Ålgård Offset utvider igjen - og inn på det svenske markedet

PUBLISERT: 5 september 2018
OPPDATERT: 21 mars
Ålgård Offsets adm dir Tom Bjarte Norland og Paul Bjarte Løyning, general manager.

I 2017 investerte Ålgård Offset 110 millioner i Norge. Nå i 2018 investeres det hos Printagon i Sverige 35 millioner i en 32s Lihomann III. Ålgård Offset kjøper seg i denne forbindelse opp til 91% eierandel i Printagon.

Printagon installerer ytterligere en 32s Lithoman

Printagon vil med dette doble sin trykkapasitet og vil da produsere på 2 stk 32s Lithoman. Med totalt 5 rotasjoner og 6 stiftemaskiner vil da
Ålgård Offset og Printagon samlet få den største trykk og stiftekapasiteten i Norge og Sverige.

Printagon regner med å kunne doble sin trykkapasitet når de får inn ytterligere en 32 siders Lithomann III av merket Manroland. Maskinen trykker 15 meter i sekundet og utfører 60 000 rotasjoner i timen.

– Med to like trykkpresser får vi stor fleksibilitet og en effektiv drift.

Tom Bjarte Norland sier at Ålborg Offset og Printagon har den største kapasiteten i Norge og Sverige når det gjelder trykk og ryggstifting. Trykkeriene har til sammen fem trykkpresser og seks ryggstiftemaskiner.

– Til sammen med Ålgård Offsets tre stykk 16 siders trykkpresser kommer vi totalt å dekke inn de fleste produkter, og står dermed godt rustet på det skandinaviske markedet.

Sammen med Gunnarshaug og HBO startet Ålgård Offset i 2017 også arktrykkeriet Kando, som investerte 33 millioner i nytt utstyr bl.a en 8-fargers Komori HUV. Kando ligger i Ålgård offset sine lokaler på Ålgård.

– For 2018 forventer vi oss å ha en total omsetning på 330 millioner kroner i Norge og Sverige, sier Tom Bjarte Norland.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324