Canon lanserer utskrifter i lag-på-lag med Océ Touchstone på FESPA 2018

PUBLISERT: 9 mai 2018
OPPDATERT: 9 mai

Canon lanserer Océ Touchstone som er en løsning for utskrifter med flere lag beregnet på digital produksjon av blant annet storfortmatgrafikk, dekor og emballasje på FESPA 2018 .

Med denne nye løsningen kan virksomheter innen grafikk-, skilt- og dekorproduksjon skrive ut i flere lag på en Océ Arizona-planskriver, noe som gir utskriftseffekter som tekstur, relieff, metalliske lignende effekter og opphevet skrift.

Océ Touchstone er en ende-til-ende-løsning som består av fire enkeltkomponenter: et plugin-designverktøy for Adobe Photoshop, ONYX Thrive-arbeidsflytløsningen, Océ Touchstone-programvare som bruker Océ ALPS-teknologi (Advanced Layer Printing System), og en planskriver i Océ Arizona 1200- eller 2200-serien for storformatutskrift.

Med denne komplette, integrerte løsningen som gir enkel og pålitelig kvalitetsutskrift i flere lag kan utskriftsleverandører, samt emballasje-, skilt- og industrivirksomheter, tilføre merverdi i kundeprosjekter og produsere utskriftsprodukter av høy kvalitet, skriver Canon i en pressemelding.

Mark Lawn, Director for Graphics & Communications Group hos Canon Europa sier: – Utskriftsleverandørene er på jakt etter nyskapende teknologi som kan skille dem fra konkurrentene og tilføre merverdi til kundene. Designere og utskriftsansvarlige er på sin side i større grad villig til å betale ekstra for mer elegante og effektfulle finisher. Denne trenden bekreftes av nylige undersøkelser utført av InfoTrends som avdekket at 89 prosent av utskriftskjøperne og 43 prosent av utskriftsleverandørene forventer å betale ekstra for utskrifter med struktur eller flere lag[1]. Produkter som skrives ut på Océ Arizona, kan nå få unike og iøynefallende effekter som struktur, lavt relieff eller metallisk lignende effekter, noe som vil være ettertraktet i en rekke markeder, blant annet innen skilt-, dekor- og emballasjeproduksjon.Det kreves planskriverteknologi med perfekt registrering, som for eksempel skriverne i Océ Arizona-serien, for å oppnå den pålitelige og nøyaktige dråpeplasseringen som kreves for optimalt resultat ved utskrift av flere lag. Med Océ Touchstone kan utskriftsleverandører tilføre et spennende, taktilt element i produkttilbudet.

Océ Touchstone kan brukes til å skape en rekke teksturerte overflater, for eksempel stein-, murstein-, tre- og fliseffekter, som har en rekke potensielle bruksområder innen interiør- og eksteriørdekor. Skiltprodusenter kan bruke teknologien til funksjonelle applikasjoner som punktskrift eller til mer dekorative formål som relieffbokstaver. Utskriftsleverandører som bruker planskriverteknologi til å produsere tilpasset emballasje i mindre opplag, kan bruke Océ Touchstone til å skape en pregeeffekt.

I Océ Touchstone-løsningen foregår utviklingen av konsept og design i Adobe Photoshop med støtte av plugin-modulen. Med forhåndsvisningen i 3D kan brukerne enkelt identifisere potensielle justeringer som må gjøres i designen og lagene i forkant av utskrift. Når alt er ferdig, overføres designen til en vanlig PDF-fil som er enkel å dele og sende til produksjon.

Arbeidsflytløsningen ONYX Thrive tar seg av fargestyring og overfører fil- og høydeinformasjon til Océ ALPS, som behandler 2D- og høydedataene og lager en utskriftsfil for flerlags utskrift, deler den opp i de individuelle lagene som skal skrives ut, oppretter en satsvis jobb og sender den satsvise filen til planskriveren.

Océ Arizona-systemet skriver ut de individuelle lagene med perfekt registrering ved at skrivehodevognen heves automatisk. Kombinasjonen av Océ Arizona-planskrivernes enestående presisjon og registrering og Océ ALPS-teknologien sørger for at kundene alltid får førsteklasses utskriftskvalitet.

Wouter Derichs, Marketing Director for Wide Format hos Canon Europa sier: – Vi lyttet til kundene og det var tydelig at de var klare for nyskapende teknologi, som muligheten til å skape tekstur og andre effekter i utskriftene. Hittil har dette imidlertid krevd mye eksperimentering med varierende og uforutsigbare resultater. Med Océ Touchstone var målet å levere en løsning som gjør kreative visjoner til virkelighet. Den komplekse flerlagsbehandlingen og optimaliseringen av utskriftsfilen foregår i bakgrunnen, slik at kundene kan fokusere på å levere flotte flerlagsutskrifter. Med Océ Arizona-skrivernes enestående fargegjengivelse og presisjonsutskrift mener vi at den kvaliteten som kan oppnås for flerlags utskrifter med Océ Touchstone er unik i markedet.

På Canons stand (Hall 3.2 Stand A40/B40) på FESPA 2018 blir Océ Touchstone demonstrert med en Océ Arizona 1280 GT-skriver og det blir produsert preget emballasje, interiørdekor og POS-materiell.

Océ Touchstone er tilgjengelig fra Canon Europa fra mai 2018. FESPA arrangeres i Messe Berlin, 15.-19. mai 2018.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1