Kreativt interiørsamarbeid med Canon

PUBLISERT: 20 november 2018
OPPDATERT: 21 mars
Fliser med trykt motiv fra Linderud gård. Den grafiske prosessen foregår hos RoomStories, en del av Pulp Grafisk.

Fotograf Jorunn Tharaldsen har tidligere gjennomført interiørprosjektet Dusty sammen med interiørarkitekt Maria Horgen, med Canon som en sentral samarbeidspartner. Nå er hun tilknyttet Modena som trendekspert, der hun også viderefører det gode samarbeidet med Canon.

Nye generasjoner trykkteknologi gjør det mulig å trykke direkte på materialer som flis, stein og skifer, i tillegg til glass, metall, tre og andre materialer, med holdbarhet og kvalitet på høyt nivå.

Ny grafisk teknologi gjør det mulig å sette et personlig preg på tradisjonelle materialer som fliser, marmor, granitt og andre naturmaterialer. Modena Gruppen har fått kreative krefter med på laget og benyttet nylig anledningen til å løfte nye dekormetoder frem i lyset for interiørbransjen.

Viderefører Canon-samarbeid
For Modena er det naturlig nok flis og steinmaterialer som er mest aktuelt, og for interiørbransjen er dette utvilsomt blant de mest spennende materialene. Enkelte printere kan også bygge overflaten i ulike høyder, slik at man kan skape en struktur som til forveksling er lik naturmaterialer. Modenas satsning omfatter et samarbeid med RoomStories i Oslo, en produksjonsbedrift som benytter nyeste Canon-teknologi for å gi nye overflater til ulike materialer.

Høy kvalitet og lang levetid
Jorunn Tharaldsen understreket at produksjonstiden blir relativt kort som en følge av at den grafiske prosessen foregår her i landet.

– Den trykktekniske kvaliteten holder en høy standard og har levetid i generasjoner. Mange som arbeider profesjonelt med interiør og design er ikke klar over de nye tekniske mulighetene, det er en av grunnene til at vi valgte å lansere dette under åpningen av nytt arkitektstudio. Det blir et studio rettet mot arkitekter, interiørarkitekter og designere, fortalte hun under Modenas frokostseminar. 

Viste fliser med landskapsmotiv
Modena leverer høykvalitets produkter av både keramiske fliser og ulike naturmaterialer, og deltagerne under arrangementet fikk en grundig innføring i de ulike naturmaterialenes opprinnelse og egenskaper. Høydepunktet var utvilsomt avdukingen av et ”baderom” med dekorfliser trykt med et landskapsmotiv fra Linderud gård i Groruddalen, avfotografert og gjendesignet av Jorunn Tharaldsen.

Daglig leder Terje Gulbrandsen fra RoomStories (en del av Pulp Grafisk) beskrev den trykte overflatekvaliteten som mer enn god nok til dekorfliser, men foreløpig ikke så høy at den anbefales for våtsoner eller til gulv. Dekor fra gamle herskapshus har for øvrig stått sentralt i Dusty-prosjektet, der Tharaldsen og Horgen gjenskapte tapeter og andre mønstre fra flere hundre år gamle herskapsrom, og fikk disse reprodusert på nye tapeter, tekstiler og andre materialer. Prosjektet er også utgitt i bokform, i boken Dusty utgitt på Press forlag.

Forventer vekst i personlig interiør
Nordmenn bruker mye penger på interiør og personlig preg i egen bolig, og mye taler for at personlig dekor vil øke i omfang. Det samme gjelder både i næringslivet og i offentlige institusjoner, der det er større bevissthet og investeringsvilje rundt interiør og innemiljø enn tidligere.

– Alt vi trenger for å skape et godt resultat, er en digital fil med ønsket design, samt en skisse på hvordan det er tenkt å kle rommet. Dernest må vi sammen med kunden beslutte flistypen som skal benyttes, forteller Jorunn Tharaldsen. Hun opplever at interiørtrendene endrer seg raskere enn noen gang.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324