Antalis hjelper kunder å designe emballasje

PUBLISERT: 27 mars 2019
OPPDATERT: 27 mars
Ingeniører og designere jobber sammen med kunder for å konstruere skreddersydde emballasjer.

Antalis har etablert seks europeiske sentere for emballasjedesign, hvor ingeniører og designere hjelper kundene å komme frem til spesialkonstruerte emballasjeløsninger. Det hittil siste av disse sentrene startet opp i Polen i februar.

Fortsatt vekst i e-handelen, større fokus på miljøet samt et stigende behov for automatiserte produksjons- og logistikkprosesser, har fått ønskene til spesialemballasje til å endre seg de siste årene. Spesielt innen produksjons- og logistikkbransjen etterspørres det i stigende grad skreddersydde emballasjeløsninger som kan løse noen av de utfordringene virksomhetene opplever i dag: det kan enten være å spare plass på lageret, optimere pakkeprosessen eller få en mere miljøvennlig emballasje.

For å imøtekomme kundenes forskjellige emballasjeutfordringer, har Antalis seks europeiske Packaging Design Centers. Av disse er tre plassert i Tyskland, et i Danmark, et i England og et i Polen. Formålet med sentrene er å tjene kundene med spesialkonstruerte emballasjeløsninger.

Her utfolder innovasjonen seg
Disse europeiske designsentrene kan hjelpe kundene med alle slags emballasjeutfordringer – fra design og konstruksjon av nye løsninger til optimering av eksisterende emballasjeløsninger.

–Våre designsentre i Tyskland har spesialisert seg i bilindustrien, forklarer Maria Ragusa, emballasjeingeniør hos Antalis Packaging Design Center i Leinfelden, Tyskland. –Vi bruker spesialutviklet software som sikrer at vi utvikler de beste løsningene for våre kunder. Fordi vi har et stort utvalg av 3D programmer, kan vi vise våre kunder emballasjeløsninger til produkter som ikke engang er utviklet ennå. Samtidig kan de forskjellige programmene håndtere mange forskjellige typer data og input noe som gjør prosessen mye lettere for både kundene og oss, forklarer hun.

For ytterligere å styrke sine emballasjetjenester, åpnet Antalis i februar et nytt Packaging Design Center i Polen. Den polske avdelingen skal primært fokusere på logistikk- og bilindustrien i Øst-Europa. Aleksander Gwizdala, Packaging Sector Director i Antalis i Polen, sier: –Plasseringen av det nye designsenteret er meget strategisk da vi nå er i stand til å imøtekomme den stigende etterspørselen på spesialkonstruert emballasje og emballasjetjenester på det Øst-Europeiske markedet.

Fordelene ved Packaging Design Center er at de både tilbyr tett samarbeide, personlig service og implementering av nye, smarte løsninger – samtidig som at kundene får en opplevelse og en emballasjeløsning i særklasse, hevder Antalis.

Et dedikert team av ingeniører og designere
Et dedikert arbeide med utvikling av nye løsninger betyr at Antalis emballasjeingeniører på tvers av de seks designsentrene, allerede har tatt utfordringen og utviklet mer enn 10.0 skreddersydde emballasje- løsninger.

–Kundene henvender seg til oss med tanke på enten å utvikle helt nye emballasjeløsninger eller å optimere deres eksisterende emballasjeløsning, sier Maria Ragusa. –Hos oss tester vi prototypene under realistiske forhold og tilpasser de sammen med våre designere inntil vi oppnår et optimalt resultat, hevder hun.

Utover de tjenestene nevnt ovenfor, tilbyr de seks Packaging Design sentrene også:

▪ hurtig og effektiv service: På grunn av de effektive, interne prosessene i Packaging Design sentrene, kan kunden på bare få dager se forslag til deres nye emballasje.

▪ Dedikerte spesialistteam: Hvert enkelt designsenter har dedikerte eksperter som sitter klar for å hjelpe.

▪ Fleksibilitet: Teamet tilpasser emballasjeløsninger etter kundens behov og tilbyr tjenester til en bred kundegruppe – fra mindre virksomheter til store multinasjonale konsern.

–I motsetning til mange av våre konkurrenter, er vi ikke avhengige av materialvalg, hevder Aleksander Gwizdala. –Derfor er vi i stand til å skreddersy emballasjen til produktet og velge det best egnede materiale.

Fokus på miljø og bæredyktighet
Betydningen av emballasjens miljøpåvirkninger er også et strategisk fokusområde både for kundene og for Antalis – i standardsortimentet som i Packaging Design sentrene, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Designerne og ingeniørerne er forpliktet til å designe emballasje med minst mulig materialforbruk – naturligvis uten å gå på kompromiss med kvaliteten. De 3 R’er (Reduce, Reuse, Recycle) inspirerer medarbeiderne til å ta ansvar for miljøet og tilby kundene så bæredyktige emballasjeløsninger som mulig.

Gjennom hele prosessen tas det derfor konstant hensyn til bæredyktighet – her er noen få eksempler:

▪ I Packaging Design Center i Tyskland har man økt forbruket av enkeltmateriale emballasje – primært papirbasert – til både indre og ytre emballasjer samt skreddersydd gjenbruksemballasje.

▪ I Polen brukes resirkulerte materialer som polyethylen, papir eller polypropylen.

▪ I England har man inngått et partnerskap med Woodland Trust, et bevaringsfond, som hjelper virksomheter med å plante trær og beskytte skog. Hittil har Antalis England plantet så mange trær at all bølgepapp og papir fra virksomheten er karbon-nøytral til og med 2020!

▪ I Danmark arbeides det aktivt med forbrukernes stigende krav til miljøvennlige løsninger – herunder tilpasning av emballasjens størrelse i forhold til produktet, materialforbruk samt økt bruk av papir som materiale.

–Brukeropplevelse og bæredyktighet er to store fokusområder for oss, sier Jacob Ejlskov Andersen, Scandinavian Packaging Sector Director. –Vi har en forpliktelse til å utvikle miljøvennlige og smarte spesialemballasjeløsninger uten å gå på kompromiss med hverken valuta for pengene eller produktkvalitet, avslutter han.

 

Les videre

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Kreativiteten flyter i Lommedalen

Med helt unike løsninger som blander trykte produkter med digital signage, har Adpoint blitt et selskap hvor tallene stadig peker oppover. Og den reisen har bare så vidt begynt spør du grunnleggeren Pawel Karalus.
Adpoint lucka

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz