Canons største FESPA

PUBLISERT: 7 mai 2018
OPPDATERT: 7 mai

Canon stiller med sin hittil største stand på en FESPA-messe og viser frem et bredt spekter av løsninger for rull-til-rull- og planskriverutskrift, kutting og automatisering av arbeidsflyt samt inspirerende eksempler på de allsidige produksjons­mulighetene Canons teknologier og utskriftsmedier byr på – alt fra tradisjonell skiltproduksjon og grafikk til trykket dekor og skreddersydd emballasje.

Canon er til stede på FESPA 2018 (Messe Berlin, 15.-18. mai, Hall 3.2 Stand A40/B40) og vil demonstrere hvordan deres komplette løsninger for storformatproduksjon gir grafiske produksjonsbedrifter mulighet til å utforske nye vekstmuligheter enten gjennom differensiering til nye produktområder eller ved å optimalisere produksjonen for eksisterende portefølje.

Mark Lawn, Director for Graphic & Communications Group hos Canon Europa, sier: – Med Canons omfattende globale kundebase har vi en utmerket oversikt til de mange utfordringene og mulighetene grafiske produksjonsbedrifter står overfor, og vi presenterer to sentrale veier til suksess for våre kunder. Noen fokuserer forretningsplanene rundt differensiering og utvider porteføljen med nye produkter og på denne måten ekspanderer til nye markeder, for eksempel dekor eller emballasje. Andre foretrekker å fokusere på bunnlinjen ved å utvikle innovative forretningsmodeller eller investere i løsninger for å effektivisere produksjonen og øke kapasiteten. Med dette landskapet som utgangspunkt, kan Canon hjelpe kundene med å utforske de rette mulighetene, stake ut en kurs og gi dem støtte på veien – godt hjulpet av kontinuerlig teknisk innovasjon fra Canon og en klar visjon om hvordan de kan forbedre og til og med forvandle virksomheten.

Uavhengig av hvilket fokus de har, vil besøkende på FESPA 2018 hente inspirasjon fra teknologiutviklingene og bruksområdene som demonstreres på Canons stand. Et av høydepunktene på standen er rull-til-rull-skriveren Océ Colorado 1640, som bygger på Canons banebrytende UVgel-teknologi. To separate skrivere viser systemets eksepsjonelle produktivitet og medieallsidighet innen en rekke bruksområder fra produksjon av dekor til privat eller kommersiell bruk til selvklebende produkter, med etterbehandling basert på teknologier fra Canon-partner Fotoba.

Océ Colorado 1640 var det store samtaleemnet under lanseringen på FESPA 2017, og siden den gang har skriveren virkelig endret rull-til-rull-produksjonen for hundrevis av grafiske produsenter over hele verden, og mange av disse vil dele sine erfaringer på FESPA. Besøkende utskriftsleverandører får også se en rekke ulike grafiske produkter og dekorprodukter produsert av Colorado-brukere, noe som vil gjøre det enklere for dem å se for seg hvordan de kan utnytte de unike egenskapene til Canons UVgel-teknologi i sine egne foretak.

Blant andre rull-til-rull-løsninger på Canons stand er Océ ColorWave 910, en blekkskriver med integrert falseløsning egnet til utskrift i arkitekt-, ingeniør- og konstruksjonsvirksomheter samt til plakatutskrift. Videre finner du Océ ColorWave 700 som skriver ut på både bestrøket og ubestrøket papir for produksjon av alt fra plakater til bannere og tapet. Skriverne imagePROGRAF PRO-4000 og TX4000 er også på plass for å vise foto- og kunstutskrifter samt POS og plakater, blant annet på et nytt vannfast Canon-materiale for utendørsbruk. Et av applikasjonseksemplene som vises er tapet produsert hos den norske leverandøren Pulp Grafisk i samarbeid med forfatterne av interiørboken Dusty.

I avdelingen for planskrivere på Canons stand kan besøkende gjøre seg kjent med 1280GT– og 6170XTS-modellene i den prisbelønte Océ Arizona-serien. Océ Arizona 6170XTS demonstreres i en effektiv arbeidsflyt for emballasjeproduksjon i mindre opplag sammen med Zünd G3 XL-3200-kuttebord.

Canon er kjent for å integrere banebrytende løsninger som virkelig øker kundens produksjonseffektivitet, og besøkende får se dette i praksis på standen der en Océ Arizona 6170 benyttes i en automatisert arbeidsflyt med robotteknologi fra Canon-partner Rolan Robotics som optimaliserer plasseringen av utskriftsmediet på planskriveren og overfører de ferdige utskriftene til kuttebordet. Arbeidsflyten gjenspeiler oppsettet hos en av Canons kunder, Van Vliet Printing i Nederland – en fremtidsrettet Océ Arizona-bruker som gikk sammen med Canon og Rolan Robotics for å automatisere planskriverutskriften så mye som overhodet mulig.

FESPA 2018 byr også på den første muligheten til å se Canons nye løsning for flerlags utskrift til Océ Arizona-serien som gjør det mulig å tilføre tekstureffekter i dekorprodukter, emballasjeprototyper og skilt, skape merverdi og bli mer konkurransedyktige takket være større differensiering.

Besøkende kan også se hvordan de kan komplettere storformatteknologien med småformatløsninger, for eksempel Canon imagePRESS C850-serien til emballasje, deriblant produksjon av mindre opplag av esker, samt kommunikasjons- og salgsmateriell til kunder. En kombinasjon av blekkskriveren DreamLabo 5000 for fotoproduksjon og etterbehandlingsløsningen Canon FlatSpreadFS-500 viser grafiske produksjonsbedrifter, der mange allerede produserer ulike fotobaserte produkter, hvilke kommersielle muligheter som ligger i fotobøker av høy kvalitet.

I tillegg til de ulike bruksområdene som demonstreres live på standen, kan besøkende få en guidet tur i et applikasjonsmiljø som viser bruken av målrettet kundekommunikasjon, reklamebasert grafikk og dekor i den utvidede kundereisen i forbindelse med kampanjen for kosmetikkmerket Elemental. I ‘butikkmiljøet’ finner du produkter som vinylgulv, veggmalerier, emballasje, utstillingsmontere og disker, mens ‘hjemmemiljøet’ inneholder laminatgulv, møbler, tapet og fliser.

Mark Lawn sier avslutningsvis: – Elemental-kampanjen er utvidet siden FESPA 2017 og viser nå hvordan utskriftsprodukter i alle formater underbygger en vellykket merkelansering – fra den første markedsføringen direkte hjem til kunden til smart integrert utendørsreklame som bygger merkebevissthet før det hele kulminerer i en merkebasert butikkopplevelse med alt fra dekor til emballasje.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik