Skrå -en annerledes grafisk bedrift

PUBLISERT: 20 november 2018
OPPDATERT: 21 mars
Skrå-teamet i bomberommet

Da den grafiske bedriften Skrå åpnet sine nye lokaler i Elverum sentrum denne måneden, gikk det verken kultursjefen eller ordføreren i Elverum kommune hus forbi. Ikke så rart, for det er et spennende konsept den unge og entusiastiske gjengen i Skrå viser frem. Produksjonsløsningene er levert i all hovedsak av Canon.

Etter at eierne i Skrå i 2007 overtok en tidligere produksjonsbedrift, har de ønsket å tilføre kreative tjenester og nye produksjonsområder til både næringsliv, butikker og kunstnere i Hedmark. Teamet teller i dag 3 medarbeidere pluss aktive eiere, med moderne produksjonsløsninger som Océ Arizona og Canon ImagePROGRAF, teknologier som trykker med høy kvalitet og bestandighet på et stort utvalg av materialtyper. Teamet har en målsetting om å ikke bare være en leverandør, men samtidig en kilde til inspirasjon og gode opplevelser

Imponert kultursjef

Kultursjef Line M. Rustad la ikke skjul på at hun var imponert over hva eiere og medarbeidere i produksjonsbyrået Skrå får til. – Jeg ser jo selv at dere er tidlig på og sent av, og dere utviser et mot og kreativitet som er gode eksempler til etterfølgelse for andre yngre mennesker som vil skape sin egen fremtid her i regionen, sa kultursjefen under åpningen. De nyåpnede lokalene ligger i St. Olavs gate sentralt i Elverum, med store arealer for produksjon av alle typer interiør-, kunst- og dekorprodukter. Med store vindusflater og kreativ bruk av ulike materialer med trykk, inviterer lokalene til kreativitet og skapertrang.

– Det har vi vært bevisste på i oppbyggingen, vi ønsker at de som besøker oss, enten det er næringsliv, interiørdesignere, kunstnere eller andre, skal komme tett på det vi produserer. Her ser man rett inn i produksjonen fra fortauet, og i motsetning til mange andre produksjonsbedrifter, ønsker vi å vise frem både maskiner og medarbeidere, forteller Linn Wold som er en av eierne i bedriften.

Nært Canon-samarbeid
Produksjonsløsningene er i hovedsak levert av Canon, som har et nært samarbeid med Skrå-teamet. Forretningsutvikler Anton Strand var en del av Canon-teamet under åpningen, han påpekte at teknologien ikke lenger er bremsekloss for mulighetene. – Den teknologiske utviklingen har gått raskt, i tillegg til at det er kommet til en rekke nye materialer som man kan trykke på. Dagens hovedutfordring er at de kreative menneskene ikke har god nok kjennskap til hvilke tekniske muligheter som finnes. De små selskapene er mer villig enn de store til å gjøre noe med dette, derfor er vi så begeistret for selskaper som Skrå, som virkelig ønsker å utnytte mulighetene og har et nært samarbeid mellom kreative medarbeidere og produksjonsmedarbeidere, uttalte han.

Fra bomberom til salong og bar. Setter du av noen ekstra minutter når du er innom St. Olavs gate 10, er det gode muligheter for å bli invitert ned i det som tidligere var tilfluktsrom, nå omgjort til bar og salong i en helt særegen stil. – Vi skal jo ha det artig også, ikke bare arbeide! Vi så umiddelbart potensialet i disse lokalene, og ikke minst i ”bomberommet”, forteller Skrå-teamet.

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676