07 Media selger datterselskap

PUBLISERT: 21 mars 2019
OPPDATERT: 21 mars
Inger Marie Spange og hennes mann, Frode Spange har kjøpt 07 Media Moss og dannet det nye selskapet Storybold.

Som i et ledd i deres pågående effektiviseringsprosess, ønsket ikke eierne av 07 Media å ha datterselskaper spredd på for mange lokasjoner. Men å flytte driften av 07 Media Moss til Oslo var ikke noe godt alternativ, mente daglig leder Inger Marie Spange.

Inger Marie Spange har vært daglig leder i 07 Media Moss AS de siste 3 årene. Sammen med mannen Frode Spange har hun opprettet selskapet Bold Mum AS, som nå altså kjøper opp 07 Media Moss.

– Vi går begge inn med pensjonspengene våre, så det var naturlig at vi kjøpte dette sammen.

– Bedriften har holdt til på Bredsand siden 1991 og vi er svært nært knyttet til mange av våre lokale kunder. Derfor var ikke en innfusjonering i 07 Media og flytting av virksomheten til Sandakerveien i Oslo noe godt løsningsalternativ for oss.

– Jeg er også lokalpatriot på min hals, og jeg brenner for å bygge og bevare arbeidsplasser her i byen vår. Oslo har nok av slike selskaper fra før, så jeg synes det var en mye bedre idé å beholde all den flotte kompetansen her i Moss.

En annen grunn til at det til slutt endte med et salg, var 07 Medias nye strategi.

– Sommeren 2018 lagde 07 Media en strategi som sa et de omsetnings- og kvalitetsmessig skal være nummer en, to eller tre i Norge innenfor hvert av deres satsingsområder. Selv om kvaliteten på leveransene fra 07 Media Moss ikke står tilbake for større konkurrenter og kundetilfredsheten er høy, er vi ikke på ‘pallplass’ når det kommer til omsetning. Skulle vi kommet dit raskt, måtte vi foretatt større investeringer, som for eksempel oppkjøp av andre firmaer. Men det hadde ikke eierne anledning til, i alle fall ikke så lenge vi ble værende her i Moss.

– Jeg er svært glad for at vi fant en kjøper av 07 Media Moss og kom til enighet med Bold Mum AS om å fortsette driften i Moss. Det er også svært gledelig at alle dagens ansatte i 07 Media Moss vil fortsette sitt arbeidsforhold, sier Kjetil Amundsen, konsernleder i 07 Media.

– Vi kommer fortsatt til å samarbeide med 07 Media. Så den eneste praktiske endringen for våre kunder blir at vi får nye e-postadresser og en ny hjemmeside, siden vi skifter navn etter eierovertagelsen. Det nye navnet vil bli Storybold, avslører Inger Marie Spange med et smil.

– Men jeg har tro på vår forretningsstrategi. Gode historier er verdens beste markedsføringsverktøy. De gjør at du blir bedre likt og vi handler helst av de vi liker og kjenner godt. Og bedrifter vi er i kontakt med, har et hav av gode historier som trenger å bli fortalt, sier hun entusiastisk.

– Vi har fått en enorm forespørsel på historiefortelling gjennom film i det siste. Så det har vært helt riktig av oss å satse på dette, i tillegg til sosiale medier.

Fra og med 14. mars 2019 vil Bold Mum være eier av 07 Media Moss.

Omsetningen i 07 Media Moss var i 2018 13,6 millioner kroner med et EBITDA resultat på kr 254.000,-

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324