Enda en storformatserie fra Canon til kontorbruk

PUBLISERT: 13 september 2018
OPPDATERT: 13 september

I forrige uke fortalte vi om den nye storformatserien Océ ColorWave 3000, som var myntet på arkitektsektoren, ingeniørsektoren og industrisektoren, i tillegg til bygg- og anleggsvirksomhet. Denne uken er det en ny ImagePROGRAF TM serie for storformatutskrift i høy kvalitet beregnet på blant annet bedrifter, butikker og utdanningsinstitusjoner som lanseres.

Canon lanserer i dag en ny imagePROGRAF TM-serie med blekkbaserte storformatprintere for kunder som skriver ut DAK, GIS og plakater. De nye printerne er beregnet på bedrifter, bygg- og anleggsvirksomhet, undervisningsinstitusjoner, butikker og offentlig sektor som ønsker å skrive ut tegninger, kart og plakater i høy kvalitet internt når de selv har behov for det.

imagePROGRAF TM-serien er utviklet for å møte etterspørselen etter en effektiv, robust storformatskriver med kompakt størrelse og lavere støynivå hos bedriftsmiljøer med lavere utskriftsvolumer.

De nye skriverne er bygget på den velprøvde teknologien fra storformatserien imagePROGRAF TX, som har vært en suksess i markedet siden lanseringen i desember 2017. De nye imagePROGRAF TM-modellene styrker Canons tilbud innen storformatteknologi, som også inkluderer imagePROGRAF PRO-serien beregnet på kunst- og fotoutskrift.

Den nye imagePROGRAF TM-serien består av åtte ulike modeller som alle er myntet på kunder med lave og mellomstore utskriftsvolumer. Serien består av fem 36-tommers modeller: TM-300, TM-305 (med innebygd harddisk og PDF-støtte), TM-300MFP L36ei (multifunksjonsskriver med skanneløsning for mindre volumer), TM-300MFP T36 (multifunksjonsskriver med skanneløsning for større volumer) og TM-305MFP T36 (multifunksjonsskriver med høy ytelse). Det er også tre 24-tommers modeller i serien: TM-200, TM-205 (med innebygd harddisk og PDF-støtte) og TM-200MFP L24ei (multifunksjonskriver med skanneløsning for mindre volumer). (Se merknader)

Utviklet for kontormiljøer
imagePROGRAF TM-serien består av kompakte og støysvake enheter som er optimalisert for kontormiljøer med plassbegrensninger. TM-200/205-modellene har kompakt utførelse på 982 x 997 mm, en reduksjon på 9 prosent sammenlignet med imagePROGRAF iPF-serien.

Den nye imagePROGRAF TM-serien er utviklet med tanke på lydsvak drift og minst mulig forstyrrelser i kontormiljøer. Flere av komponentene som kan være kilder til støy, er forbedret. Dette gjelder for eksempel sugeviften for trykkplaten som nå har en dempestruktur, kutteren for utskriftsmedier som skjærer renere og gir mindre vibrasjoner, samt mateteknologien der motoren for papirtransport er langsommere og diameteren på motorvognen er større for å gi mindre medievibrasjon. Alle disse forbedringene har bidratt til en støyreduksjon på 60 prosent sammenlignet med imagePROGRAF iPF-serien.

Et intuitivt betjeningspanel krever ingen opplæring eller spesialkunnskap, og alle ansatte kan raskt og enkelt skrive ut i høy kvalitet på arbeidsplassen.

De nye skriverne har også kraftige sikkerhetsfunksjoner, inkludert sikker autentisering og brukerkontroller, som gjør dem velegnet til større bedrifter eller offentlige kontor som gjerne stiller strengere krav til sikkerhet.

Høy utskriftskvalitet
imagePROGRAF TM-serien har Canons LUCIA TD pigmentblekk i fem farger. Dette unike blekket, som inkluderer matt sort med høy overflatespenning, gir sylskarpe linjer og tekst med minimal utflyting. LUCIA TD-blekket gir også klare farger med pigmenter som holder seg nærmere medieoverflaten. Dette gir kundene kostnadseffektiv utskrift av dokumenter og plakater i høy kvalitet på rimelig, ubestrøket papir.

Det pigmentbaserte LUCIA TD-blekket i fem farger som brukes i imagePROGRAF TM-serien, er vannbestandig og derfor velegnet til utskrift av planer og tegninger som brukes utendørs, samt utendørsplakater.

Canon tilbyr et utvalg av vannbestandige utskriftsmedier, inkludert polypropylen og selvklebende vinyl til bannere og plakater. Utendørsplakater produsert på imagePROGRAF TM-serien, tåler fuktig vær i opptil seks måneder uten ekstra laminering, noe som øker produktiviteten ytterligere og reduserer kostnadene for utskrifter til utendørsbruk.

Optimal produktivitet
Med imagePROGRAF TM-serien kan bedrifter skrive ut DAK-tegninger, GIS-kart og plakater internt når de trenger det, noe som senker responstiden og kostnadene til outsourcing.

Takket være forbedret skrivehodelesing og kortere opphold mellom hver utskrift, skriver imagePROGRAF TM-300/305 ut opptil 144 utskrifter i timen ved kontinuerlig utskrift av tegninger i liggende A1-format på vanlig papir med raskeste utskriftsmodus. Dette er en økning i utskriftshastigheten på opptil 23 prosent sammenlignet med foregående imagePROGRAF iPF-serie.

Blekkassetter som kan skiftes under utskrift sikrer kontinuerlig produksjon. imagePROGRAF TM-serien kan også utvides til en multifunksjonell kontormaskin med en rask kvalitetsskanner fra Global Scanning, for eksempel T36-skanneren med brukervennlig berøringsskjerm.

– I dag ønsker kunder i mange bedriftsmiljøer og offentlig sektor å kunne skrive ut storformatutskrifter når de har behov for det og å holde kostnadene til eksterne tjenester nede. Vi så en mulighet til å utvikle et produkt skreddersydd for bedrifter med lavere utskriftsvolumer, men som likevel vil ha nytte av å ha en egen blekkskriver til storformatutskrift, forteller produktsjef Hannah Sophie Narvhus hos Canon

– Med imagePROGRAF TM-serien får disse kundene høy ytelse og hastighet kombinert med uslåelig bildekvalitet til reklameplakater, samt skarpheten som kreves til komplekse DAK-tegninger. Intuitive brukergrensesnitt og nye programvareverktøy betyr at alle ansatte raskt og enkelt kan skrive ut i samme kvalitet som de forventer fra en ekstern leverandør. Skriverne er i tillegg lydsvake slik at de i minst mulig grad forstyrrer andre på kontoret, avslutter Narvhus.

Canon har også produsert denne videoen om sin nye printerserie.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik