Nye partnere på fals og søm

PUBLISERT: 4 desember 2018
OPPDATERT: 21 mars

Smyth og Tecnau lanserer et nytt partnerskap for å produsere et fals og tråd-søm system med mating fra en rullmater for digitalt trykte bøker og kataloger.

Denne systemløsningen; rull-mater/Un-winder, kutter og stabler 4-siders og 8-siders trykte signaturer; Disse blir deretter foldet og akkumulert for å danne større signaturer som deretter sys i sammen.
Takket være Tecnau-inngangsmater, som består av en Un-winder u10 og en Cutter TC 7000 HS, er det mulig å behandle variabel sidelengder med total automatisering uten operatørintervensjon og med innmatingskapasitet på opptil 600 signaturer per minutt.
Kutteren er utstyrt med et svært presist dynamisk skjæringssystem for å muliggjøre umiddelbare hastighetsendringer og stopp, noe som forenkler bok-blokk separasjonsprosessen under sying.

Det meget allsidige systemet garanterer dramatisk tid og kostnadsreduksjoner under produksjonen, samtidig som den gir ekstrem brukervennlighet, slik at hele produksjonsprosessen kan styres av en enkelt operatør.

«Sammen har vi skapt et fullt integrert system for trådsydde bokblokk-produksjoner fra en kontinuerlig mater/feeder i høye hastigheter», sier Stefano De Marco, salgsansvarlig ved Tecnau. «Rull-feed/matinngang -maksimerer digital utskriftsproduksjon, garanterer høye volumer, reduserte kostnader og med et stadig økende krav til utskriftskvalitet som passer godt sammen med denne sluttkvaliteten på de trådsydde bøkene.»

Sabrina Pronotto, administrerende direktør ved Smyth, la til: «Denne tankevekkende utviklede løsningen kan enkelt håndtere et stort antall applikasjoner fra korte til middels serier av bøker på etterspørsel. Det er en integrert prosess som kombinerer ekstrem pålitelighet og en svært høy presis produktivitet.

Smyth’s DX-70 PLUS, med false/foldesystemet med (2) parallelle lommer etterfulgt av samle-stasjonen, tillater dette også produksjon av flere 16-siders signaturer (en unik funksjon) trykt på et enkelt ark, som effektivt reduserer kostnader og produksjonstid samtidig som operatørintervensjonen minimeres.

Dette nyutviklede systemet fra Smyths og Tecnaus demonstrerer deres felles ønske om å bygge det eksklusivt integrert system hvor en eksepsjonell teknologi er i stand til å oppfylle de høyeste kvalitetsstandardene for tråd-sydde kommersielle trykte produksjoner, selv ned til svært små opplag.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324