Flisa trykkeri ekspanderer

PUBLISERT: 7 januar 2019
OPPDATERT: 7 januar
Nyansatte hos Flisa Trykkeri: Halvor Nørstegård, Yngvar Sparby og Ingunn Andresen. Foto: Flisa Trykkeri

Flisa trykkeri ruster opp og nå er det storformat det satses på. Det er snakk om betydelige investeringer innen storformat-print, både når det gjelder utstyr og personale. Ny flatbed-plotter med mulighet for både hvitt og lakk er på plass. I tillegg har den mulighet til taktilt print (f.eks. blindeskrift).
For display, eskeproduksjon, utfresing og spesialskjæring så er det også et Zund flatbed skjærebord på plass. I tillegg er det investert i Epson plotter og annet utstyr som passer i en slik avdeling.
Satsingen inkluderer foliering og helfoliering av biler. Skilt– og displayproduksjon og alt innen klistremerker og folie.

Alle disse maskinene krever også operatører, og Flisa trykkeri har derfor ansatt mer personale. Halvor Nørstegård startet 1. januar som rådgiver på den nye storformat-avdelingen. Han kommer fra stillingen som salgssjef fra Expoline og har mange års erfaring innen rådgivning på storformatprodukter, messestand etc. Halvor vil jobbe ut fra firmaets kontor på Jessheim Storsenter. Yngvar Sparby er også nyansatt og skal jobbe som operatør på avdelingen. Han er sertifisert innen bilfoliering og har mange års erfaring innen dette segmentet av bransjen. Ingunn Andresen begynte også hos Flisa trykkeri den 2. januar som designer og operatør.

Storformatavdelingen har allerede landet en stor kontrakt med PEAB på produksjon av skilt, klistremerker og andre storformatprodukter som flagg etc. Samtidig blir det laget en bestillingsportal slik at de forskjellige avdelingene enkelt kan bestille ifra. Peab er et nordisk bygg- og anleggsselskap med 15.000 ansatte og en omsetning på cirka 52 milliarder kroner.

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324