Carlsbergs grønne etiketter

Carlsberg velger Hubergroups holdbare sortiment med trykkfarger for å trykke øletiketter.

Hubergroups sortimentet med trykkfarger og bestrykninger som ble sluppet i fjor er tilpasset konvensjonelt offsettrykk. Det er blant annet basert på fornybare vegetabilske oljer og er koboltfritt. Det har til og med fått miljøstandarden “Cradle to cradle” (vugge til vugge), der forutsetningen er, for produkter som får lov til å ha denne merkingen, at de kan gjenvinnes og at materialene som benyttes er sikre for miljø og helse. Energiforbruk i forbindelse med produksjonen skal også oppfylle kravene.

At Carlsberg nå velger trykkfargeleverandøren Hubergroup for å trykke sine øletiketter blir et ledd i ølprodusentens holdbarhetsprogram “TogetherTowardsZERO”.

– Trykkfarger har stor innvirkning på gjenvinning av emballasje ettersom trykkfarger ofte resirkuleres sammen med papirfiber. For å forbedre gjenvinningen av Carlsbergs etiketter på utvalgte markeder benytter vi Hubergroup Eco-Offset Ink Premium Plus, som er Cradle to Cradle-sertifisert på sølvnivå, sier Carlsbergs varemerkesjef Julian Marsili.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Gullrangering til Epson for bærekraft

Epson er tildelt EcoVadis’ gullrangering for bærekraft for andre år på rad, noe som plasserer Epson blant de topp tre prosent beste selskapene. Epson får også “outstanding” i kategoriene miljø og bærekraftige anskaffelser, i tillegg til “excellent achievements” innen arbeidskraft, menneskerettigheter og etikk.

Publisert av: 

Gjennombrudd for PDF til emballasjeproduksjon

Gent Workgroup (GW), den internasjonale organisasjonen for utvikling og formidling av beste praksis innenfor grafisk produksjon, gleder seg over at det arbeidet de startet om “Prosesstrinn til emballasje- og etikettproduksjon”, nå er vedtatt som en internasjonal standard. Den nye ISO-standarden er et viktig skritt mot å standardisere og automatisere produksjonsprosessen for emballasje basert på PDF-filformatet.

Publisert av: