Blekk for sporing – blir borte etter bruk

Domino slipper et nytt blekk som blir selvlysende blått når det utsettes for UV-lampe.

Domino presenterer et klarblått blekk som er spesialutviklet for intern merking og sporing. Når blekket – som kun er synlig i UV-lys – har gjort jobben, så forsvinner det når det trykte produktet når markedet.

Merkingsspesialisten Domino lanserer sitt klare uv-aktiverende blekk (CL125) som blir selvlysende blått når det utsettes for UV-belysning. Blekket inngår i Dominos sortiment for termisk blekkstråleprinting. Det fungerar på materialer som papir, kartong, metall, film med flere. Det er spesielt utviklet for merking og sporing i intern produksjon. Etter omlag en måned forsvinner blekket når det merkede produktet har nådd markedet.

Blekket er en i rekken av nye produkter i foretakets termiske inkjetsegment. Her finnes det for eksempel blå og røde blekk, et spesielt varmebestandig svart blekk som er tilpasset for varig merking av elektriske og elektroniske produkter, og produkter som er av plast.

Domino skriver i en pressemelding at blekkene er utviklede for å fungere i virksomheter med kjappe produksjonslinjer, og der produktene bearbeides rett etter trykkingen, og der det stilles krav på at blekkene tørker raskt.

Alexandros Mountis, produktsjef hos Domino, beskriver CL125-blekket som spennende:

– Dominos nye klare UV-aktiverende blekk er allerede grunnlaget for en tobakksprodusents viktige interne sporingsprosess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ricoh og Watkiss byr på ny inline etterbehandler

Engelske Watkiss har lagd en online sadelstifter med trekantkutting til Ricohs flaggskip ProC 9210. I tre år har Watkiss arbeidet med utviklingen av denne maskinen, som er lagd for å holde til minst to generasjoner laserprintere. Så når printeren skal skiftes ut om fire-fem år kan man kople den nye printeren til Watkiss sadelstifteren. Ricoh […]

Publisert av: 

Canon lanserer ny utgave av tredje generasjon imageRUNNER ADVANCE-plattformen

Canon presenterer i dag en ny utgave av sin imageRUNNER ADVANCE-plattform, denne skal ha oppgradert sikkerhet og brukervennlighet. Tredje utgave av tredjegenerasjonen består av hele 26 produkter fordelt på syv serier, og gir full standardisering og et intuitivt grensesnitt på tvers av alle enheter. Den nye utgaven bygger videre på tidligere versjoner og gir partnerne enkel installasjon, sentralisert administrasjon og sikkerhet fra første sekund, hevder Canon i et presseskriv.

Publisert av: 

Integrert ferdiggjøring og automatisering i fokus i Luzern

Fallende opplag og tendensen til stadig mer individualisering stiller nye krav til trykke- og etterbehandlingsprosessene. Det er i dag kun mulig å oppnå en lønnsom produksjon av helt små opplag ved hjelp af høyt integrerte og automatiserte workflows, som overflødiggjør manuell håndtering.

Publisert av: 

Rekordresultat for Signcom

Foran 2019-utgaven av Sign & Print Scandinavia var forventningene høye. De besøkende ble møtt av et sterkt Signcom med ny glød og energi, stemningen var på topp og ble ytterligere forsterket av muligheten til å vinne en helt ny Mimaki UV LED Print & Cut UCJV300-75! Allerede dag to ante man at de var på vei mot et rekordsalg og dag tre var det et faktum.

Publisert av: 

Flere detaljer om Canons nye Océ Arizona 1300-serie

På Sign&Print Scandinavia lanserte Canon en ny Océ Arizona 1300-serie med planskrivere til produksjon av mellomstore volumer med skilt og displaygrafikk. Med den nye serien kan kundene øke produksjonseffektiviteten og imøtekomme markedsetterspørselen etter større applikasjonsvariasjon, hevdes det fra Canon i et presseskriv.

Publisert av: