Skrå -en annerledes grafisk bedrift

Skrå-teamet i bomberommet

Da den grafiske bedriften Skrå åpnet sine nye lokaler i Elverum sentrum denne måneden, gikk det verken kultursjefen eller ordføreren i Elverum kommune hus forbi. Ikke så rart, for det er et spennende konsept den unge og entusiastiske gjengen i Skrå viser frem. Produksjonsløsningene er levert i all hovedsak av Canon.

Etter at eierne i Skrå i 2007 overtok en tidligere produksjonsbedrift, har de ønsket å tilføre kreative tjenester og nye produksjonsområder til både næringsliv, butikker og kunstnere i Hedmark. Teamet teller i dag 3 medarbeidere pluss aktive eiere, med moderne produksjonsløsninger som Océ Arizona og Canon ImagePROGRAF, teknologier som trykker med høy kvalitet og bestandighet på et stort utvalg av materialtyper. Teamet har en målsetting om å ikke bare være en leverandør, men samtidig en kilde til inspirasjon og gode opplevelser

Imponert kultursjef

Kultursjef Line M. Rustad la ikke skjul på at hun var imponert over hva eiere og medarbeidere i produksjonsbyrået Skrå får til. – Jeg ser jo selv at dere er tidlig på og sent av, og dere utviser et mot og kreativitet som er gode eksempler til etterfølgelse for andre yngre mennesker som vil skape sin egen fremtid her i regionen, sa kultursjefen under åpningen. De nyåpnede lokalene ligger i St. Olavs gate sentralt i Elverum, med store arealer for produksjon av alle typer interiør-, kunst- og dekorprodukter. Med store vindusflater og kreativ bruk av ulike materialer med trykk, inviterer lokalene til kreativitet og skapertrang.

– Det har vi vært bevisste på i oppbyggingen, vi ønsker at de som besøker oss, enten det er næringsliv, interiørdesignere, kunstnere eller andre, skal komme tett på det vi produserer. Her ser man rett inn i produksjonen fra fortauet, og i motsetning til mange andre produksjonsbedrifter, ønsker vi å vise frem både maskiner og medarbeidere, forteller Linn Wold som er en av eierne i bedriften.

Nært Canon-samarbeid
Produksjonsløsningene er i hovedsak levert av Canon, som har et nært samarbeid med Skrå-teamet. Forretningsutvikler Anton Strand var en del av Canon-teamet under åpningen, han påpekte at teknologien ikke lenger er bremsekloss for mulighetene. – Den teknologiske utviklingen har gått raskt, i tillegg til at det er kommet til en rekke nye materialer som man kan trykke på. Dagens hovedutfordring er at de kreative menneskene ikke har god nok kjennskap til hvilke tekniske muligheter som finnes. De små selskapene er mer villig enn de store til å gjøre noe med dette, derfor er vi så begeistret for selskaper som Skrå, som virkelig ønsker å utnytte mulighetene og har et nært samarbeid mellom kreative medarbeidere og produksjonsmedarbeidere, uttalte han.

Fra bomberom til salong og bar. Setter du av noen ekstra minutter når du er innom St. Olavs gate 10, er det gode muligheter for å bli invitert ned i det som tidligere var tilfluktsrom, nå omgjort til bar og salong i en helt særegen stil. – Vi skal jo ha det artig også, ikke bare arbeide! Vi så umiddelbart potensialet i disse lokalene, og ikke minst i ”bomberommet”, forteller Skrå-teamet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ricoh og Watkiss byr på ny inline etterbehandler

Engelske Watkiss har lagd en online sadelstifter med trekantkutting til Ricohs flaggskip ProC 9210. I tre år har Watkiss arbeidet med utviklingen av denne maskinen, som er lagd for å holde til minst to generasjoner laserprintere. Så når printeren skal skiftes ut om fire-fem år kan man kople den nye printeren til Watkiss sadelstifteren. Ricoh […]

Publisert av: 

Canon lanserer ny utgave av tredje generasjon imageRUNNER ADVANCE-plattformen

Canon presenterer i dag en ny utgave av sin imageRUNNER ADVANCE-plattform, denne skal ha oppgradert sikkerhet og brukervennlighet. Tredje utgave av tredjegenerasjonen består av hele 26 produkter fordelt på syv serier, og gir full standardisering og et intuitivt grensesnitt på tvers av alle enheter. Den nye utgaven bygger videre på tidligere versjoner og gir partnerne enkel installasjon, sentralisert administrasjon og sikkerhet fra første sekund, hevder Canon i et presseskriv.

Publisert av: 

Integrert ferdiggjøring og automatisering i fokus i Luzern

Fallende opplag og tendensen til stadig mer individualisering stiller nye krav til trykke- og etterbehandlingsprosessene. Det er i dag kun mulig å oppnå en lønnsom produksjon av helt små opplag ved hjelp af høyt integrerte og automatiserte workflows, som overflødiggjør manuell håndtering.

Publisert av: 

Rekordresultat for Signcom

Foran 2019-utgaven av Sign & Print Scandinavia var forventningene høye. De besøkende ble møtt av et sterkt Signcom med ny glød og energi, stemningen var på topp og ble ytterligere forsterket av muligheten til å vinne en helt ny Mimaki UV LED Print & Cut UCJV300-75! Allerede dag to ante man at de var på vei mot et rekordsalg og dag tre var det et faktum.

Publisert av: 

Flere detaljer om Canons nye Océ Arizona 1300-serie

På Sign&Print Scandinavia lanserte Canon en ny Océ Arizona 1300-serie med planskrivere til produksjon av mellomstore volumer med skilt og displaygrafikk. Med den nye serien kan kundene øke produksjonseffektiviteten og imøtekomme markedsetterspørselen etter større applikasjonsvariasjon, hevdes det fra Canon i et presseskriv.

Publisert av: