Kuvertteamet blir Addbrand

PUBLISERT: 18 mai 2018
OPPDATERT: 21 mars
Patrik Sjölin er administrerende direktør for Addbrand, som tidligere het Kuvertteamet.

Et nytt firma og et nytt navn. Kuvertteamet går et skritt lengre etter oppkjøpet i fjor for å tiltale hele det skandinaviske markedet. Kuvert på svensk heter som kjent konvolutt på dansk og norsk, så for å opptre enhetlig måtte det svenske firmaet kvitte seg med det gamle navnet.

Det var under fjoråret Kuvertteamet kjøpte papirgrossisten Turnex. Nå forenes alt under samme navn i et nytt selskap. Det nye firmanavnet blir Addbrand og selskapet som kommer til å ha omlag 100 ansatte og omsetter drøyt 200 millioner kroner får navnet Addbrand Sweden. Patrik Sjölin, firmaets administrerende direktør, sier at årsaken til navneskiftet er at foretakets visjon er å være “den ledende grossisten innen trykksaker i Skandinavia”. På denne måten kommer det nye navnet til å passe bedre inn:

– Vi trengte et moderne navn som speiler vår virksomhet bedre og som gjør at vi kan fortsette å utvikles inn i fremtiden. Den viktigste årsaken til navnebyttet er likevel at navnet skal fungere i hele Skandinavia. Og kuvert heter faktisk konvolutt i Norge og Danmark.

Kuvertteamet, med sete i Bankeryd, ble grunnlagt i 1991. Akkurat som tidligere så kommer Addbrand i fortsettelsen kun til å selge sine produkter gjennom et grafisk mellomledd.
– For oss betyr Addbrand at vi og våre forhandlere adder varemerker på ulike produkter. Våre forhandlere kan velge å kjøpe et produkt uten trykk og selv trykke på det, eller så kan de kjøpe det ferdig trykte produktet hos oss.

Selskapets konsept Print by Sweden ble lansert for et par år siden og går ut på at alle produkter kan trykkes i egen produksjon i Sverige. Konseptet kommer til å fortsette:

– En tøff grafisk bransje innebærer et varig fokus fra oss på å finne nye produkter å adde varemerker på, med hjelp av nye og spennende tjenester. Dette i kombinasjon med fortsatt langsiktig satsing på egen produksjon i Bankeryd tror vi gir både kunder og ansatte en trygghet i å arbeide med oss.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag