Tre dager hos Horizon

PUBLISERT: 24 september 2018
OPPDATERT: 24 september
Horizons salgssjefer Marisa Dütsch og Paul Jakobson, adm dir Yoshihiro Oe og Timm Edelhoff, general manager.

Automatisering og lenkede systemer var den røde tråden under Horizons arrangement Finishing First. Omlag 300 inviterte kunder tok plass for å se selskapets etterbehandlingsmaskiner i tre dager.

For tredje gang arrangerte Horizon bransje-evenementet Finishing First i Quickborn, Tyskland. Kunder fra alle hjørner i Europa var på plass for å se Horizons maskinløsninger for ferdiggjøring av trykksaker av forskjellige typer og mengder – fra mindre opplag til industriell produksjon. Alt fra å kjøre digitaltrykte bøker og brosjyrer i opplag på ett eks. til å produsere millioner offsettrykte volumer.

Paul Jakobson demonstrerer boklimbinderen BQ 470 som er forgjengeren til Horizons nye flaggskip i BQ-serien, BQ 480.

Paul Jakobson, salgssjef for Horizon i Europa sier at fordelen med Horizon Academy, hvor de har sitt store utstillingslokale, er at selv om kunden har en spesifikk maskin i tankene når de kommer innom, så kan de også se seg rundt og få andre idéer om hva de kan komma til å trenge videre i sin produksjon.

Under de tre dagene var også Horizons forskjellige samarbeidspartnere til stede. Blant annet viste Horizon og Hunkeler frem en produksjon av variabelt brettede flygeblad, noe som er spesielt interessant for direkte markedsføring innen rulle-inkjet.

– Vi forsøker å jobbe med de viktigste og verdensledende i denne bransjen, sier Jakobson og nevner blant annet Canon, Screen, Fujifilm, Ricoh og Xerox som de samarbeider med for å kunne gjøre alle de applikasjonene som de viser frem.

I utstillingslokalene sto et tyvetalls maskiner oppstilt, med fokus på etterbehandling for både digital- og offsetproduksjoner. De besøkende fikk blant annet se den helautomatiske limbindningslinjen BQ 480 og Stitchliner Mark III som er Horizons system for industriell produksjon av ryggstiftede brosjyrer. Begge maskinsystemene har en høy grad av automatisering og er tilpassede for å kunne produsere alt fra meget små kvanta til millioner eksemplarer av bøker og brosjyrer.

– Vi effektiviserer muligheten til å kjøre korte, men også lange opplag, sier Paul Jakobson.

Arrangementet ble holdt 18-20. september på Horizon Academy i Quickborn.

Horizons nye administrerende direktør Yoshihiro Oe snakket om selskapets strategi fremover og ferdiggjøringens rolle i fremtiden. Han ser potensial for Horizon å vokse ytterligere og snakket om vekten av automasjon og om å minimere nedetid. Han nevnte også at målet i hans nye rolle blir å lage en bro mellom Tyskland og Japan.

Les videre

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik