Agfa kjøper seg inn hos trykkplateleverandør

Agfas administrerende direktør Stefaan Vanhooren sier at kjøpet av Ipagsa er et ledd i foretakets strategi for lønnsom vekst.

Agfa Graphics kjøper prepressvirksomheten hos den spanske trykkplateleverandøren Ipagsa Industrial.

Agfa opplyser om en kommende ervervelse av det privateide Ipagsa Industrials forretningsområde innen prepress. De volumene av trykkplatar det dreier seg om kommer dels til å integreres i Agfas globale tilvirkningsnettverk, dels handles inn fra tredjepartsleverandører. Handelen innbefatter ikke Ipagsas tilvirkningsvirksomhet i Barcelona. Oppkjøpet beregnes å gi et ytterligere tilskudd på 30 millioner euro til Agfas resultat (EBITDA) og blir et steg i strategien for lønnsom vekst. Agfas administrerende direktør Stefaan Vanhooren:
– Foruten en betydelig økning av vår omsetning innen prepress kommer kjøpet også til å hjelpa Agfa å oppnå sitt EBITDA-mål på ti prosent i gjennomsnitt de nærmeste årene. Ipagsas erfarne team kommer til å fortsette å fungere under eget varemerke som en separat enhet, forvaltet av sin nåværende eier, Lorenzo Ferrari, sier han i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Gullrangering til Epson for bærekraft

Epson er tildelt EcoVadis’ gullrangering for bærekraft for andre år på rad, noe som plasserer Epson blant de topp tre prosent beste selskapene. Epson får også “outstanding” i kategoriene miljø og bærekraftige anskaffelser, i tillegg til “excellent achievements” innen arbeidskraft, menneskerettigheter og etikk.

Publisert av: 

Gjennombrudd for PDF til emballasjeproduksjon

Gent Workgroup (GW), den internasjonale organisasjonen for utvikling og formidling av beste praksis innenfor grafisk produksjon, gleder seg over at det arbeidet de startet om “Prosesstrinn til emballasje- og etikettproduksjon”, nå er vedtatt som en internasjonal standard. Den nye ISO-standarden er et viktig skritt mot å standardisere og automatisere produksjonsprosessen for emballasje basert på PDF-filformatet.

Publisert av: