Sterkt fjerde kvartal for Grjotheim

Trykkerivirksomheten Scandbook la denne uken ut forbedrede resultater for fjerde kvartal med økt omsetning og resulter. Dette ifølge en pressemeddelelse til den svenske børsen Nasdaq First North.

Håvard Grjotheim som er administrerende direktør for Scandbook ser positivt på firmaets fremtid.

Omsetningen i fjerde kvartal var 78.2 millioner svenske kroner (MKR), sammenliknet med 75.1 MKR i fjerde kvartal 2017 for det svensk-litauiske selskapet.

– Det europeiske markedet for trykte bøker er stabilt, og vi merker kun begrenset konkurranse fra e-bøker og lydbøker, selv om vi klart ser et voksende marked for sistnevnte, sier Håvard Grjotheim, administrerende direktør for Scanbook Holding AB. – I 2019 vil Scandbook jobbe systematisk for et større geografisk marked – samtidig som vi vil fortsette å fokusere på produksjonseffektivitet, digitalisering og arbeidsfly, samt utviklingen av nye tjenester, sier Grjotheim.

Eksporterer til USA
Grjotheim sier i et intervju med grafkom.info at selskapet har styrket sin posisjon i Norden og Baltikum, og også halt i land kontrakter utenfor sitt hovedmarked. Scandbook har i 2018 fått avtaler både i England og Irland, og har også levert sine første ordre til USA. Han forventer seg at eksport til USA, England og Irland vil fortsette også i 2019.

Les 2018-rapporten (på svensk) her (pdf).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *