Ricohs toner godkjent for matemballasje

PUBLISERT: 24 januar 2019
OPPDATERT: 21 mars
Nå godkjent for matvarer – toneren til Ricoh. Illustrasjonsbilde fra Pixabay

Nå øker bruksområdene for Ricohs arkmatede digitalpresser, i kombinasjon med Ricohs egenproduserte toner for Pro-maskiner, i og med at toneren nå er godkjent av Smithers Piras sertifisering for matsikkerhet.

Etter å ha gjennomgått omfattende tester har Ricohs egenproduserte toner blitt tildelt Smithers Pira Certificate of Conformity som oppfyller EU-kravene til matemballasje. Sertifiseringen gjelder for toner til produksjonspresser av typen Ricoh Pro™ C9200, Ricoh Pro™ C9100, Ricoh Pro™ C7200 og Ricoh Pro™ C7100, som alle inngår i serien arkmatede digitale fargepresser med fire eller fem fargeverk.

–Denne sertifiseringen gjør at utskriftsleverandører og deres kunder kan puste rolig når de bruker de arkmatede digitalpressene Ricoh Pro C9200, Ricoh Pro C9100, Ricoh Pro C7200 and Ricoh Pro C7100 til produksjon av emballasje til matrelaterte formål, forteller Lars Kjelling, markedssjef i Ricoh Norge. –Vi har et pågående engasjement for å gi grafiske bedrifter stadig flere ben å stå på, og sette dem i en posisjon hvor de kan gå inn på nye bransjer og tjenesteområder, avslutter han.

Smithers Pira gjennomførte migrasjonstester og avsvertingstester på polypropylene 30 micron film som ble påført selvklebende merkelapper trykket med Ricohs tonerteknologi. Smithers Pira rapporterte at migrasjon og avsverting i kun i uvesentlig grad forekom i Tenax, 95% ethanol eller isooctane som simulerer mat i forbindelse med testing. En risikovurdering ble utført for utilsiktede tilsetningstoffer (Non Intentionally Added Substances (NIAS)) forbundet med toner og ble funnet å være innenfor grensene av lovverket.

Ricoh’s Pro Print CMYK (samt hvit og blank toner for det femte fargeverket hos modellene Pro C7200x and Pro C7100x) ble funnet å være i samsvar med både EU og FDA sine regelverk for alle typer matemballasje når den brukes bak en barriere.

Intelligente multifunksjonsmaskiner

F.v: Erik Barø, Knut Ivar Strande, Lars Hjelmås, Audun Gangstad og Frode Kaspersen viser frem en utskriftsrevolusjon

Ellers er Ricoh for tiden meget opptatte med lanseringen av en serie multifunksjonsmaskiner som skal inneholde såkalt neste generasjons teknologi.

Ifølge en pressemeldingen vil denne serien innfri stadig endrede behov på våre digitale arbeidsplasser. Serien er del av konseptet Ricohs Dynamic Workplace Intelligence og er tilrettelagt med selskapets nye Always Current Technology-plattform, som sørger for at produktenes tekniske egenskaper utvikler seg i takt med kundens behov.

Always Current Technology legger til rette for at folk skal kunne jobbe smartere ved hjelp av teknologier som er skalerbare, sikre, bærekraftige og brukervennlige. Brukere kan laste ned og installere nye applikasjoner, funksjoner og oppgraderinger direkte til enhetene sine etter hvert som de blir tilgjengelige, noe som gir optimal smidighet og fleksibilitet. Med denne plattformen kan digitale arbeidsplasser skalere funksjonene sine basert på aktuelle behov, og samtidig sørge for at sikkerhetsfunksjoner og programvare er fullstendig oppdatert. I tillegg gir den øyeblikkelig tilgang til oppgraderinger så snart de lanseres på markedet. Dermed vil man ikke trenge å kjøpe ny maskinvare for å få ekstra funksjoner, eller vente til kontrakten utløper. RICOH Intelligent Support sørger også for at programvareoppgraderinger raskt kan utføres eksternt, og at oppetiden maksimeres for brukeren.

Fra Ricohs internlansering på Gardermoen.

Den nye IM C-serien med A3 farge-MFP-er er de første av en rekke intelligente enheter med neste generasjons teknologiske plattform, som Ricoh vil bringe til markedet. Blant de nye fremskrittene innen løsninger for kontorutskrift, er Ricoh Cloud Workflow Solutions. Dette er en samling innovative, skybaserte teknologier som leverer strømlinjeformet brukervennlighet i skalerbare og abonnementsbaserte pakker, for å hjelpe kunden til å utvikle virksomheten.

Ricoh Always Current Technology realiseres i 13 nye A3 farge-MFP-er som blir lansert i Europa og inkluderer modellene RICOH IM C2000, IM C2500, IM C3000, IM C3500, IM C4500, IM C5500 og IM C6000. Disse enhetene skriver ut henholdsvis 20, 25, 30, 35, 45, 55 og 60 sider per minutt (spm). De støtter utskrift, skanning, kopiering, etterbehandling og faks for størrelser på opptil SRA3, og tilbyr standard støtte for mobilutskrift. Alle enhetene er EPEAT-sertifisert.

–Et viktig aspekt ved å legge til rette for digitale arbeidsplasser, er å sikre informasjon og gjøre den tilgjengelig for dem som trenger den, når de trenger den. Ricoh prioriterer informasjonssikkerhet, og det er derfor denne serien med intelligente MFP-er benytter innebygd kryptering, fortalte Lars Kjelling, markedssjef i Ricoh Norge, i forbindelse med internlanseringen på Gardermoen denne uka.

De nye enhetene vil inneholde Ricohs nye Smart Operation Panel, utstyrt med en oppgradert prosessor som gir raskere overgang mellom bruksområder og en responsiv berøringsskjerm. De nye funksjonene er basert på tilbakemeldinger fra kunder og skal bedre både tilgjengeligheten og den totale brukeropplevelsen. Det nye grensesnittet kan skreddersys så det bedre passer individuelle arbeidsplasser, arbeidsflyter og behov. Ricohs serviceeksperter kan få fjerntilgang til en enhets Smart Operation Panel for å utføre rask feilsøking og automatiske fastvareoppdateringer.

–Dagens virksomheter er nødt til å tilpasse seg endringer i et forrykende tempo, tilføyer Kjelling. –Vi tar innover oss at kundene våre har nye og fremtidige behov, og at arbeidsplasser utvides utenfor tradisjonelle kontor. Vår nye serie med intelligente enheter legger til rette slik at kundene våre når som helst vil kunne installere de appene de ønsker, akkurat som på andre smartenheter, slik at de kan jobbe smartere og mer effektivt. Vi kaller den nye tilnærmingen Dynamic Workplace Intelligence, fordi det gjenspeiler hvordan vi jobber med kundene våre for å innfri alle de digitale behovene på arbeidsplassen, avslutter Kjelling.

Anerkjennelse fra Buyers Lab

Ricoh feirer at de nok en gang har mottatt «Keypoint Intelligence – Buyers Lab» sitt kvalitetsstempel etter sin suksess i 2019 Winter Pick Awards.

De nye intelligente multifunksjonsskriverne, Ricoh IM C4500 A3, fikk pris for «Outstanding 45-ppm Colour Copier MFP». Ricoh Intelligent Scanning-teknologien tildeles samtidig pris for «Outstanding Achievement in Innovation».

–Ricoh har forpliktet seg til å tilrettelegge for og styrke digitale arbeidsplasser, sier Knut Ivar Strande, leder for OfficePrinting i Ricoh Norge. –Derfor utvikler vi verktøy som gjør dette til en realitet. Resultatet av dette arbeidet er at vi tar med oss gullmedaljen i 2019 Winter Pick Awards for Ricoh IM C4500. Mye av merverdien for kundene, enten de handler av oss direkte eller gjennom en av våre forhandlere, ligger i at de får en skreddersydd og skalerbar løsning som kan vokse med bedriften og møte deres individuelle behov, mener Strande.

Buyers Lab, verdens ledende uavhengige vurderingsinstans av maskinvare og programvare for dokument og bildebehandling, kåret Ricohs innovasjoner til vinnere på bakgrunn av dyptgående undersøkelser og et sett omfattende tekniske kriterier.

–Vi anser disse prisene som en ytterligere bekreftelse på vår posisjon som ledende når det gjelder å å bringe de beste produktene til markedet, legger markedssjef Lars Kjelling til. –Å tilby kundene både fleksibilitet og sikre produkter og tjenester er fundamentet i en sterk og velfungerende digital arbeidsplass. Vi ser frem til å kunne hjelpe kundene våre med å utvikle seg videre gjennom den digitale alderen med ledende teknologi, som gir dem fordelene av den siste utviklingen på markedet.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324