Verdenslansering på Sign&Print Skandinavia

PUBLISERT: 6 februar 2019
OPPDATERT: 6 februar
Gjengen fra Canon med Matteus Celinski, salgssjef for storformat i front.

Canon slipper en ny serie flatbedprintere for stive materialer. Det dreier seg om Océ Arizona 1300, hvor man for første gang har valgt å kjøre på LED-herding for å øke produktiviteten ytterligere. De besøkende på Sign&Print Skandinavia ble de første i verden som fikk se maskinen demonstreres live.

Flatbedprinteren skriver ut på en rekke stive og fleksible materialer.

Ifølge Canon passer den nye Océ Arizona 1300-serien kunder som produserer inntil 15 000 kvadratmeter per år. Maskinproduksjonen oppgis til 52,8 kvadratmeter i timen. I og med at Canon har valgt LED-herding i maskinene åpner dette opp for å jobbe både med fleksible og stive materialer som tre, lerret, glass og keramiske fliser for å nevne noen. Ingen venting på oppvarming av UV-lamper trengs altså, så produksjonen og driften kan gå i gang momentant allerede fra standby-posisjon.

Seks modeller inngår i den nye serien. Tre stykk såkalte GT-modeller med en flatbed på 1,25 x 2,5 meter. De resterende tre er større modeller på 2,5 x 3,08 meter og har betegnelsen XT.

Ny programløsning
Til flatbedprinterne tilkommer det en programvare, Océ Arizona Xpert. Dette skal være en løsning for raskt å bli klar med printfilene. Ifølge Canon forenkler og automatiserar den komplekse jobber, inklusive tilpasninger for dobbelsidig og for flere lag. Programvaren lagrer også printfilen slik at den raskt kan tas opp igjen ved flere kjøringer. Flatbedsserien fra Canon er også den første som inneholder Océ Remote Service som holder rede og overvåker blekkforbruk og utskriftsvolumer på en bedre måte, samtidig som den kan gi en mer kundetilpasset service.

Canon klippet innvielsesbåndet for den nye flatbedprinteren Océ Arizona 1300 på Sign&Print Scandinavia 2019 der den ble vist for første gang.

Ifølge Canon passer maskinene for eksempel de som vil oppgradere sine første flatbed- eller hybridprintere og vil ha et produkt som kan håndtere et enda større utvalg av media for ulike bruksområder.

“Smartere og raskere”
– Våre flatbedkunder har gjennomgående vært stilt overfor to utfordringer – behovet for å høyne produktiviteten og å kunne diversifisere sine applikasjonsporteføljer for å åpne for nye forretningsmuligheter. Lanseringen av den nye Océ Arizona 1300-serien øker deres mulighet for å kunne gjøre mer, på en smartere, raskere og mer kostnadseffektiv måte – med en eneste printer, sier Matteus Celinski, salgssjef for storformat på Canon Sverige i en pressemeddelelse.

LED-UV-blekkene i de nye modellene har sertifiseringen UL Greenguard Gold. Blekk i tilvalg er blant annet lys cyan, lys magenta, hvitt og lakk. Brukere kan også velge Océ Arizona 1300-seriens løsning Océ Touchstone som gir opphøyet trykk med struktureffekter.

Maskinene tilvirkes i Canons utbygde fabrikk i Poing og salget startet i og med messen Sign&Print Skandinavia.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324