Blekket som tåler 1000 grader celsius

PUBLISERT: 2 august 2018
OPPDATERT: 2 august

Riktignok har det vært en svært varm sommer, men trenger vi egentlig blekk som tåler 1000 grader celsius? Ja, mener fabrikanten Leibinger i Tyskland.

Fra en vulkan kan en strøm rødglødende flytende lava bli såpass varm som mellom 600 og 900 grader. Og i industrielle virksomheter kan ting bli enda varmere, for eksempel en ovn for å herde keramikk. Kun noen få blekktyper for merking av komponenter kan utholde disse ekstreme temperaturene. Det er med dette i tankene at merke- og kodespesialistene Paul Leibinger GmbH & Co. KG har lansert et pigmentert blekk på markedet, som gir deg en klar skrifttype selv når det er 1000° C.

Blekket skal benyttes i Leibingers egen printer JET3up PI. Denne CIJ printeren merker produktene uten berøring. Printeren benyttes til å merke produkter med informasjon, eksempelvis serienummer, produktnummer og advarsler. Den kan printe på keramikk, metall og glass. Lyspærer og halogenlamper er eksempler på produkter som kan bli svært varme, samtidig som det er viktig at det som er printet på dem sitter.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1