Kreativt interiørsamarbeid med Canon

Fliser med trykt motiv fra Linderud gård. Den grafiske prosessen foregår hos RoomStories, en del av Pulp Grafisk.

Fotograf Jorunn Tharaldsen har tidligere gjennomført interiørprosjektet Dusty sammen med interiørarkitekt Maria Horgen, med Canon som en sentral samarbeidspartner. Nå er hun tilknyttet Modena som trendekspert, der hun også viderefører det gode samarbeidet med Canon.

Nye generasjoner trykkteknologi gjør det mulig å trykke direkte på materialer som flis, stein og skifer, i tillegg til glass, metall, tre og andre materialer, med holdbarhet og kvalitet på høyt nivå.

Ny grafisk teknologi gjør det mulig å sette et personlig preg på tradisjonelle materialer som fliser, marmor, granitt og andre naturmaterialer. Modena Gruppen har fått kreative krefter med på laget og benyttet nylig anledningen til å løfte nye dekormetoder frem i lyset for interiørbransjen.

Viderefører Canon-samarbeid
For Modena er det naturlig nok flis og steinmaterialer som er mest aktuelt, og for interiørbransjen er dette utvilsomt blant de mest spennende materialene. Enkelte printere kan også bygge overflaten i ulike høyder, slik at man kan skape en struktur som til forveksling er lik naturmaterialer. Modenas satsning omfatter et samarbeid med RoomStories i Oslo, en produksjonsbedrift som benytter nyeste Canon-teknologi for å gi nye overflater til ulike materialer.

Høy kvalitet og lang levetid
Jorunn Tharaldsen understreket at produksjonstiden blir relativt kort som en følge av at den grafiske prosessen foregår her i landet.

– Den trykktekniske kvaliteten holder en høy standard og har levetid i generasjoner. Mange som arbeider profesjonelt med interiør og design er ikke klar over de nye tekniske mulighetene, det er en av grunnene til at vi valgte å lansere dette under åpningen av nytt arkitektstudio. Det blir et studio rettet mot arkitekter, interiørarkitekter og designere, fortalte hun under Modenas frokostseminar. 

Viste fliser med landskapsmotiv
Modena leverer høykvalitets produkter av både keramiske fliser og ulike naturmaterialer, og deltagerne under arrangementet fikk en grundig innføring i de ulike naturmaterialenes opprinnelse og egenskaper. Høydepunktet var utvilsomt avdukingen av et ”baderom” med dekorfliser trykt med et landskapsmotiv fra Linderud gård i Groruddalen, avfotografert og gjendesignet av Jorunn Tharaldsen.

Daglig leder Terje Gulbrandsen fra RoomStories (en del av Pulp Grafisk) beskrev den trykte overflatekvaliteten som mer enn god nok til dekorfliser, men foreløpig ikke så høy at den anbefales for våtsoner eller til gulv. Dekor fra gamle herskapshus har for øvrig stått sentralt i Dusty-prosjektet, der Tharaldsen og Horgen gjenskapte tapeter og andre mønstre fra flere hundre år gamle herskapsrom, og fikk disse reprodusert på nye tapeter, tekstiler og andre materialer. Prosjektet er også utgitt i bokform, i boken Dusty utgitt på Press forlag.

Forventer vekst i personlig interiør
Nordmenn bruker mye penger på interiør og personlig preg i egen bolig, og mye taler for at personlig dekor vil øke i omfang. Det samme gjelder både i næringslivet og i offentlige institusjoner, der det er større bevissthet og investeringsvilje rundt interiør og innemiljø enn tidligere.

– Alt vi trenger for å skape et godt resultat, er en digital fil med ønsket design, samt en skisse på hvordan det er tenkt å kle rommet. Dernest må vi sammen med kunden beslutte flistypen som skal benyttes, forteller Jorunn Tharaldsen. Hun opplever at interiørtrendene endrer seg raskere enn noen gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ricoh og Watkiss byr på ny inline etterbehandler

Engelske Watkiss har lagd en online sadelstifter med trekantkutting til Ricohs flaggskip ProC 9210. I tre år har Watkiss arbeidet med utviklingen av denne maskinen, som er lagd for å holde til minst to generasjoner laserprintere. Så når printeren skal skiftes ut om fire-fem år kan man kople den nye printeren til Watkiss sadelstifteren. Ricoh […]

Publisert av: 

Canon lanserer ny utgave av tredje generasjon imageRUNNER ADVANCE-plattformen

Canon presenterer i dag en ny utgave av sin imageRUNNER ADVANCE-plattform, denne skal ha oppgradert sikkerhet og brukervennlighet. Tredje utgave av tredjegenerasjonen består av hele 26 produkter fordelt på syv serier, og gir full standardisering og et intuitivt grensesnitt på tvers av alle enheter. Den nye utgaven bygger videre på tidligere versjoner og gir partnerne enkel installasjon, sentralisert administrasjon og sikkerhet fra første sekund, hevder Canon i et presseskriv.

Publisert av: 

Integrert ferdiggjøring og automatisering i fokus i Luzern

Fallende opplag og tendensen til stadig mer individualisering stiller nye krav til trykke- og etterbehandlingsprosessene. Det er i dag kun mulig å oppnå en lønnsom produksjon av helt små opplag ved hjelp af høyt integrerte og automatiserte workflows, som overflødiggjør manuell håndtering.

Publisert av: 

Rekordresultat for Signcom

Foran 2019-utgaven av Sign & Print Scandinavia var forventningene høye. De besøkende ble møtt av et sterkt Signcom med ny glød og energi, stemningen var på topp og ble ytterligere forsterket av muligheten til å vinne en helt ny Mimaki UV LED Print & Cut UCJV300-75! Allerede dag to ante man at de var på vei mot et rekordsalg og dag tre var det et faktum.

Publisert av: 

Flere detaljer om Canons nye Océ Arizona 1300-serie

På Sign&Print Scandinavia lanserte Canon en ny Océ Arizona 1300-serie med planskrivere til produksjon av mellomstore volumer med skilt og displaygrafikk. Med den nye serien kan kundene øke produksjonseffektiviteten og imøtekomme markedsetterspørselen etter større applikasjonsvariasjon, hevdes det fra Canon i et presseskriv.

Publisert av: