Kodak vil trekke seg ut av flekso-markedet

Kodak har lagt ut sin Flexographic Packaging Division for salg. Inntektene vil først bli brukt til å tilbakebetale utestående gjeld. Fremover vil Kodak vil fokusere på SONORA miljøvennlige trykkplater, enterprise inkjet, programvare for arbeidsflyt og å lisensiere ut sine patenter.

Kodaks Flexographic Packaging Division (FPD) produserer og markedsfører FLEXCEL NX-systemet som består av trykkplater, forbruksstoffer og relaterte tjenester. I de siste tolv månedene har FPD hatt en omsetning på 150 millioner dollar. I denne perioden har FPD vist en sterk vekst og har opnådd en stigning i omsetningen på 9 prosent og 18 prosent på overskuddet (EBITDA). FPD beskjeftiger i øyeblikket ca. 300 personer.

– Vi opplever en sterk interesse for salgsprospektet: Flexographic Packaging Division. FPD har vært en sterk aktør på markedet de siste fem årene og har blitt en viktig aktør i bransjen. Denne forretningen er et glimrende eksempel på at Kodak kan bringe ”disruptive innovation” på markedet. Kodak har løpende vurderet salgsmuligheter de siste årene, og vi mener at dette er det riktige tidspunktet å selge dette verdifulle aktiva på, sier Jeff Clarke, adm. direktør for Kodak.

– Etter denne transaksjonen vil Kodaks forbedrede kapitalstruktur gi oss mulighet til å øke vårt fokus på etablerte vekstmotorer, mens vi fortsetter med å investere i og levere løsninger til de kommersielle trykkeriene og andre industrier, sier Clarke.

Kodak meldte også at de har inngått en ikke-bindende hensiktserklæring om et lån på 400 millioner dollar over de neste 18 månedene med en långiver som ville refinansiere den eksisterende gjelden. Dette vil gjøre det mulig for selskapet å gjennomføre salget av ​​FPD på den mest optimale måte for å oppnå maksimal verdi for aksjonærene. Dette lånet vil tilbakebetales straks handelen er gjennomført.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tre dager hos Horizon

Automatisering og lenkede systemer var den røde tråden under Horizons arrangement Finishing…

Pangstart på messen

Messen er i gang. Det dreier seg om Sign, Print & Pack-messen – bransjens største møteplass som pågår 19.-20. september. Messen avholdes på X Meeting Point like utenfor Oslo og er denne gangen dobbelt så stor som forrige messe. Bransjemessen samler kollegaer, konkurrenter, leverandører og kunder. Se bilder vi tok i går!

Publisert av: 

Enda en storformatserie fra Canon til kontorbruk

I forrige uke fortalte vi om den nye Océ ColorWave 3000-serien, som var myntet på arkitektsektoren, ingeniørsektoren og industrisektoren, i tillegg til bygg- og anleggsvirksomhet. Denne uken er det en ny ImagePROGRAF TM serie for storformatutskrift i høy kvalitet beregnet på blant annet bedrifter, butikker og utdanningsinstitusjoner som lanseres.

Publisert av: