En kvart million klimanøytrale trykkbestillinger

E-handeltrykkeriet Onlineprinters har nådd en betydningsfull milepæl – en kvart million klimanøytrale trykkoppdrag. Klimakompensasjonen oppgis til 7 900 tonn karbondioksyd siden 2013.

Onlineprinters adm dir Michael Fries.

Nettrykkeriet Onlineprinters har nådd en betydningsfull milepæl – en kvart million klimanøytrale trykkoppdrag. Når kundene bestiller fra Onlinetrykkeriet velger de også å støtte trykkerikjempens miljøprosjekt for kompensering av alle CO2-utslipp som oppstår i produksjonen av trykksaker. Prosjektet ble innført i 2013, og totalt har de lykkes å klimakompensere 7 900 tonn karbondioksyd. Det tilsvarer den mengden CO2 som en personbil slipper ut om den kjører rundt på alle veiene rundt om i verden: nesten 32 millioner kilometer. Antallet ordre, 250 000 stykker, er sensasjonelt, sier Onlineprinters adm. dir. Michael Fries.

– Det viser at våre kunder vil handle holdbart og at Onlineprinters driver miljøarbeidet fremover. Spesielt i forretningsmodellen onlinetrykk kan trykt reklamemateriell produseres på en ressursbesparende måte takket være ordreinngangen, ettersom maskinene kan utnyttes mer effektivt. Til tross for dette kan man ikke helt unngå utslipp av karbondioksyd. Derfor kan kundene når de gjør bestillingen i vår nettbutikk gjennom et bidrag på mindre enn en prosent av innkjøpsprisen, velge å kompensere for utslippet. Du velger et ønskeprosjekt med miljøtiltak som planting av ny skog i nedfelte skogsområder eller utbygging av fornybar energi.

I samarbeid med ClimatePartner blir det opprettet en id og en QR-kode ved en bestilling av trykkproduktet. Med disse kan også sluttkunden få informasjon om sin ordre.

– Vi stiller våre it-løsninger til disposisjon for nesten 1000 trykkerier i Europa. Siden 2013 har CO2-utslipp for betydlig mer enn en million oppdrag blitt kompensert for gjennom klimatiltaksprosjekter. Onlineprinters står for 25 prosent av alle klimanøytrale oppdrag og er dermed en ledestjerne i bransjen, sier Moritz Lehmkuhl, adm dir for ClimatePartner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Gullrangering til Epson for bærekraft

Epson er tildelt EcoVadis’ gullrangering for bærekraft for andre år på rad, noe som plasserer Epson blant de topp tre prosent beste selskapene. Epson får også “outstanding” i kategoriene miljø og bærekraftige anskaffelser, i tillegg til “excellent achievements” innen arbeidskraft, menneskerettigheter og etikk.

Publisert av: 

Gjennombrudd for PDF til emballasjeproduksjon

Gent Workgroup (GW), den internasjonale organisasjonen for utvikling og formidling av beste praksis innenfor grafisk produksjon, gleder seg over at det arbeidet de startet om “Prosesstrinn til emballasje- og etikettproduksjon”, nå er vedtatt som en internasjonal standard. Den nye ISO-standarden er et viktig skritt mot å standardisere og automatisere produksjonsprosessen for emballasje basert på PDF-filformatet.

Publisert av: