Lokalt samarbeid tildelt internasjonal designpris

PUBLISERT: 3 mai 2018
OPPDATERT: 3 mai

Emballasjedesign: StudioGeist vant gull i The Dieline Awards 2018 i Boston mandag kveld for pakningsdesignet til Plankejens treleker – retroinspirerte byggesett for barn og besteforeldre laget av en liten familiebedrift i Fredrikstad.

Stolte byggetradisjoner fra plankebyen
Plankejens ble satt ut i livet av en kreativ og engasjert bestefar fra Fredrikstad. Ideen bak Plankejens er å skape morsomme og ekte leketøy som stimulerer til kreativitet, skaperglede og praktisk håndverk for snekkere i alle aldre. Dette var grunnlaget for både visuell identitet og pakningsdesign. Navnet Plankejens gjenspeiler lokal identitet – dette er en liten familiebedrift fra selveste plankebyen Fredrikstad. StudioGeist har samarbeidet med Næringshagen Østfold AS for å utvikle identitet og pakningsdesign.

– Våre produkter er allerede ute hos mer enn 50 norske forhandlere, og vi er i gang med internasjonal distribusjon. Dette samarbeidet er gull verdt for oss, sier gründer Geir Borgersen i Plankejens. – Både identitet, forretningsutvikling, produksjon og kontaktnett er bidrag som har hjulpet oss til en raskere etablering.

Hel ved
Det nostalgiske og retroinspirerte pakningsdesignet for Plankejens, har skapt et stort engasjement og en fantastisk respons i markedet. Målet var å skape en sømløs overgang fra innhold til pakning, slik at første gang du møter produktene i butikk gir det en umiddelbar følelse av produktets kvaliteter. Med kjærlighet og respekt for naturlige materialer, har dette blitt et ærlig og solid pakningsdesign. Trelekene har blitt en naturlig del av sortimentet hos forhandlere med fokus på håndverk og kvalitet, både nasjonalt og internasjonalt.

StudioGeist

– Dette er utrolig morsomt og vi er stolte av å ha samarbeidet med denne modige, lille gründerbedriften som lar oss hjelpe til med å bringe produktene deres ut i verden, sier Tord Sandholt, partner og seniordesigner i StudioGeist.

Blant de beste innen pakningsdesign
The Dieline Awards er verdens fremste konkurranse innen forpakningsdesign. The Dieline fremmer det ypperste innen emballasjedesign og fokuserer på form, innovasjon og bærekraft, og konkurransen gjennomføres i samarbeid med Hewlett-Packard, Nielsen og How Design Live.

The Dieline regnes som den ultimate nettsiden for høykvalitets emballasjedesign, og er en inspirasjonskilde for bedrifter, varemerkeeiere, markedsførere, design og reklamebyråer over hele verden. Tidligere vinner av The Dieline Awards er bl.a. Budweiser, NIKE og Fjellräven. Det er i år vurdert mer enn 1.400 arbeider fra hele verden.

– Det er fantastisk inspirerende at en familiebedrift med norskspråklig emballasje, gjør seg såpass bemerket og vinner fremfor etablerte internasjonale merkevarer med langt større markedsbudsjetter. Slike samarbeid håper vi å se mer av fremover, avslutter Tord Sandholt.

Plankejens prosjektet har også vunnet gull for pakningsdesignet i Visuelt 2018, og er nominert i European Design Awards 2018 som kåres 2. juni.

Om Plankejens
Bak Plankejens finner du en liten familiebedrift i plankebyen Fredrikstad. Det hele startet med en kreativ og engasjert bestefar med gode håndverk kunnskaper, som savnet de gamle og solide trelekene han selv lekte med som liten. Derfor bestemte han seg for å lage morsomme og ekte leketøy som stimulerer til kreativitet, skaperglede og praktisk håndverk. Og resultatet er moderne og retroinspirerte byggesett i ekte tre for snekkere i alle aldre.

Om StudioGeist
StudioGeist er et design- og kommunikasjonsbyrå lokalisert i Fredrikstad. Vi vekker følelser gjennom gode idéer og klar tale. Vi gir våre kunder økt synlighet gjennom strategisk, effektiv, visuell kommunikasjon.

 

Les videre

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Packnorth Award 2024 er åpen – nå med flere nyheter

For fjerde gang arrangeres Packnorth Award-konkurransen av Packnews og med Scanpack som partner. I dag 1. februar er påmeldingssiden åpnet. Årets konkurranse byr på nyheter.
Scen-Scanpack-2022

Årets Pantonefarge

"En koselig ferskentone som ligger mellom rosa og oransje", årets Pantone-farge 2024 er Peach Fuzz. Den beskrives som varm og myk med en vintage følelse samtidig som den har en moderne stemning. For 25. gang er Årets Pantone-farge kåret og denne gangen er det en fløyelsmyk ferskentone.
Pantone-2024-3-1024x683

Canon + MUNCH = sant

Som en del av en utstilling i MUNCH har den bosniskfødte kunstneren Admir Batlak fått lov til å arbeide både i Edvard Munchs atelier på Ekely og på Canons Image Factory for å lage en installasjon "i knekken".
Admir_IF

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz