Avery lanserer liner av gjenvunnet PET

PUBLISERT: 30 august 2018
OPPDATERT: 30 august

Avery Dennison blir det første etikettforetaket som introduserer en liner av gjenvunnet (resirkulert) PET for en rekke selvklebende etiketter på det europeiske markedet.

Avery Dennison lanserer en liner av gjenvunnet PET.

En liner er bæreren av etiketten før den applikeres, altså «dekkpapiret» bak etiketten som fjernes før påsetting. Avery Dennison skriver i en pressemelding at de har utviklet et slikt materiale, helt fremstilt av resirkulert PET (rPET), nøye utvalgt fra konsument- og husholdningsavfall. I oktober skal det nye materialet lanseres i Europa til et antall av selskapets selvklebende etikettprodukter.

– Vi er glade over å kunne lansera en rPET-liner i vår produktportefølje. Det blir en liner som ikke bare er lett å gjenvinne, men også som er fremstilt av allerede gjenvunnet materiale, sier Jasper Zonnenberg, global sjef for Avery Dennison films.

Han forteller likevel at tilgangen på egnet rPET for tiden er begrenset, da det samtidig stilles høye krav til kvaliteten av materialet. Det krever dessuten omsorgsfull håndtering i produksjonen.

– I begynnelsen kommer vi til å ha en begrenset leveranse av vår rPET-liner – men vi kommer snart til å kunne oppskalere produksjonen betydelig, og vi sikter mot å få rPEt som alternativ i alle våre film- og pepirkonstruksjoner.

Den nye lineren er et ledd i selskapets åtte utferdigede holdbarhetsmål som strekker seg gjennom hele verdikjeden og har til hensikt å redusere avfallet i virksomheten.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12