Lasertryk har kjøpt deres første svenske trykkeri

PUBLISERT: 4 april 2019
OPPDATERT: 21 mars
Anders Grønborg og Esben Mols Kabell, de to stifterne av Lasertryk.dk, har nå kjøpt deres første trykkeri i Sverige.

Det ble Stockholmstrykkeriet E-Print som ble det første oppkjøpet for danske Lasertryk i Sverige.

E-Print ble startet i 1980 av Alexander Jensen. I dag er det et moderne digitaltrykkeri med en mindre storformatavdeling. Der er 37 medarbeidere i virksomheten, som i dag produserer bøker, hefter, foldere, plakater, visittkort, Roll-ups, skilt osv.

Lasertryk har i flere år hatt både en svensk og en norsk nettside. Langt de fleste produkter har blitt produsert sentralt hos Lasertryk. Med kjøpet av E-Print blir det nå mulig for dem å bli mer konkurransedyktige på hasteoppgaver for kunder i Stockholmsområdet.
– Kjøpet skal understøtte vår vekst i Sverige på salgssiden samt gjøre oss i stand til å kunne ha samme dags leveringer i Stockholm-området og dag til dag i stort sett hele Sverige, forteller Esben Mols Kabell.

– E-Print skal fungere som et lokalt senter for vår svenske nettside, slik at vi fremover kan gi lokal rådgivning, og kundene kan bestille ekspress-leveringer av trykksaker i Stokholmsområdet, sier Esben Mols Kabell til svenske Branschkoll.

– Vi fortsetter med alt vårt personale og all produksjon, akkurat som vi har det i dag. Og det blir muligheter for at vi kan vokse ytterligere og dessuten kan vi nå også utnytte Lasertryks mange ressurser både innen offset og digitaltrykk til de jobbene vi ikke selv kan løse, forklarer Alexander Jensen fra E-Print i Brancschkoll.

Lasertryk har kjøpt alle aksjene i E-Print og per 27. mars i år overtok virksomheten også formannsposten i styret.

Les videre

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Amedia med stor påskegave til abonnentene

I disse dager kommer Amedias eget påskemagasin i postkassene til rundt 220.000 abonnenter i 82 aviser over hele landet. Uten ekstra kostnad for abonnentene dukker det 48-siders magasinet opp som innstikk i lokalavisene.
paskemagasinet_amedia

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Skilt neste steg for trykkerikjede

I høst meddelte trykkerikjeden trykkeri.no at de skulle ha spesiell satsing på profilartikler. Det førte til en uventet tilstrømning av medlemmer.
Trykkeri

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik