18 meter digitaltrykk i minuttet

PUBLISERT: 13 desember 2018
OPPDATERT: 13 desember

Det står nå klart at Sign&Print Scandinavia får nordeuropeisk premiere for en italiensk digital trykkpresse sammen med en emballeringsmaskin som antakelig kommer til å la høre fra seg i de kommende årene.

Italienske Rigoli er det verdt å legge seg på minne for de som trykker emballasjer eller har en linje der emballasjene skal trykkes etter hvert som de fylles. Kanskje for raskt å veksle mellom forskjellige varemerker på samme produkt eller for å kunne variere innholdet og direkte la trykket tilpasse seg dette.

– Fra starten av var dette en ren rull-til-rull digitalpresse som trykker 9 til 18 meter i minuttet med en oppløsning på 1600dpi og med en maksimal trykkbredde på en drøy meter, forteller Robert Johansson fra Sigraphics, som er nordisk forhandler.

Sigraphics, som ligger i Tingsryd i Sverige, er en del av et internasjonalt konsern, med sete i Sveits. De startet opp med å gjøre registerstanser og vokste deretter innen området ferdiggjøring, før de tok steget opp til emballasje og nå forhandler maskiner i en lang rekke europeiske land.

– Vi falt pladask for Rigolis Memjet baserte inkjetmaskin, med en gang vi så den. Høy kvalitet og et blekk som er godkjent for næringsmidler. Maskinens drøye meter i trykkbredde gjorde at den passet til noe vi spesifikt var på jakt erter, nemlig en maskin som kan trykke fire farger rett på bl.a. bølgepapp til pallomslag for en stor svensk matvarekjede.

– Frem til da hadde vi ikke sett noen maskin som taklet større bredde enn 30 centimeter når det gjaldt rull-til-rull. Rigolis maskin kan anvendes på en meget fleksibel måte for mange forskjellige formål. Vi har for eksempel teksttrykket en 100 meter lang tapetrull i ett stykke uten noen skjøter.

Ti ganger så mye – 1000 meter – er maksimal lengde uten avbrudd. Maskinen – som benytter Memjet teknikk – går nemlig gjennom en automatisk rensningssyklus nå og då for å sikre at hodene ikke tetter seg til.

– Det så vi spesielt på. Memjets teknikk er veldig rask, men har rykte på seg for å være ustabil. Der forsikrer italienerne at både Memjet har blitt dyktigere på å styre sin teknikk og at Rigolis måte å arbeide på sikrer stabil kvalitet, sier Robert Johansson.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1