Kodak vil trekke seg ut av flekso-markedet

Kodak har lagt ut sin Flexographic Packaging Division for salg. Inntektene vil først bli brukt til å tilbakebetale utestående gjeld. Fremover vil Kodak vil fokusere på SONORA miljøvennlige trykkplater, enterprise inkjet, programvare for arbeidsflyt og å lisensiere ut sine patenter.

Kodaks Flexographic Packaging Division (FPD) produserer og markedsfører FLEXCEL NX-systemet som består av trykkplater, forbruksstoffer og relaterte tjenester. I de siste tolv månedene har FPD hatt en omsetning på 150 millioner dollar. I denne perioden har FPD vist en sterk vekst og har opnådd en stigning i omsetningen på 9 prosent og 18 prosent på overskuddet (EBITDA). FPD beskjeftiger i øyeblikket ca. 300 personer.

– Vi opplever en sterk interesse for salgsprospektet: Flexographic Packaging Division. FPD har vært en sterk aktør på markedet de siste fem årene og har blitt en viktig aktør i bransjen. Denne forretningen er et glimrende eksempel på at Kodak kan bringe ”disruptive innovation” på markedet. Kodak har løpende vurderet salgsmuligheter de siste årene, og vi mener at dette er det riktige tidspunktet å selge dette verdifulle aktiva på, sier Jeff Clarke, adm. direktør for Kodak.

– Etter denne transaksjonen vil Kodaks forbedrede kapitalstruktur gi oss mulighet til å øke vårt fokus på etablerte vekstmotorer, mens vi fortsetter med å investere i og levere løsninger til de kommersielle trykkeriene og andre industrier, sier Clarke.

Kodak meldte også at de har inngått en ikke-bindende hensiktserklæring om et lån på 400 millioner dollar over de neste 18 månedene med en långiver som ville refinansiere den eksisterende gjelden. Dette vil gjøre det mulig for selskapet å gjennomføre salget av ​​FPD på den mest optimale måte for å oppnå maksimal verdi for aksjonærene. Dette lånet vil tilbakebetales straks handelen er gjennomført.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ricoh og Watkiss byr på ny inline etterbehandler

Engelske Watkiss har lagd en online sadelstifter med trekantkutting til Ricohs flaggskip ProC 9210. I tre år har Watkiss arbeidet med utviklingen av denne maskinen, som er lagd for å holde til minst to generasjoner laserprintere. Så når printeren skal skiftes ut om fire-fem år kan man kople den nye printeren til Watkiss sadelstifteren. Ricoh […]

Publisert av: 

Canon lanserer ny utgave av tredje generasjon imageRUNNER ADVANCE-plattformen

Canon presenterer i dag en ny utgave av sin imageRUNNER ADVANCE-plattform, denne skal ha oppgradert sikkerhet og brukervennlighet. Tredje utgave av tredjegenerasjonen består av hele 26 produkter fordelt på syv serier, og gir full standardisering og et intuitivt grensesnitt på tvers av alle enheter. Den nye utgaven bygger videre på tidligere versjoner og gir partnerne enkel installasjon, sentralisert administrasjon og sikkerhet fra første sekund, hevder Canon i et presseskriv.

Publisert av: 

Integrert ferdiggjøring og automatisering i fokus i Luzern

Fallende opplag og tendensen til stadig mer individualisering stiller nye krav til trykke- og etterbehandlingsprosessene. Det er i dag kun mulig å oppnå en lønnsom produksjon av helt små opplag ved hjelp af høyt integrerte og automatiserte workflows, som overflødiggjør manuell håndtering.

Publisert av: 

Rekordresultat for Signcom

Foran 2019-utgaven av Sign & Print Scandinavia var forventningene høye. De besøkende ble møtt av et sterkt Signcom med ny glød og energi, stemningen var på topp og ble ytterligere forsterket av muligheten til å vinne en helt ny Mimaki UV LED Print & Cut UCJV300-75! Allerede dag to ante man at de var på vei mot et rekordsalg og dag tre var det et faktum.

Publisert av: 

Flere detaljer om Canons nye Océ Arizona 1300-serie

På Sign&Print Scandinavia lanserte Canon en ny Océ Arizona 1300-serie med planskrivere til produksjon av mellomstore volumer med skilt og displaygrafikk. Med den nye serien kan kundene øke produksjonseffektiviteten og imøtekomme markedsetterspørselen etter større applikasjonsvariasjon, hevdes det fra Canon i et presseskriv.

Publisert av: