Scandraft viser vei med PVC-frie materialer

Grafisk industri har i løpet av kort tid nå begynt å etterspørre PVC-frie alternativer. Det er særlig blant kjøpere av reklame slike forespørsler forekommer stadig oftere. Familiebedriften Scandraft tar med seg PVC-frie alternativer til Sign & Print Scandinavia.

Anders Trillkott

Det er i det siste at trykkeriene har henvendt seg til Scandraft for å høre om PVC-frie alternativer. Anders Trillkott fra Scandraft beskriver at man blant annet hos reklamekjøpere har blitt stadig mer bevisst på fordelene med å velge bort PVC. Det har ført til at Scandraft nå kontinuerlig jobber med å utvikle et tydelig PVC-fritt sortiment. Miljøtankegangen strekker seg videre og gjennomsyrer hvert ledd av virksomheten.

– Mange store og drivende foretak har valgt å ikke kjøpe PVC over hodet og tar aktiv avstand fra PVC-materialer. Det er de som driver utviklingen og tankegangen har spredt seg videre til flere aktører, noe som i sin tur gjør at vi forsøker å gjøre oppmerksom på alternativer til PVC, sier Anders Trillkott.

Nylig utvidet Scandraft sitt sortiment med den selvklebende vinylen Orajet 3981RA+ Proslide. Det er en printbar premium-vinyl som blant annet kan benyttes til helfolieringer, men også for andre krevende applikasjoner. Orajet 3981RA+ er PU-basert, enkel å montere, krymper ikke og krever ikke ettervarming.

– Vinylen har en ny Proslide-teknikk som gjør at den er enkel å applikere og reposisjonere, dette er særlig fordelaktig for den som vil helfoliere på egen hånd eller for nybegynnere. Materialet har også en spesiell Rapid Air-teknikk som gir boblefri montering.

På Sign & Print Scandinavia på Kistamässan utenfor Stockholm 5-7. februar viser Scandraft frem deler av sitt sortiment – blant annet PVC-frie stoffer og ikke minst det nyeste produktet, Orajet 3981RA+ Proslide, også den PVC-fri. Scandrafts stand er på C 08.

Familieforetaket Scandraft/Tryckfaktor driver handel innen materialer, maskiner og tilbehør til grafisk bransje i Skandinavia. De har salgskontor i Stockholm, Malmø og Oslo. Hovedkontoret ligger i Mølnlycke, utenfor Gøteborg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ricoh og Watkiss byr på ny inline etterbehandler

Engelske Watkiss har lagd en online sadelstifter med trekantkutting til Ricohs flaggskip ProC 9210. I tre år har Watkiss arbeidet med utviklingen av denne maskinen, som er lagd for å holde til minst to generasjoner laserprintere. Så når printeren skal skiftes ut om fire-fem år kan man kople den nye printeren til Watkiss sadelstifteren. Ricoh […]

Publisert av: 

Canon lanserer ny utgave av tredje generasjon imageRUNNER ADVANCE-plattformen

Canon presenterer i dag en ny utgave av sin imageRUNNER ADVANCE-plattform, denne skal ha oppgradert sikkerhet og brukervennlighet. Tredje utgave av tredjegenerasjonen består av hele 26 produkter fordelt på syv serier, og gir full standardisering og et intuitivt grensesnitt på tvers av alle enheter. Den nye utgaven bygger videre på tidligere versjoner og gir partnerne enkel installasjon, sentralisert administrasjon og sikkerhet fra første sekund, hevder Canon i et presseskriv.

Publisert av: 

Integrert ferdiggjøring og automatisering i fokus i Luzern

Fallende opplag og tendensen til stadig mer individualisering stiller nye krav til trykke- og etterbehandlingsprosessene. Det er i dag kun mulig å oppnå en lønnsom produksjon av helt små opplag ved hjelp af høyt integrerte og automatiserte workflows, som overflødiggjør manuell håndtering.

Publisert av: 

Rekordresultat for Signcom

Foran 2019-utgaven av Sign & Print Scandinavia var forventningene høye. De besøkende ble møtt av et sterkt Signcom med ny glød og energi, stemningen var på topp og ble ytterligere forsterket av muligheten til å vinne en helt ny Mimaki UV LED Print & Cut UCJV300-75! Allerede dag to ante man at de var på vei mot et rekordsalg og dag tre var det et faktum.

Publisert av: 

Flere detaljer om Canons nye Océ Arizona 1300-serie

På Sign&Print Scandinavia lanserte Canon en ny Océ Arizona 1300-serie med planskrivere til produksjon av mellomstore volumer med skilt og displaygrafikk. Med den nye serien kan kundene øke produksjonseffektiviteten og imøtekomme markedsetterspørselen etter større applikasjonsvariasjon, hevdes det fra Canon i et presseskriv.

Publisert av: