Agfas hybridserie blir komplett

Anapurna H1650i LED er Agfa Graphics inngangsmodell i Anapurna-familien.

 

Agfa Graphics siste maskinslipp, Anapurna H1650i LED, håndterer såvel ark- som rullmatede medier som standard. Den er noe mindre enn den tidligere storformatlanseringen Anapurna H2050i LED. Den betraktes som en inngangsmodell i hybridserien. – En betydningsfull lansering som gjør familien komplett, ifølge Nils-Arne Sletten, nordisk salgssjef for Agfa Graphics.

Hybridprinteren Anapurna H1650i LED er kronen på verket for Agfa Graphics når det gjelder storformat.

Nils-Arne Sletten, nordisk salgssjef for Agfa Graphics er glad for at Anapurna-familien nå er komplett. Han sier at den nye printeren har blitt meget godt mottatt.

– Det viktigste med lanseringen av Anapurna H1650i LED er at vi nå har fått en komplett portefølje i vår Anapurna hybridserie. Det innebærer at vi nå kan tilby våre kunder hybridprinter som dekker fire forskjellige utskriftsbredder, nemlig 165, 205, 250 og 320 centimeter.

Selv om inngangsmodellen er mindre er den utstyrt med funksjoner som normalt er reservert for mer avanserte printere. Utskriftsbredden oppgis til 1,65 meter og har en innebygd funksjon som kan printe ut i flere lag. Nils-Arne Sletten sier at Anapurna H1650i LED, til tross for at den er mindre, har samme egenskaper og kvalitet som de større medlemmene i familien; Anapurna H2050i LED, H2500i LED og H3200i LED.

– Printernes egenskaper er fortrinnsvis deres fleksibilitet, ettersom det i prinsippet bare er materialets bredde som er begrensningen.

Maskinen skriver ut med uv-blekk og Piezoteknikk og kan leveres i to ulike konfigurasjoner. Enten er valget fire farger (CMYK plus hvitt) eller seks farger (CMYK, Light Cyan og Light Magenta). Kombinasjonen av selve Anapurna H1650i LED-printeren, Agfas egenutviklede blekk samt arbeidsflytprogrammet Asanti gjør at Anapurna havner høyt på listen når det gjelder kvalitet og hastighet, mener Sletten. Han fremholder også fordelene med led-herding.

Led-lamper er også standard på vårt nye familiemedlem, noe som gir tydelige fordeler som lengre livslengde, ingen oppvarmingstid, ingen problemer med varmebestandig utskriftsmedie, lavere energikostnader og så videre.

Ulike medietyper kan printes i H1650i LED-maskinen. Såvel rigide som fleksible materialer – spesielt tilpasset for å printe sign- og displayprodukter. Tykkelsen på materialene som kan skrives ut på oppgis til 45 millimeter. Den maksimale utskriftshastigheten er 63 kvadratmeter i timen.

For hvilke behov og kunder passer printeren?

– Vårt inntrykk er at de fleste kunder som er på jakt etter en uv-led-printer har ulike oppgaver, og de vet ofte ikke hva slags jobbtype som kommer inn neste dag. Derfor er nettopp Anapurnas fleksibilitet en viktig årsak til at så mange har valgt disse hybridprinterne. Dette betyr at de passer for kunder som har en blanding av rull- og arkproduksjon, og dette er jo de fleste innen skilt og dekor, digitaltrykkerier og offsettrykkerier.

Printeren ble offisielt introdusert på en messe i Lyon i starten av februar. Hvordan jobber dere videre?

– Den nye printeren har blitt meget godt mottatt, og det er tydelig at det fantes et stort behov for en printer med en utskriftsbredde på 165 centimeter. Som sagt har vi nå en fullstendig bredde å tilby våre kunder, hvilket innebærer at vi har mange prosjekter å arbeide med.

Hvor mange har dere solgt hittil i Norden og globalt?

– For tiden har vi ingen signerte bestillinger i Norden av den nye modellen, men vi har derimot solgt flere av de større modellen så langt i år. På verdensbasis rapporterer Agfa at de har solgt over 50 stk av den nye Anapurna H1650i LED.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *