Blekk for sporing – blir borte etter bruk

Domino slipper et nytt blekk som blir selvlysende blått når det utsettes for UV-lampe.

Domino presenterer et klarblått blekk som er spesialutviklet for intern merking og sporing. Når blekket – som kun er synlig i UV-lys – har gjort jobben, så forsvinner det når det trykte produktet når markedet.

Merkingsspesialisten Domino lanserer sitt klare uv-aktiverende blekk (CL125) som blir selvlysende blått når det utsettes for UV-belysning. Blekket inngår i Dominos sortiment for termisk blekkstråleprinting. Det fungerar på materialer som papir, kartong, metall, film med flere. Det er spesielt utviklet for merking og sporing i intern produksjon. Etter omlag en måned forsvinner blekket når det merkede produktet har nådd markedet.

Blekket er en i rekken av nye produkter i foretakets termiske inkjetsegment. Her finnes det for eksempel blå og røde blekk, et spesielt varmebestandig svart blekk som er tilpasset for varig merking av elektriske og elektroniske produkter, og produkter som er av plast.

Domino skriver i en pressemelding at blekkene er utviklede for å fungere i virksomheter med kjappe produksjonslinjer, og der produktene bearbeides rett etter trykkingen, og der det stilles krav på at blekkene tørker raskt.

Alexandros Mountis, produktsjef hos Domino, beskriver CL125-blekket som spennende:

– Dominos nye klare UV-aktiverende blekk er allerede grunnlaget for en tobakksprodusents viktige interne sporingsprosess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


App for opplæring i grafisk produksjon

Fagbokforlaget har utviklet et digitalt læremiddel i grafisk produksjonsteknikk. Det er en web-app som inneholder filmer, podkaster, animasjoner og oppgaver. Appen har god søkefunksjon, ordbok med korte forklaringer og illustrasjoner av faguttrykk, slik at elevene raskt kan finne informasjon om et aktuelt tema, og som forberedelse til fagprøven.

Publisert av: