Avery lanserer liner av gjenvunnet PET

Avery Dennison blir det første etikettforetaket som introduserer en liner av gjenvunnet (resirkulert) PET for en rekke selvklebende etiketter på det europeiske markedet.

Avery Dennison lanserer en liner av gjenvunnet PET.

En liner er bæreren av etiketten før den applikeres, altså «dekkpapiret» bak etiketten som fjernes før påsetting. Avery Dennison skriver i en pressemelding at de har utviklet et slikt materiale, helt fremstilt av resirkulert PET (rPET), nøye utvalgt fra konsument- og husholdningsavfall. I oktober skal det nye materialet lanseres i Europa til et antall av selskapets selvklebende etikettprodukter.

– Vi er glade over å kunne lansera en rPET-liner i vår produktportefølje. Det blir en liner som ikke bare er lett å gjenvinne, men også som er fremstilt av allerede gjenvunnet materiale, sier Jasper Zonnenberg, global sjef for Avery Dennison films.

Han forteller likevel at tilgangen på egnet rPET for tiden er begrenset, da det samtidig stilles høye krav til kvaliteten av materialet. Det krever dessuten omsorgsfull håndtering i produksjonen.

– I begynnelsen kommer vi til å ha en begrenset leveranse av vår rPET-liner – men vi kommer snart til å kunne oppskalere produksjonen betydelig, og vi sikter mot å få rPEt som alternativ i alle våre film- og pepirkonstruksjoner.

Den nye lineren er et ledd i selskapets åtte utferdigede holdbarhetsmål som strekker seg gjennom hele verdikjeden og har til hensikt å redusere avfallet i virksomheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *