er jo de fleste innen skilt og dekor, digitaltrykkerier og offsettrykkerier.

Printeren ble offisielt introdusert på en messe i Lyon i starten av februar. Hvordan jobber dere videre?

– Den nye printeren har blitt meget godt mottatt, og det er tydelig at det fantes et stort behov for en printer med en utskriftsbredde på 165 centimeter. Som sagt har vi nå en fullstendig bredde å tilby våre kunder, hvilket innebærer at vi har mange prosjekter å arbeide med.

Hvor mange har dere solgt hittil i Norden og globalt?

– For tiden har vi ingen signerte bestillinger i Norden av den nye modellen, men vi har derimot solgt flere av de større modellen så langt i år. På verdensbasis rapporterer Agfa at de har solgt over 50 stk av den nye Anapurna H1650i LED.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik