Agfa kjøper seg inn hos trykkplateleverandør

Agfas administrerende direktør Stefaan Vanhooren sier at kjøpet av Ipagsa er et ledd i foretakets strategi for lønnsom vekst.

Agfa Graphics kjøper prepressvirksomheten hos den spanske trykkplateleverandøren Ipagsa Industrial.

Agfa opplyser om en kommende ervervelse av det privateide Ipagsa Industrials forretningsområde innen prepress. De volumene av trykkplatar det dreier seg om kommer dels til å integreres i Agfas globale tilvirkningsnettverk, dels handles inn fra tredjepartsleverandører. Handelen innbefatter ikke Ipagsas tilvirkningsvirksomhet i Barcelona. Oppkjøpet beregnes å gi et ytterligere tilskudd på 30 millioner euro til Agfas resultat (EBITDA) og blir et steg i strategien for lønnsom vekst. Agfas administrerende direktør Stefaan Vanhooren:
– Foruten en betydelig økning av vår omsetning innen prepress kommer kjøpet også til å hjelpa Agfa å oppnå sitt EBITDA-mål på ti prosent i gjennomsnitt de nærmeste årene. Ipagsas erfarne team kommer til å fortsette å fungere under eget varemerke som en separat enhet, forvaltet av sin nåværende eier, Lorenzo Ferrari, sier han i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tre dager hos Horizon

Automatisering og lenkede systemer var den røde tråden under Horizons arrangement Finishing…

Pangstart på messen

Messen er i gang. Det dreier seg om Sign, Print & Pack-messen – bransjens største møteplass som pågår 19.-20. september. Messen avholdes på X Meeting Point like utenfor Oslo og er denne gangen dobbelt så stor som forrige messe. Bransjemessen samler kollegaer, konkurrenter, leverandører og kunder. Se bilder vi tok i går!

Publisert av: 

Enda en storformatserie fra Canon til kontorbruk

I forrige uke fortalte vi om den nye Océ ColorWave 3000-serien, som var myntet på arkitektsektoren, ingeniørsektoren og industrisektoren, i tillegg til bygg- og anleggsvirksomhet. Denne uken er det en ny ImagePROGRAF TM serie for storformatutskrift i høy kvalitet beregnet på blant annet bedrifter, butikker og utdanningsinstitusjoner som lanseres.

Publisert av: