Ålgård Offset utvider igjen – og inn på det svenske markedet

Ålgård Offsets adm dir Tom Bjarte Norland og Paul Bjarte Løyning, general manager.

I 2017 investerte Ålgård Offset 110 millioner i Norge. Nå i 2018 investeres det hos Printagon i Sverige 35 millioner i en 32s Lihomann III. Ålgård Offset kjøper seg i denne forbindelse opp til 91% eierandel i Printagon.

Printagon installerer ytterligere en 32s Lithoman

Printagon vil med dette doble sin trykkapasitet og vil da produsere på 2 stk 32s Lithoman. Med totalt 5 rotasjoner og 6 stiftemaskiner vil da
Ålgård Offset og Printagon samlet få den største trykk og stiftekapasiteten i Norge og Sverige.

Printagon regner med å kunne doble sin trykkapasitet når de får inn ytterligere en 32 siders Lithomann III av merket Manroland. Maskinen trykker 15 meter i sekundet og utfører 60 000 rotasjoner i timen.

– Med to like trykkpresser får vi stor fleksibilitet og en effektiv drift.

Tom Bjarte Norland sier at Ålborg Offset og Printagon har den største kapasiteten i Norge og Sverige når det gjelder trykk og ryggstifting. Trykkeriene har til sammen fem trykkpresser og seks ryggstiftemaskiner.

– Til sammen med Ålgård Offsets tre stykk 16 siders trykkpresser kommer vi totalt å dekke inn de fleste produkter, og står dermed godt rustet på det skandinaviske markedet.

Sammen med Gunnarshaug og HBO startet Ålgård Offset i 2017 også arktrykkeriet Kando, som investerte 33 millioner i nytt utstyr bl.a en 8-fargers Komori HUV. Kando ligger i Ålgård offset sine lokaler på Ålgård.

– For 2018 forventer vi oss å ha en total omsetning på 330 millioner kroner i Norge og Sverige, sier Tom Bjarte Norland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


App for opplæring i grafisk produksjon

Fagbokforlaget har utviklet et digitalt læremiddel i grafisk produksjonsteknikk. Det er en web-app som inneholder filmer, podkaster, animasjoner og oppgaver. Appen har god søkefunksjon, ordbok med korte forklaringer og illustrasjoner av faguttrykk, slik at elevene raskt kan finne informasjon om et aktuelt tema, og som forberedelse til fagprøven.

Publisert av: