Merkur Grafisk med tunge investeringer

Merkur Grafisk tar nye steg i teknologikampen.

Merkur Grafisk posisjonerer seg sterkt i bransjen med to fremtidsrettede investeringer til en verdi av 25 millioner kroner. Norges råeste CtP-linje og en supereffektiv Heidelberg Speedmaster SX102 8-farger vil være driftsklare i september. Dette er Norges første «push to stop»-maskin og Merkur Grafisk er dermed rustet for å håndtere et betraktelig høyere trykkevolum med større effektivitet og bedre lønnsomhet.

Merkur Grafisk holder til i Oslo, og har 45 ansatte. I 2018 forventer de en omsetning på 105 millioner kroner. De har kunder i alle størrelser, og leverer varer og tjenester i hele Europa. Med oppkjøpet av Grøset Trykk i februar 2018, fulgte et betydelig volum av trykksaker, og dermed et behov for mer effektiv drift i trykkeriet. En nyinvestering i form av en Speedmaster SX 102 ble svaret. Med denne maskinen og tilsvarende SX 102 fra 2014, går Merkur Grafisk i front med ny og moderne bransjeteknologi. Speedmaster SX 102 er en pålitelig trykkmaskin med stor kapasitet, som muliggjør raske jobbytter og høy toppfart med optimal kvalitet.

Merkur Grafisk har også investert i en topp moderne, helautomatisk og miljøvennlig plategate; Fuji Luxel CtP med produksjonskapasitet på 70 plater per time. Det skal være markedets raskeste plategate. Denne plategaten vil erstatte et av firmaets eksisterende CtP-anlegg fra 2008. Med denne løsningen på plass, blir Merkur det siviltrykkeriet med høyest samlet kapasitet på plateproduksjon i Norge. Totalt 140 plater pr. time, som tilsvarer 17 åttefargers innlegg pr. time. Totalt utgjør disse investeringene i overkant av 25 mill. kroner for Merkur.

Kjetil Sjøeng

– Med dette kan våre to trykkmaskiner i 72*102 format levere 28.000 trykkark pr. time og avdelingen kan totalt levere 43.000 trykkark pr. time, sier Kjetil Sjøeng, daglig leder i Merkur Grafisk. – I tillegg til høy toppfart, gjør vi komplett jobbskifte på ca. tre minutter inkludert plateskift, register og fargekontroll. Dette gir oss en enorm fleksibilitet til å kunne levere små og store opplag trykket på papir og kartong med topp kvalitet over tid, mener Sjøeng.

Stort volum krever stor kapasitet
Med et så stort volum og fokus på å opprettholde god fleksibilitet, må produksjonslogistikken være optimal og manuelle prosesser være minimal. Derfor har Merkur Grafisk også fått på plass markedets raskeste APL (Auto Pallet Loader) levert av Fuji/Luth Gruppen. Denne gjør det mulig å lade CtP anlegget med opptil 1.200 plater på en pall i én håndtering. Ferdig produserte plater vil så gå direkte inn i en platebukklinje fra Brew Solution & Technology, som klargjør platene for trykkmaskinen og fjerner ytterligere manuelle inngrep.
Med disse investeringene viderefører Merkur Grafisk strategien med å holde seg i front av markedsutviklingen ved å investere i moderne teknologi.

– Disse investeringene viser vår tydelige satsning på å effektivisere trykkeriet og å posisjonere oss sterkt for fremtiden, sier en fornøyd Kjetil Sjøeng. – Med den nyeste og beste teknologien som finnes får vi økt effektivitet, fleksibilitet og ikke minst enda bedre kvalitet på produktene vi leverer – et stort konkurransefortrinn. Hos oss finnes det ingen begrensninger, kun et hav av muligheter på papir, kartong og digitale flater, avslutter Sjøeng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *