Lundeby og Grafisk ferdiggjøring fusjonerer

To av landets ledende bokbinderier slår seg sammen. Østfoldfirmaene Lundeby & Co Bokbinderi og Grafisk Ferdiggjøring fusjonerer fra 1. mai 2019 og skaper i fellesskap en sterk og moderne ferdiggjøringsbedrift for den grafiske bransjen i Norge.

-Det er nye tider og hele bransjen må tilpasse seg, sier Helge Lundeby i Lundeby & Co Bokbinderi. –For oss som driver med ferdiggjøring så er det klart at nedgangen i papirforbruket har rammet oss hardt. Jeg er svært glad for at vi endelig kan få til et samarbeid med en svært dyktig konkurrent. Sammen blir vi sterke! sier Lundeby.

-Vi har vært flinke til å tilpasse vår produksjon til markedet, men nå er tiden inne for å samarbeide, sier Erik Bratli i Grafisk Ferdiggjøring. –Dette samarbeidet vil sikre grafisk bransje i Norge et konkurransemessig og moderne ferdiggjøringsalternativ. Våre kunder vil etter fusjonen forholde seg til de samme kontaktpersoner de har i dag, sier Bratli.

I den nye bedriften vil Helge Lundeby bli daglig leder. Thomas Bratli blir produksjonssjef, og Erik Bratli vil lede kundeservice mot trykkeriene. Knut Lundeby får rollen som innkjøpssjef.

Det nye selskapet skal eies av Lundeby & Co Bokbinderi og Grafisk Ferdiggjøring i fellesskap. Produksjonen skal foregå ved Lundebys anlegg i Hærland. Fusjonspartene begynner å jobbe med strukturen på det nye selskapet umiddelbart etter avtaleinngåelsen den 20. mars 2019.

Lundebys datterselskaper Nettvarehotellet og Eventlogistikk og service as flytter deler av sin virksomhet til Grafisk Ferdiggjørings nåværende lokaler i Mysen.

Lundeby & Co Bokbinderi holder til i Hærland utenfor Mysen og omsatte i 2018 for 70 millioner kroner. Selskapet har 85 ansatte.

Grafisk Ferdiggjøring holder til i Mysen sentrum og omsatte i 2018 for 24,5 millioner kroner. Selskapet har 25 ansatte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona åpnet HP deres nye “3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence” på nesten 14.000 kvadratmeter 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3D-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: