Lasertryk har kjøpt deres første svenske trykkeri

PUBLISERT: 4 april 2019
OPPDATERT: 21 mars
Anders Grønborg og Esben Mols Kabell, de to stifterne av Lasertryk.dk, har nå kjøpt deres første trykkeri i Sverige.

Det ble Stockholmstrykkeriet E-Print som ble det første oppkjøpet for danske Lasertryk i Sverige.

E-Print ble startet i 1980 av Alexander Jensen. I dag er det et moderne digitaltrykkeri med en mindre storformatavdeling. Der er 37 medarbeidere i virksomheten, som i dag produserer bøker, hefter, foldere, plakater, visittkort, Roll-ups, skilt osv.

Lasertryk har i flere år hatt både en svensk og en norsk nettside. Langt de fleste produkter har blitt produsert sentralt hos Lasertryk. Med kjøpet av E-Print blir det nå mulig for dem å bli mer konkurransedyktige på hasteoppgaver for kunder i Stockholmsområdet.
– Kjøpet skal understøtte vår vekst i Sverige på salgssiden samt gjøre oss i stand til å kunne ha samme dags leveringer i Stockholm-området og dag til dag i stort sett hele Sverige, forteller Esben Mols Kabell.

– E-Print skal fungere som et lokalt senter for vår svenske nettside, slik at vi fremover kan gi lokal rådgivning, og kundene kan bestille ekspress-leveringer av trykksaker i Stokholmsområdet, sier Esben Mols Kabell til svenske Branschkoll.

– Vi fortsetter med alt vårt personale og all produksjon, akkurat som vi har det i dag. Og det blir muligheter for at vi kan vokse ytterligere og dessuten kan vi nå også utnytte Lasertryks mange ressurser både innen offset og digitaltrykk til de jobbene vi ikke selv kan løse, forklarer Alexander Jensen fra E-Print i Brancschkoll.

Lasertryk har kjøpt alle aksjene i E-Print og per 27. mars i år overtok virksomheten også formannsposten i styret.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324