Vannbasert lakkering fra Plockmatic

Tommy Segelberg, Plockmatic Group og Tony Michiels, Argos Solutions.

Plockmatic Industrial fortsetter utviklingsreisen med Argos Solutions og presenterer en vannbasert løsning spesialutviklet for lakkering av digitaltrykt emballasje.

– Jeg vet at interessen kommer til å være stor også fra andre områder, ettersom vi her har en både miljøvennlig og kostnadseffektiv løsning, sier Tommy Segelberg, ansvarlig för Plockmatic Industrial.

Med dette mener Plockmatic Industrial at de har en komplett portefølje av lakkverk. Nykommeren heter AQUA og er tilpasset blant annet lakkering av digitaltrykte emballasjer. Som navnet gir en pekepinn på, er dette en helt vannbasert maskin. Plockmatic benytter seg av Argos Solutions sin patenterte teknikk for å utvikle porteføljen av såkalte UV-coaters.

Ifølge Tommy Segelberg, adm dir for Plockmatic Industrial, er det forretningsmessige samarbeidet med Argos den mest effektive og rimelige måten å utvikle et produkt som trengs på markedet – på så kort tid som mulig.

– I Plockmatic Groups miljøstrategi så ser vi et behov for å kunne tilby en miljøvennlig og kostnadseffektiv løsning, ikke bare for emballasjemarkedet, men også for eksempel markedet for fotobøker, sier Tommy Segelberg.

Godkjent for næringsmidler
I Plockmatic Industrials portefølje er det UV-coaters for HD LED, Cold UV og nå det nyeste tilskuddet – Plockmatic AQUA som er en løsning for vannbasert lakkering.

AQUA produserer med en lakk som er godkjent for bruk på matvareemballasje. Hastigheten er satt til 45 meter i timen, men fremover planlegger produsenten å åpne for 60 meter i minuttet. I og med at prosessen kun skjer med vann så gir ikke maskinen fra seg giftige gasser. Dermed trenger ikke brukeren å investere i ventilasjon eller utsug.

AQUA er klar for levering i formatene B3 eller B2 og kan benyttes både inline og offline med de kjente trykke- og printteknikkene på markedet.

På spørsmål om hva som er AQUA-maskinens mest innovative funksjoner trekker Segelberg frem produksjonskostnaden der coatingvæsken er nede på 2-4 gram per kvadratmeter. Dessuten den lave tørketemperaturen, 30 grader.

– Det er unikt ettersom vi benytter oss av et spesielt tørkesystem, IR/Thermal-Air. Ved å benytte denne IR-tørkingsmodulen slipper vi den dyrere Anylox chamber-teknikken for å få coatingen til å appliseres med en slett overflate.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.