Lundeby og Grafisk ferdiggjøring fusjonerer

PUBLISERT: 21 mars 2019
OPPDATERT: 21 mars

To av landets ledende bokbinderier slår seg sammen. Østfoldfirmaene Lundeby & Co Bokbinderi og Grafisk Ferdiggjøring fusjonerer fra 1. mai 2019 og skaper i fellesskap en sterk og moderne ferdiggjøringsbedrift for den grafiske bransjen i Norge.

-Det er nye tider og hele bransjen må tilpasse seg, sier Helge Lundeby i Lundeby & Co Bokbinderi. –For oss som driver med ferdiggjøring så er det klart at nedgangen i papirforbruket har rammet oss hardt. Jeg er svært glad for at vi endelig kan få til et samarbeid med en svært dyktig konkurrent. Sammen blir vi sterke! sier Lundeby.

-Vi har vært flinke til å tilpasse vår produksjon til markedet, men nå er tiden inne for å samarbeide, sier Erik Bratli i Grafisk Ferdiggjøring. –Dette samarbeidet vil sikre grafisk bransje i Norge et konkurransemessig og moderne ferdiggjøringsalternativ. Våre kunder vil etter fusjonen forholde seg til de samme kontaktpersoner de har i dag, sier Bratli.

I den nye bedriften vil Helge Lundeby bli daglig leder. Thomas Bratli blir produksjonssjef, og Erik Bratli vil lede kundeservice mot trykkeriene. Knut Lundeby får rollen som innkjøpssjef.

Det nye selskapet skal eies av Lundeby & Co Bokbinderi og Grafisk Ferdiggjøring i fellesskap. Produksjonen skal foregå ved Lundebys anlegg i Hærland. Fusjonspartene begynner å jobbe med strukturen på det nye selskapet umiddelbart etter avtaleinngåelsen den 20. mars 2019.

Lundebys datterselskaper Nettvarehotellet og Eventlogistikk og service as flytter deler av sin virksomhet til Grafisk Ferdiggjørings nåværende lokaler i Mysen.

Lundeby & Co Bokbinderi holder til i Hærland utenfor Mysen og omsatte i 2018 for 70 millioner kroner. Selskapet har 85 ansatte.

Grafisk Ferdiggjøring holder til i Mysen sentrum og omsatte i 2018 for 24,5 millioner kroner. Selskapet har 25 ansatte.

Les videre

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Amedia med stor påskegave til abonnentene

I disse dager kommer Amedias eget påskemagasin i postkassene til rundt 220.000 abonnenter i 82 aviser over hele landet. Uten ekstra kostnad for abonnentene dukker det 48-siders magasinet opp som innstikk i lokalavisene.
paskemagasinet_amedia

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Skilt neste steg for trykkerikjede

I høst meddelte trykkerikjeden trykkeri.no at de skulle ha spesiell satsing på profilartikler. Det førte til en uventet tilstrømning av medlemmer.
Trykkeri

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik