Verdenslansering på Sign&Print Skandinavia

Gjengen fra Canon med Matteus Celinski, salgssjef for storformat i front.

Canon slipper en ny serie flatbedprintere for stive materialer. Det dreier seg om Océ Arizona 1300, hvor man for første gang har valgt å kjøre på LED-herding for å øke produktiviteten ytterligere. De besøkende på Sign&Print Skandinavia ble de første i verden som fikk se maskinen demonstreres live.

Flatbedprinteren skriver ut på en rekke stive og fleksible materialer.

Ifølge Canon passer den nye Océ Arizona 1300-serien kunder som produserer inntil 15 000 kvadratmeter per år. Maskinproduksjonen oppgis til 52,8 kvadratmeter i timen. I og med at Canon har valgt LED-herding i maskinene åpner dette opp for å jobbe både med fleksible og stive materialer som tre, lerret, glass og keramiske fliser for å nevne noen. Ingen venting på oppvarming av UV-lamper trengs altså, så produksjonen og driften kan gå i gang momentant allerede fra standby-posisjon.

Seks modeller inngår i den nye serien. Tre stykk såkalte GT-modeller med en flatbed på 1,25 x 2,5 meter. De resterende tre er større modeller på 2,5 x 3,08 meter og har betegnelsen XT.

Ny programløsning
Til flatbedprinterne tilkommer det en programvare, Océ Arizona Xpert. Dette skal være en løsning for raskt å bli klar med printfilene. Ifølge Canon forenkler og automatiserar den komplekse jobber, inklusive tilpasninger for dobbelsidig og for flere lag. Programvaren lagrer også printfilen slik at den raskt kan tas opp igjen ved flere kjøringer. Flatbedsserien fra Canon er også den første som inneholder Océ Remote Service som holder rede og overvåker blekkforbruk og utskriftsvolumer på en bedre måte, samtidig som den kan gi en mer kundetilpasset service.

Canon klippet innvielsesbåndet for den nye flatbedprinteren Océ Arizona 1300 på Sign&Print Scandinavia 2019 der den ble vist for første gang.

Ifølge Canon passer maskinene for eksempel de som vil oppgradere sine første flatbed- eller hybridprintere og vil ha et produkt som kan håndtere et enda større utvalg av media for ulike bruksområder.

“Smartere og raskere”
– Våre flatbedkunder har gjennomgående vært stilt overfor to utfordringer – behovet for å høyne produktiviteten og å kunne diversifisere sine applikasjonsporteføljer for å åpne for nye forretningsmuligheter. Lanseringen av den nye Océ Arizona 1300-serien øker deres mulighet for å kunne gjøre mer, på en smartere, raskere og mer kostnadseffektiv måte – med en eneste printer, sier Matteus Celinski, salgssjef for storformat på Canon Sverige i en pressemeddelelse.

LED-UV-blekkene i de nye modellene har sertifiseringen UL Greenguard Gold. Blekk i tilvalg er blant annet lys cyan, lys magenta, hvitt og lakk. Brukere kan også velge Océ Arizona 1300-seriens løsning Océ Touchstone som gir opphøyet trykk med struktureffekter.

Maskinene tilvirkes i Canons utbygde fabrikk i Poing og salget startet i og med messen Sign&Print Skandinavia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: