Kompakt planprinter fra Ricoh lanseres

Ricoh har utviklet en ny planprinter, Ricoh Pro TF6250, som slippes på markedet i andre kvartal av 2019.

Ricoh utfordrer med en kompakt UV-planprinter for trykkerier som vil utmerke seg innen dekor, emballasje, silketrykk, interiør og personaliserte trykksaker.

Produktivitet og allsidighet kjennetegner den nye UV-flatbed-printeren, Ricoh Pro TF6250, ifølge maskinprodusent Ricoh. Det dreier seg om et kompakt system, 2,5 x 1,3 meter – en klassisk planskriver med en bom og en bevegelig vogn som flytter seg over mediet.

Produsenten har bygd videre på ingeniørskunsten som vi husker fra Ricoh Pro T7210, men med ny blekkpakke, utvidet fargeomfang og raskere printhastigheter som strekker seg opp til 64,6 kvadratmeter i timen. Det daglige vedlikeholdet av maskinen og rengjøringen av printerhodene skjer automatisk med et knappetrykk.

Lave temperaturer
Maskinen er bygd med Ricohs printerhode som slipper fra seg blekkdråpene on demand. Mediene det printes på kan ha overflater helt opp til 110 mm tykkelse. LED-teknologien sørger for at strømforbruket er lavt og at du kan skrive ut med lave temperaturer som hindrer at tynne medier smelter eller krøller seg.

–Ricoh Pro TF6250 gjør at operatøren kommer raskt ut av startblokka og kan levere produkter som gjør inntrykk til sine kunder, sier Kurt Bye, leder for kommersielt og industrielt trykk i Ricoh Norge.

–Innen storformat står forskjellen mellom en trykksak som skiller seg ut og en som ikke gjør det ofte på hvilket blekk som leverer den høyeste kvaliteten på et bredt utvalg av overflater som treverk, metall, glass så vel som standard skiltmaterialer som Forex, Dibond og akrylplater. Dette er grunnen til at vi har utviklet to typer blekk for UV-trykk. Brukerne av Pro TF6250 vil kunne velge en blekktype som sikrer stort fargerom for skilt og det grafiske markedet, eller en blekktype som passer industrielle applikasjoner.

Fire vakuumsoner
Maskinen har presis registrering og fire individuelle vakuumsoner som holder mediet på plass uavhengig av størrelse eller fasong. I tillegg har den automatiske sensorer som justerer skrivehodene til riktig høyde for å opprettholde nøyaktigheten. Funksjon for utfallende trykk eliminerer behovet for kapping.

Ricoh Pro TF6250 blir tilgjengelig over hele Europa andre kvartal av 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: