Ålgård Offset utvider igjen – og inn på det svenske markedet

Ålgård Offsets adm dir Tom Bjarte Norland og Paul Bjarte Løyning, general manager.

I 2017 investerte Ålgård Offset 110 millioner i Norge. Nå i 2018 investeres det hos Printagon i Sverige 35 millioner i en 32s Lihomann III. Ålgård Offset kjøper seg i denne forbindelse opp til 91% eierandel i Printagon.

Printagon installerer ytterligere en 32s Lithoman

Printagon vil med dette doble sin trykkapasitet og vil da produsere på 2 stk 32s Lithoman. Med totalt 5 rotasjoner og 6 stiftemaskiner vil da
Ålgård Offset og Printagon samlet få den største trykk og stiftekapasiteten i Norge og Sverige.

Printagon regner med å kunne doble sin trykkapasitet når de får inn ytterligere en 32 siders Lithomann III av merket Manroland. Maskinen trykker 15 meter i sekundet og utfører 60 000 rotasjoner i timen.

– Med to like trykkpresser får vi stor fleksibilitet og en effektiv drift.

Tom Bjarte Norland sier at Ålborg Offset og Printagon har den største kapasiteten i Norge og Sverige når det gjelder trykk og ryggstifting. Trykkeriene har til sammen fem trykkpresser og seks ryggstiftemaskiner.

– Til sammen med Ålgård Offsets tre stykk 16 siders trykkpresser kommer vi totalt å dekke inn de fleste produkter, og står dermed godt rustet på det skandinaviske markedet.

Sammen med Gunnarshaug og HBO startet Ålgård Offset i 2017 også arktrykkeriet Kando, som investerte 33 millioner i nytt utstyr bl.a en 8-fargers Komori HUV. Kando ligger i Ålgård offset sine lokaler på Ålgård.

– For 2018 forventer vi oss å ha en total omsetning på 330 millioner kroner i Norge og Sverige, sier Tom Bjarte Norland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *