Lundeby og Grafisk ferdiggjøring fusjonerer

To av landets ledende bokbinderier slår seg sammen. Østfoldfirmaene Lundeby & Co Bokbinderi og Grafisk Ferdiggjøring fusjonerer fra 1. mai 2019 og skaper i fellesskap en sterk og moderne ferdiggjøringsbedrift for den grafiske bransjen i Norge.

-Det er nye tider og hele bransjen må tilpasse seg, sier Helge Lundeby i Lundeby & Co Bokbinderi. –For oss som driver med ferdiggjøring så er det klart at nedgangen i papirforbruket har rammet oss hardt. Jeg er svært glad for at vi endelig kan få til et samarbeid med en svært dyktig konkurrent. Sammen blir vi sterke! sier Lundeby.

-Vi har vært flinke til å tilpasse vår produksjon til markedet, men nå er tiden inne for å samarbeide, sier Erik Bratli i Grafisk Ferdiggjøring. –Dette samarbeidet vil sikre grafisk bransje i Norge et konkurransemessig og moderne ferdiggjøringsalternativ. Våre kunder vil etter fusjonen forholde seg til de samme kontaktpersoner de har i dag, sier Bratli.

I den nye bedriften vil Helge Lundeby bli daglig leder. Thomas Bratli blir produksjonssjef, og Erik Bratli vil lede kundeservice mot trykkeriene. Knut Lundeby får rollen som innkjøpssjef.

Det nye selskapet skal eies av Lundeby & Co Bokbinderi og Grafisk Ferdiggjøring i fellesskap. Produksjonen skal foregå ved Lundebys anlegg i Hærland. Fusjonspartene begynner å jobbe med strukturen på det nye selskapet umiddelbart etter avtaleinngåelsen den 20. mars 2019.

Lundebys datterselskaper Nettvarehotellet og Eventlogistikk og service as flytter deler av sin virksomhet til Grafisk Ferdiggjørings nåværende lokaler i Mysen.

Lundeby & Co Bokbinderi holder til i Hærland utenfor Mysen og omsatte i 2018 for 70 millioner kroner. Selskapet har 85 ansatte.

Grafisk Ferdiggjøring holder til i Mysen sentrum og omsatte i 2018 for 24,5 millioner kroner. Selskapet har 25 ansatte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt blad ute

Sign & Print nummer 226 er ute, med Canons Anton Strand som…

Karibu setter nye standarder for rull-til-rull print

Stiefel Digitalprint GmbH i Lenting nær München ble nylig den første kunden som begynte å produsere på en Karibu rull-til-rull printer. Både administrerende direktør og operatør er begeistret for kvaliteten som Karibu leverer på alt materialet: –Det beste jeg noensinne har sett i rull-til-rull-print.

Publisert av: 

web-to-print: Intervju med Fabian Frenzel

Forklaringen på hvorfor WtP er et vellykket konsept, er ikke fordi online trykkerier bruker flest mulig og størst mulige trykkpresser. Disse er lett tilgjengelige i alle deler av verdenen. Den virkelige verdien av WtP er basert på en enkel idé – nemlig en brukervennlig online plattform, som pålitelig oppfyller kundenes krav.

Publisert av: 

Kvesser i alle emballasjesegmenter

Antalis kom inn på Empack-messen og viste den bredden de har i emballasjeløsninger.
– Alt fra standardløsninger, spesielle løsninger til det faktum at du kan gå fra enkle produkter til en helhet med maskiner for automatisk emballasje. Det er det vi prøver å symbolisere her, sier Fredrik Carlsson.

Publisert av: