Scandraft viser vei med PVC-frie materialer

Grafisk industri har i løpet av kort tid nå begynt å etterspørre PVC-frie alternativer. Det er særlig blant kjøpere av reklame slike forespørsler forekommer stadig oftere. Familiebedriften Scandraft tar med seg PVC-frie alternativer til Sign & Print Scandinavia.

Anders Trillkott

Det er i det siste at trykkeriene har henvendt seg til Scandraft for å høre om PVC-frie alternativer. Anders Trillkott fra Scandraft beskriver at man blant annet hos reklamekjøpere har blitt stadig mer bevisst på fordelene med å velge bort PVC. Det har ført til at Scandraft nå kontinuerlig jobber med å utvikle et tydelig PVC-fritt sortiment. Miljøtankegangen strekker seg videre og gjennomsyrer hvert ledd av virksomheten.

– Mange store og drivende foretak har valgt å ikke kjøpe PVC over hodet og tar aktiv avstand fra PVC-materialer. Det er de som driver utviklingen og tankegangen har spredt seg videre til flere aktører, noe som i sin tur gjør at vi forsøker å gjøre oppmerksom på alternativer til PVC, sier Anders Trillkott.

Nylig utvidet Scandraft sitt sortiment med den selvklebende vinylen Orajet 3981RA+ Proslide. Det er en printbar premium-vinyl som blant annet kan benyttes til helfolieringer, men også for andre krevende applikasjoner. Orajet 3981RA+ er PU-basert, enkel å montere, krymper ikke og krever ikke ettervarming.

– Vinylen har en ny Proslide-teknikk som gjør at den er enkel å applikere og reposisjonere, dette er særlig fordelaktig for den som vil helfoliere på egen hånd eller for nybegynnere. Materialet har også en spesiell Rapid Air-teknikk som gir boblefri montering.

På Sign & Print Scandinavia på Kistamässan utenfor Stockholm 5-7. februar viser Scandraft frem deler av sitt sortiment – blant annet PVC-frie stoffer og ikke minst det nyeste produktet, Orajet 3981RA+ Proslide, også den PVC-fri. Scandrafts stand er på C 08.

Familieforetaket Scandraft/Tryckfaktor driver handel innen materialer, maskiner og tilbehør til grafisk bransje i Skandinavia. De har salgskontor i Stockholm, Malmø og Oslo. Hovedkontoret ligger i Mølnlycke, utenfor Gøteborg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


App for opplæring i grafisk produksjon

Fagbokforlaget har utviklet et digitalt læremiddel i grafisk produksjonsteknikk. Det er en web-app som inneholder filmer, podkaster, animasjoner og oppgaver. Appen har god søkefunksjon, ordbok med korte forklaringer og illustrasjoner av faguttrykk, slik at elevene raskt kan finne informasjon om et aktuelt tema, og som forberedelse til fagprøven.

Publisert av: