En kvart million klimanøytrale trykkbestillinger

E-handeltrykkeriet Onlineprinters har nådd en betydningsfull milepæl – en kvart million klimanøytrale trykkoppdrag. Klimakompensasjonen oppgis til 7 900 tonn karbondioksyd siden 2013.

Onlineprinters adm dir Michael Fries.

Nettrykkeriet Onlineprinters har nådd en betydningsfull milepæl – en kvart million klimanøytrale trykkoppdrag. Når kundene bestiller fra Onlinetrykkeriet velger de også å støtte trykkerikjempens miljøprosjekt for kompensering av alle CO2-utslipp som oppstår i produksjonen av trykksaker. Prosjektet ble innført i 2013, og totalt har de lykkes å klimakompensere 7 900 tonn karbondioksyd. Det tilsvarer den mengden CO2 som en personbil slipper ut om den kjører rundt på alle veiene rundt om i verden: nesten 32 millioner kilometer. Antallet ordre, 250 000 stykker, er sensasjonelt, sier Onlineprinters adm. dir. Michael Fries.

– Det viser at våre kunder vil handle holdbart og at Onlineprinters driver miljøarbeidet fremover. Spesielt i forretningsmodellen onlinetrykk kan trykt reklamemateriell produseres på en ressursbesparende måte takket være ordreinngangen, ettersom maskinene kan utnyttes mer effektivt. Til tross for dette kan man ikke helt unngå utslipp av karbondioksyd. Derfor kan kundene når de gjør bestillingen i vår nettbutikk gjennom et bidrag på mindre enn en prosent av innkjøpsprisen, velge å kompensere for utslippet. Du velger et ønskeprosjekt med miljøtiltak som planting av ny skog i nedfelte skogsområder eller utbygging av fornybar energi.

I samarbeid med ClimatePartner blir det opprettet en id og en QR-kode ved en bestilling av trykkproduktet. Med disse kan også sluttkunden få informasjon om sin ordre.

– Vi stiller våre it-løsninger til disposisjon for nesten 1000 trykkerier i Europa. Siden 2013 har CO2-utslipp for betydlig mer enn en million oppdrag blitt kompensert for gjennom klimatiltaksprosjekter. Onlineprinters står for 25 prosent av alle klimanøytrale oppdrag og er dermed en ledestjerne i bransjen, sier Moritz Lehmkuhl, adm dir for ClimatePartner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tre dager hos Horizon

Automatisering og lenkede systemer var den røde tråden under Horizons arrangement Finishing…

Pangstart på messen

Messen er i gang. Det dreier seg om Sign, Print & Pack-messen – bransjens største møteplass som pågår 19.-20. september. Messen avholdes på X Meeting Point like utenfor Oslo og er denne gangen dobbelt så stor som forrige messe. Bransjemessen samler kollegaer, konkurrenter, leverandører og kunder. Se bilder vi tok i går!

Publisert av: 

Enda en storformatserie fra Canon til kontorbruk

I forrige uke fortalte vi om den nye Océ ColorWave 3000-serien, som var myntet på arkitektsektoren, ingeniørsektoren og industrisektoren, i tillegg til bygg- og anleggsvirksomhet. Denne uken er det en ny ImagePROGRAF TM serie for storformatutskrift i høy kvalitet beregnet på blant annet bedrifter, butikker og utdanningsinstitusjoner som lanseres.

Publisert av: