Er Augmented Reality mer enn en gimmick?

IKEA Place gir deg mulighet for å prøve møblene i ditt eget hjem, uten å måtte hente dem først.

Augmented Reality (AR) betyr en forbedring eller tilføyelse til virkeligheten. Vi kjenner det spesielt fra Pokémon Go hvor store og små renner rundt og fanger Pokémons, som befinner seg rundt omkring i bybildet, og som kun kan sees via spillernes smarttelefoner. Vi har også sett en rekke eksempler hvor en 3d-versjon av f.eks. en BMW luksusbil kunne poppe ut av en annonse, hvis vi kikket på den gjennom våre smarttelefoner. Men så har det visst ikke blitt til så mye mer, eller hva?

Selv om forventningene har vært store til at AR kunne fornye det trykte medie og føre det inn i den digitale tidsalderen, så har eksemplene inntil videre vært sporadiske og fremfor alt enkeltstående. I en artikkel i det engelske magasinet Printweek forteller salgsdirektør Jacky Sidebottom-Every fra emballasjefirmaet Glossop Cartons at de har tilbudt produktet til deres kunder siden 2014, men at det faktisk ikke er noen etterspørsel på det. Hun sier:

– Jeg opplever at kundene synes det er fantastisk, men de har ingen idé om hvordan de kan bruke det i deres salg eller på deres emballasje, hvilket er en skam. Teknologien er foreløpig litt forut for sin tid.

Omvendt ser det ut til at teknologien har bedre hold i noen andre markeder. F.eks. har IKEA utviklet en app – IKEA Place – som gir deg muligheten til å teste ut store deler av firmaets møbelkatalog i ditt eget hjem, uten at du trenger å hente møblene hjem først. Du kan med det samme se om størrelse og farge passer sammen med hjemmet forøvrig.

Men det betyr ikke nødvendigvis at der ikke er noe å satse på for den grafiske bransjen. Til tross for erfaringene fra Glossop Cartons, så ser det spesielt ut at emballasjeområdet har et stort potensial for å skulle kunne benytte denne teknologien. Et stort informasjonsbehov og meget liten plass på enkelte emballasjer til å tilgjengeliggjøre denne informasjonen betyr at nye løsninger er velkomne. Her kan AR komme til unnsetning både når det angår plass, og også til verdiøkning. Det kan f.eks. være via samle- eller bruksinstruksjoner, og så kan man ikke se bort fra at netopp AR åpner for mange muligheter for å knytte kunde og selger nærmere hverandre. Utfordringen er å få varemerkeeiere til å innse fordelene med AR, slik at de blir inspirert til å inkludere dette på sine emballasjer.

Konica Minolta er en av aktørene i grafisk bransje som ønsker å sette AR på dagsorden, og i disse dager reklamerer de for en nyutviklet app, GenARate. Les mer om denne her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ricoh og Watkiss byr på ny inline etterbehandler

Engelske Watkiss har lagd en online sadelstifter med trekantkutting til Ricohs flaggskip ProC 9210. I tre år har Watkiss arbeidet med utviklingen av denne maskinen, som er lagd for å holde til minst to generasjoner laserprintere. Så når printeren skal skiftes ut om fire-fem år kan man kople den nye printeren til Watkiss sadelstifteren. Ricoh […]

Publisert av: 

Canon lanserer ny utgave av tredje generasjon imageRUNNER ADVANCE-plattformen

Canon presenterer i dag en ny utgave av sin imageRUNNER ADVANCE-plattform, denne skal ha oppgradert sikkerhet og brukervennlighet. Tredje utgave av tredjegenerasjonen består av hele 26 produkter fordelt på syv serier, og gir full standardisering og et intuitivt grensesnitt på tvers av alle enheter. Den nye utgaven bygger videre på tidligere versjoner og gir partnerne enkel installasjon, sentralisert administrasjon og sikkerhet fra første sekund, hevder Canon i et presseskriv.

Publisert av: 

Integrert ferdiggjøring og automatisering i fokus i Luzern

Fallende opplag og tendensen til stadig mer individualisering stiller nye krav til trykke- og etterbehandlingsprosessene. Det er i dag kun mulig å oppnå en lønnsom produksjon av helt små opplag ved hjelp af høyt integrerte og automatiserte workflows, som overflødiggjør manuell håndtering.

Publisert av: 

Rekordresultat for Signcom

Foran 2019-utgaven av Sign & Print Scandinavia var forventningene høye. De besøkende ble møtt av et sterkt Signcom med ny glød og energi, stemningen var på topp og ble ytterligere forsterket av muligheten til å vinne en helt ny Mimaki UV LED Print & Cut UCJV300-75! Allerede dag to ante man at de var på vei mot et rekordsalg og dag tre var det et faktum.

Publisert av: 

Flere detaljer om Canons nye Océ Arizona 1300-serie

På Sign&Print Scandinavia lanserte Canon en ny Océ Arizona 1300-serie med planskrivere til produksjon av mellomstore volumer med skilt og displaygrafikk. Med den nye serien kan kundene øke produksjonseffektiviteten og imøtekomme markedsetterspørselen etter større applikasjonsvariasjon, hevdes det fra Canon i et presseskriv.

Publisert av: