Enda en storformatserie fra Canon til kontorbruk

PUBLISERT: 13 september 2018
OPPDATERT: 13 september

I forrige uke fortalte vi om den nye storformatserien Océ ColorWave 3000, som var myntet på arkitektsektoren, ingeniørsektoren og industrisektoren, i tillegg til bygg- og anleggsvirksomhet. Denne uken er det en ny ImagePROGRAF TM serie for storformatutskrift i høy kvalitet beregnet på blant annet bedrifter, butikker og utdanningsinstitusjoner som lanseres.

Canon lanserer i dag en ny imagePROGRAF TM-serie med blekkbaserte storformatprintere for kunder som skriver ut DAK, GIS og plakater. De nye printerne er beregnet på bedrifter, bygg- og anleggsvirksomhet, undervisningsinstitusjoner, butikker og offentlig sektor som ønsker å skrive ut tegninger, kart og plakater i høy kvalitet internt når de selv har behov for det.

imagePROGRAF TM-serien er utviklet for å møte etterspørselen etter en effektiv, robust storformatskriver med kompakt størrelse og lavere støynivå hos bedriftsmiljøer med lavere utskriftsvolumer.

De nye skriverne er bygget på den velprøvde teknologien fra storformatserien imagePROGRAF TX, som har vært en suksess i markedet siden lanseringen i desember 2017. De nye imagePROGRAF TM-modellene styrker Canons tilbud innen storformatteknologi, som også inkluderer imagePROGRAF PRO-serien beregnet på kunst- og fotoutskrift.

Den nye imagePROGRAF TM-serien består av åtte ulike modeller som alle er myntet på kunder med lave og mellomstore utskriftsvolumer. Serien består av fem 36-tommers modeller: TM-300, TM-305 (med innebygd harddisk og PDF-støtte), TM-300MFP L36ei (multifunksjonsskriver med skanneløsning for mindre volumer), TM-300MFP T36 (multifunksjonsskriver med skanneløsning for større volumer) og TM-305MFP T36 (multifunksjonsskriver med høy ytelse). Det er også tre 24-tommers modeller i serien: TM-200, TM-205 (med innebygd harddisk og PDF-støtte) og TM-200MFP L24ei (multifunksjonskriver med skanneløsning for mindre volumer). (Se merknader)

Utviklet for kontormiljøer
imagePROGRAF TM-serien består av kompakte og støysvake enheter som er optimalisert for kontormiljøer med plassbegrensninger. TM-200/205-modellene har kompakt utførelse på 982 x 997 mm, en reduksjon på 9 prosent sammenlignet med imagePROGRAF iPF-serien.

Den nye imagePROGRAF TM-serien er utviklet med tanke på lydsvak drift og minst mulig forstyrrelser i kontormiljøer. Flere av komponentene som kan være kilder til støy, er forbedret. Dette gjelder for eksempel sugeviften for trykkplaten som nå har en dempestruktur, kutteren for utskriftsmedier som skjærer renere og gir mindre vibrasjoner, samt mateteknologien der motoren for papirtransport er langsommere og diameteren på motorvognen er større for å gi mindre medievibrasjon. Alle disse forbedringene har bidratt til en støyreduksjon på 60 prosent sammenlignet med imagePROGRAF iPF-serien.

Et intuitivt betjeningspanel krever ingen opplæring eller spesialkunnskap, og alle ansatte kan raskt og enkelt skrive ut i høy kvalitet på arbeidsplassen.

De nye skriverne har også kraftige sikkerhetsfunksjoner, inkludert sikker autentisering og brukerkontroller, som gjør dem velegnet til større bedrifter eller offentlige kontor som gjerne stiller strengere krav til sikkerhet.

Høy utskriftskvalitet
imagePROGRAF TM-serien har Canons LUCIA TD pigmentblekk i fem farger. Dette unike blekket, som inkluderer matt sort med høy overflatespenning, gir sylskarpe linjer og tekst med minimal utflyting. LUCIA TD-blekket gir også klare farger med pigmenter som holder seg nærmere medieoverflaten. Dette gir kundene kostnadseffektiv utskrift av dokumenter og plakater i høy kvalitet på rimelig, ubestrøket papir.

Det pigmentbaserte LUCIA TD-blekket i fem farger som brukes i imagePROGRAF TM-serien, er vannbestandig og derfor velegnet til utskrift av planer og tegninger som brukes utendørs, samt utendørsplakater.

Canon tilbyr et utvalg av vannbestandige utskriftsmedier, inkludert polypropylen og selvklebende vinyl til bannere og plakater. Utendørsplakater produsert på imagePROGRAF TM-serien, tåler fuktig vær i opptil seks måneder uten ekstra laminering, noe som øker produktiviteten ytterligere og reduserer kostnadene for utskrifter til utendørsbruk.

Optimal produktivitet
Med imagePROGRAF TM-serien kan bedrifter skrive ut DAK-tegninger, GIS-kart og plakater internt når de trenger det, noe som senker responstiden og kostnadene til outsourcing.

Takket være forbedret skrivehodelesing og kortere opphold mellom hver utskrift, skriver imagePROGRAF TM-300/305 ut opptil 144 utskrifter i timen ved kontinuerlig utskrift av tegninger i liggende A1-format på vanlig papir med raskeste utskriftsmodus. Dette er en økning i utskriftshastigheten på opptil 23 prosent sammenlignet med foregående imagePROGRAF iPF-serie.

Blekkassetter som kan skiftes under utskrift sikrer kontinuerlig produksjon. imagePROGRAF TM-serien kan også utvides til en multifunksjonell kontormaskin med en rask kvalitetsskanner fra Global Scanning, for eksempel T36-skanneren med brukervennlig berøringsskjerm.

– I dag ønsker kunder i mange bedriftsmiljøer og offentlig sektor å kunne skrive ut storformatutskrifter når de har behov for det og å holde kostnadene til eksterne tjenester nede. Vi så en mulighet til å utvikle et produkt skreddersydd for bedrifter med lavere utskriftsvolumer, men som likevel vil ha nytte av å ha en egen blekkskriver til storformatutskrift, forteller produktsjef Hannah Sophie Narvhus hos Canon

– Med imagePROGRAF TM-serien får disse kundene høy ytelse og hastighet kombinert med uslåelig bildekvalitet til reklameplakater, samt skarpheten som kreves til komplekse DAK-tegninger. Intuitive brukergrensesnitt og nye programvareverktøy betyr at alle ansatte raskt og enkelt kan skrive ut i samme kvalitet som de forventer fra en ekstern leverandør. Skriverne er i tillegg lydsvake slik at de i minst mulig grad forstyrrer andre på kontoret, avslutter Narvhus.

Canon har også produsert denne videoen om sin nye printerserie.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324