Verdenslansering på Sign&Print Skandinavia

Gjengen fra Canon med Matteus Celinski, salgssjef for storformat i front.

Canon slipper en ny serie flatbedprintere for stive materialer. Det dreier seg om Océ Arizona 1300, hvor man for første gang har valgt å kjøre på LED-herding for å øke produktiviteten ytterligere. De besøkende på Sign&Print Skandinavia ble de første i verden som fikk se maskinen demonstreres live.

Flatbedprinteren skriver ut på en rekke stive og fleksible materialer.

Ifølge Canon passer den nye Océ Arizona 1300-serien kunder som produserer inntil 15 000 kvadratmeter per år. Maskinproduksjonen oppgis til 52,8 kvadratmeter i timen. I og med at Canon har valgt LED-herding i maskinene åpner dette opp for å jobbe både med fleksible og stive materialer som tre, lerret, glass og keramiske fliser for å nevne noen. Ingen venting på oppvarming av UV-lamper trengs altså, så produksjonen og driften kan gå i gang momentant allerede fra standby-posisjon.

Seks modeller inngår i den nye serien. Tre stykk såkalte GT-modeller med en flatbed på 1,25 x 2,5 meter. De resterende tre er større modeller på 2,5 x 3,08 meter og har betegnelsen XT.

Ny programløsning
Til flatbedprinterne tilkommer det en programvare, Océ Arizona Xpert. Dette skal være en løsning for raskt å bli klar med printfilene. Ifølge Canon forenkler og automatiserar den komplekse jobber, inklusive tilpasninger for dobbelsidig og for flere lag. Programvaren lagrer også printfilen slik at den raskt kan tas opp igjen ved flere kjøringer. Flatbedsserien fra Canon er også den første som inneholder Océ Remote Service som holder rede og overvåker blekkforbruk og utskriftsvolumer på en bedre måte, samtidig som den kan gi en mer kundetilpasset service.

Canon klippet innvielsesbåndet for den nye flatbedprinteren Océ Arizona 1300 på Sign&Print Scandinavia 2019 der den ble vist for første gang.

Ifølge Canon passer maskinene for eksempel de som vil oppgradere sine første flatbed- eller hybridprintere og vil ha et produkt som kan håndtere et enda større utvalg av media for ulike bruksområder.

“Smartere og raskere”
– Våre flatbedkunder har gjennomgående vært stilt overfor to utfordringer – behovet for å høyne produktiviteten og å kunne diversifisere sine applikasjonsporteføljer for å åpne for nye forretningsmuligheter. Lanseringen av den nye Océ Arizona 1300-serien øker deres mulighet for å kunne gjøre mer, på en smartere, raskere og mer kostnadseffektiv måte – med en eneste printer, sier Matteus Celinski, salgssjef for storformat på Canon Sverige i en pressemeddelelse.

LED-UV-blekkene i de nye modellene har sertifiseringen UL Greenguard Gold. Blekk i tilvalg er blant annet lys cyan, lys magenta, hvitt og lakk. Brukere kan også velge Océ Arizona 1300-seriens løsning Océ Touchstone som gir opphøyet trykk med struktureffekter.

Maskinene tilvirkes i Canons utbygde fabrikk i Poing og salget startet i og med messen Sign&Print Skandinavia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ricoh og Watkiss byr på ny inline etterbehandler

Engelske Watkiss har lagd en online sadelstifter med trekantkutting til Ricohs flaggskip ProC 9210. I tre år har Watkiss arbeidet med utviklingen av denne maskinen, som er lagd for å holde til minst to generasjoner laserprintere. Så når printeren skal skiftes ut om fire-fem år kan man kople den nye printeren til Watkiss sadelstifteren. Ricoh […]

Publisert av: 

Canon lanserer ny utgave av tredje generasjon imageRUNNER ADVANCE-plattformen

Canon presenterer i dag en ny utgave av sin imageRUNNER ADVANCE-plattform, denne skal ha oppgradert sikkerhet og brukervennlighet. Tredje utgave av tredjegenerasjonen består av hele 26 produkter fordelt på syv serier, og gir full standardisering og et intuitivt grensesnitt på tvers av alle enheter. Den nye utgaven bygger videre på tidligere versjoner og gir partnerne enkel installasjon, sentralisert administrasjon og sikkerhet fra første sekund, hevder Canon i et presseskriv.

Publisert av: 

Integrert ferdiggjøring og automatisering i fokus i Luzern

Fallende opplag og tendensen til stadig mer individualisering stiller nye krav til trykke- og etterbehandlingsprosessene. Det er i dag kun mulig å oppnå en lønnsom produksjon av helt små opplag ved hjelp af høyt integrerte og automatiserte workflows, som overflødiggjør manuell håndtering.

Publisert av: 

Rekordresultat for Signcom

Foran 2019-utgaven av Sign & Print Scandinavia var forventningene høye. De besøkende ble møtt av et sterkt Signcom med ny glød og energi, stemningen var på topp og ble ytterligere forsterket av muligheten til å vinne en helt ny Mimaki UV LED Print & Cut UCJV300-75! Allerede dag to ante man at de var på vei mot et rekordsalg og dag tre var det et faktum.

Publisert av: 

Flere detaljer om Canons nye Océ Arizona 1300-serie

På Sign&Print Scandinavia lanserte Canon en ny Océ Arizona 1300-serie med planskrivere til produksjon av mellomstore volumer med skilt og displaygrafikk. Med den nye serien kan kundene øke produksjonseffektiviteten og imøtekomme markedsetterspørselen etter større applikasjonsvariasjon, hevdes det fra Canon i et presseskriv.

Publisert av: