18 meter digitaltrykk i minuttet

Det står nå klart at Sign&Print Scandinavia får nordeuropeisk premiere for en italiensk digital trykkpresse sammen med en emballeringsmaskin som antakelig kommer til å la høre fra seg i de kommende årene.

Italienske Rigoli er det verdt å legge seg på minne for de som trykker emballasjer eller har en linje der emballasjene skal trykkes etter hvert som de fylles. Kanskje for raskt å veksle mellom forskjellige varemerker på samme produkt eller for å kunne variere innholdet og direkte la trykket tilpasse seg dette.

– Fra starten av var dette en ren rull-til-rull digitalpresse som trykker 9 til 18 meter i minuttet med en oppløsning på 1600dpi og med en maksimal trykkbredde på en drøy meter, forteller Robert Johansson fra Sigraphics, som er nordisk forhandler.

Sigraphics, som ligger i Tingsryd i Sverige, er en del av et internasjonalt konsern, med sete i Sveits. De startet opp med å gjøre registerstanser og vokste deretter innen området ferdiggjøring, før de tok steget opp til emballasje og nå forhandler maskiner i en lang rekke europeiske land.

– Vi falt pladask for Rigolis Memjet baserte inkjetmaskin, med en gang vi så den. Høy kvalitet og et blekk som er godkjent for næringsmidler. Maskinens drøye meter i trykkbredde gjorde at den passet til noe vi spesifikt var på jakt erter, nemlig en maskin som kan trykke fire farger rett på bl.a. bølgepapp til pallomslag for en stor svensk matvarekjede.

– Frem til da hadde vi ikke sett noen maskin som taklet større bredde enn 30 centimeter når det gjaldt rull-til-rull. Rigolis maskin kan anvendes på en meget fleksibel måte for mange forskjellige formål. Vi har for eksempel teksttrykket en 100 meter lang tapetrull i ett stykke uten noen skjøter.

Ti ganger så mye – 1000 meter – er maksimal lengde uten avbrudd. Maskinen – som benytter Memjet teknikk – går nemlig gjennom en automatisk rensningssyklus nå og då for å sikre at hodene ikke tetter seg til.

– Det så vi spesielt på. Memjets teknikk er veldig rask, men har rykte på seg for å være ustabil. Der forsikrer italienerne at både Memjet har blitt dyktigere på å styre sin teknikk og at Rigolis måte å arbeide på sikrer stabil kvalitet, sier Robert Johansson.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: