Carlsbergs grønne etiketter

Carlsberg velger Hubergroups holdbare sortiment med trykkfarger for å trykke øletiketter.

Hubergroups sortimentet med trykkfarger og bestrykninger som ble sluppet i fjor er tilpasset konvensjonelt offsettrykk. Det er blant annet basert på fornybare vegetabilske oljer og er koboltfritt. Det har til og med fått miljøstandarden “Cradle to cradle” (vugge til vugge), der forutsetningen er, for produkter som får lov til å ha denne merkingen, at de kan gjenvinnes og at materialene som benyttes er sikre for miljø og helse. Energiforbruk i forbindelse med produksjonen skal også oppfylle kravene.

At Carlsberg nå velger trykkfargeleverandøren Hubergroup for å trykke sine øletiketter blir et ledd i ølprodusentens holdbarhetsprogram “TogetherTowardsZERO”.

– Trykkfarger har stor innvirkning på gjenvinning av emballasje ettersom trykkfarger ofte resirkuleres sammen med papirfiber. For å forbedre gjenvinningen av Carlsbergs etiketter på utvalgte markeder benytter vi Hubergroup Eco-Offset Ink Premium Plus, som er Cradle to Cradle-sertifisert på sølvnivå, sier Carlsbergs varemerkesjef Julian Marsili.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digitalprint i små formater mangler standardisering

I en nylig undersøkelse utført av Ghent Workgroup ble digitalprint identifisert som et nøkkelområde som mangler gode retningslinjer for bruken av PDF. Digitalprint svarer til tradisjonelt kommersielt trykk, men de benytter metoder og utstyr som er forskjellig nok til å kreve deres egne spesifikke retningslinjer.

Publisert av: