Kompakt planprinter fra Ricoh lanseres

PUBLISERT: 11 mars 2019
OPPDATERT: 11 mars
Ricoh har utviklet en ny planprinter, Ricoh Pro TF6250, som slippes på markedet i andre kvartal av 2019.

Ricoh utfordrer med en kompakt UV-planprinter for trykkerier som vil utmerke seg innen dekor, emballasje, silketrykk, interiør og personaliserte trykksaker.

Produktivitet og allsidighet kjennetegner den nye UV-flatbed-printeren, Ricoh Pro TF6250, ifølge maskinprodusent Ricoh. Det dreier seg om et kompakt system, 2,5 x 1,3 meter – en klassisk planskriver med en bom og en bevegelig vogn som flytter seg over mediet.

Produsenten har bygd videre på ingeniørskunsten som vi husker fra Ricoh Pro T7210, men med ny blekkpakke, utvidet fargeomfang og raskere printhastigheter som strekker seg opp til 64,6 kvadratmeter i timen. Det daglige vedlikeholdet av maskinen og rengjøringen av printerhodene skjer automatisk med et knappetrykk.

Lave temperaturer
Maskinen er bygd med Ricohs printerhode som slipper fra seg blekkdråpene on demand. Mediene det printes på kan ha overflater helt opp til 110 mm tykkelse. LED-teknologien sørger for at strømforbruket er lavt og at du kan skrive ut med lave temperaturer som hindrer at tynne medier smelter eller krøller seg.

–Ricoh Pro TF6250 gjør at operatøren kommer raskt ut av startblokka og kan levere produkter som gjør inntrykk til sine kunder, sier Kurt Bye, leder for kommersielt og industrielt trykk i Ricoh Norge.

–Innen storformat står forskjellen mellom en trykksak som skiller seg ut og en som ikke gjør det ofte på hvilket blekk som leverer den høyeste kvaliteten på et bredt utvalg av overflater som treverk, metall, glass så vel som standard skiltmaterialer som Forex, Dibond og akrylplater. Dette er grunnen til at vi har utviklet to typer blekk for UV-trykk. Brukerne av Pro TF6250 vil kunne velge en blekktype som sikrer stort fargerom for skilt og det grafiske markedet, eller en blekktype som passer industrielle applikasjoner.

Fire vakuumsoner
Maskinen har presis registrering og fire individuelle vakuumsoner som holder mediet på plass uavhengig av størrelse eller fasong. I tillegg har den automatiske sensorer som justerer skrivehodene til riktig høyde for å opprettholde nøyaktigheten. Funksjon for utfallende trykk eliminerer behovet for kapping.

Ricoh Pro TF6250 blir tilgjengelig over hele Europa andre kvartal av 2019.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324