Blekket som tåler 1000 grader celsius

Riktignok har det vært en svært varm sommer, men trenger vi egentlig blekk som tåler 1000 grader celsius? Ja, mener fabrikanten Leibinger i Tyskland.

Fra en vulkan kan en strøm rødglødende flytende lava bli såpass varm som mellom 600 og 900 grader. Og i industrielle virksomheter kan ting bli enda varmere, for eksempel en ovn for å herde keramikk. Kun noen få blekktyper for merking av komponenter kan utholde disse ekstreme temperaturene. Det er med dette i tankene at merke- og kodespesialistene Paul Leibinger GmbH & Co. KG har lansert et pigmentert blekk på markedet, som gir deg en klar skrifttype selv når det er 1000° C.

Blekket skal benyttes i Leibingers egen printer JET3up PI. Denne CIJ printeren merker produktene uten berøring. Printeren benyttes til å merke produkter med informasjon, eksempelvis serienummer, produktnummer og advarsler. Den kan printe på keramikk, metall og glass. Lyspærer og halogenlamper er eksempler på produkter som kan bli svært varme, samtidig som det er viktig at det som er printet på dem sitter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: