Agfa kjøper seg inn hos trykkplateleverandør

Agfas administrerende direktør Stefaan Vanhooren sier at kjøpet av Ipagsa er et ledd i foretakets strategi for lønnsom vekst.

Agfa Graphics kjøper prepressvirksomheten hos den spanske trykkplateleverandøren Ipagsa Industrial.

Agfa opplyser om en kommende ervervelse av det privateide Ipagsa Industrials forretningsområde innen prepress. De volumene av trykkplatar det dreier seg om kommer dels til å integreres i Agfas globale tilvirkningsnettverk, dels handles inn fra tredjepartsleverandører. Handelen innbefatter ikke Ipagsas tilvirkningsvirksomhet i Barcelona. Oppkjøpet beregnes å gi et ytterligere tilskudd på 30 millioner euro til Agfas resultat (EBITDA) og blir et steg i strategien for lønnsom vekst. Agfas administrerende direktør Stefaan Vanhooren:
– Foruten en betydelig økning av vår omsetning innen prepress kommer kjøpet også til å hjelpa Agfa å oppnå sitt EBITDA-mål på ti prosent i gjennomsnitt de nærmeste årene. Ipagsas erfarne team kommer til å fortsette å fungere under eget varemerke som en separat enhet, forvaltet av sin nåværende eier, Lorenzo Ferrari, sier han i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


App for opplæring i grafisk produksjon

Fagbokforlaget har utviklet et digitalt læremiddel i grafisk produksjonsteknikk. Det er en web-app som inneholder filmer, podkaster, animasjoner og oppgaver. Appen har god søkefunksjon, ordbok med korte forklaringer og illustrasjoner av faguttrykk, slik at elevene raskt kan finne informasjon om et aktuelt tema, og som forberedelse til fagprøven.

Publisert av: